Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Panasonic Eluga veekindel Android nutitelefon

Panasonic Eluga on nutitelefon 456.48€, millele peale vaadates ei oskaks küll keegi arvata, et seda võib pooleks tunniks kuni meetri sügavusele vette kasta. Ometi see nii on – googeldades leiab näiteks palju ülevaateid, kus Eluga veekindlust päris-elus testitud on. Tavaliselt väljendab telefoni vastupidavamat loomust ka selle rohmakam disain. Panasonic Eluga puhul see nii ei ole. Disaini poolest on see üks ilusamaid telefone, mis minu pihku juhtunud on. Metallist korpusega, õhuke ning sümpaatne. Telefoni operatsioonisüsteemiks on praegu Android 2.3 – see saab aga lähemas tulevikus vahetatud 4.0 vastu. Kasutajaliidese disain ja funktsioneerimine on minu esmase hinnangu põhjal vaat et HTC Sense tasemel. Engadget muidugi viriseb oma äsja avaldatud ülevaates, et see telefon olevat aeglane – võib-olla HTC One X-iga võrreldes ongi. Väga tõsiselt nende juttu võtta aga ei tasu. Tõrvatilgaks meepotis võib osutuda väikese mahtuvusega aku. Vaatame lähemalt:

Photopointi veebipoes maksab Panasonic Eluga täpselt sama palju, nagu HTC Sensation. Kui Panasonicu veekindlus kõrvale jätta, siis näeme et ega Eluga muudes aspektides väga Sensationist maha jäägi. Ekraan on samade mõõtmetega ning sama lahutusvõimega kuid isegi kirkamate ja ilusamate värvidega – on ju tegemist OLED-ekraaniga. Sisemälu on Elugal 8x rohkem, operatiivmälu samuti pisut enam. Protsessor on pisut nõrgem kuid tavalise kasutamise käigus seda vaevalt et tähele paneb.

Pakendatud on Eluga ebatavaliselt pikka karpi – eks ikka selleks, et juba pakendiga klientide silma köita.

Karbis on: Panasonic Eluga telefon, nööpkuularid, liist telefoni alla kleepimiseks, USB kaabel, laadimisadapter, kasutusjuhendid ja Near Field Communications kaart.

Telefoni esipaneelil on peal kaitsekile – seepärast võib esikülje ääres näha õrna raamistust. Esmapilgul võib Panasonic Eluga nutitelefon olla väga sarnane Sony Ericssoni nutitelefonidega. See tunne läheb üle.

Ekraani all on Eluga`l Android 4.0 versioonile omaselt kolm puutetundlikku nuppu. Sarnaselt Samsungile on tagasi-nupp paremal pool ning menüü avaneb vasakpoolseimast nupust. Iga puuteikooni all on pisikene LED-tuluke, nuppe puutudes süttivad need põlema.

Telefoni ülaosas on ühenduspesad. Tihenditega luukide all on SIM kaardi pesa ning USB port, nende vahel, keskel 3.5 mm kõrvaklappide pesa, mis ei ole kaetud mitte millegagi.

Kui nüüd päris aus olla siis ega need luugid ning tihendid nende küljes väga usaldust ei tekita. Luugid sulguvad kuidagi kahtlaselt, mingit konkreetselt sulgumisele viitavat tagasisidet nendelt ei saa – nii, et ikka jääb kahtlus hinge kriipima et kas ikka sai korralikult kinni.

Tagumine külg on metallist. Mõnusa krobelisena tunduva pinnaga.

Kaks füüsilist nuppu on telefonil – alumine reguleerib helitugevust ja ülemine ooterežiimi/väljalülitust.

Kaamerasilma taga on 8 MP sensor, välklampi ei ole.

See, millega on tagasi hoitud telefoni disainis, on tagasi tehtud USB-kaabli välimusega. Nii robustset USB-kaablit ei ole ma veel nutitelefonidel näinud.

Laadimisadapter aktsioonis.

Sellise hinnaklassi telefonil võiks ikka vähe korralikumad nööpkuularid kaasas olla. Kaabli vahel on vähemasti plastikutükk, millepealsest nupust saab kõnet vastu võtta ja kus on ka mikrofon.

Selline liist on telefoniga kaasas. Ma arvan, et selle saab kleepida telefoni alla – sinna kus on see valge triipkood.

Ekraan on üks paremaid asju selle telefoni juures. Väga kirkad värvid, hea lahutusvõime, piisavalt suur. Siin on näha ka LED-tulukesed puutetundlike nuppude all.

Rakenduste vaade. Rakendusi saab sorteerida küll allalaadimise ja uuendamise alusel kuid tähestiku alusel mitte.

Kaamera teeb keskpäraseid pilte, kaamera kasutajaliidese eest tuleb aga Panasonicut kiita.

Vasakul oleva menüü esimesest sakist avanevad pildistamisrežiimid.

Teisest menüükirjest kuvatakse teravustamisvalikud.

Kolmanda abil saab seada särikompensatsiooni.

Viimane toob ekraanile muud seaded – digitaalsed efektid, stseenivalikud, aegvõte jne.

Mulle see kasutajaliides disaini poolest meeldib. Kindlasti on see ilusam Sony või Samsungi Android-skinnidest. Toimimine on kohati pisut vähe läbi mõeldud. Mõnede toimingute juures sujuvad aga asjad märksa kiiremini ja mugavamalt kui mujal.

Midagi iPhone`ilikku.

Engadget teatab oma ülevaates, et veebi lehitsemine on väga aeglane ja menüüde-avaekraanide vahel liikumine on hüplik ja üldse mitte sujuv. Tuleneb see konkreetsest seadmest, seadmega koos veedetud vähesest ajast või veetja nõudlikkusest – mine sa võtta kinni. Mina selliseid aeglusemärke ei täheldanud. Veebilehed avanesid momentaalselt. Seadistused said tehtud justkui lennates. Kui sa ihaldad keskmisest vastupidavamat Android nutitelefoni, siis on Panasonic Eluga sinu jaoks praegu see kõige parem valik. Kui see aku ainult pisut kauem vastu peaks…

(1806)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Panasonic Eluga dL1, must Veekindel ja tolmukindel Android nutitelefon
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga