Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: HTC Touch HD

Puutetundlike ekraanidega nutitelefonide turul on Apple`i ja tema iPhone`i kõige lähem rivaal ei keegi muu kui HTC.

HTC tõi kõige esimese Touch mudeli poelettidele tegelikult enne kui Apple oma esimese üllitise valmis sai, ning on sellest ajast saadik üritanud oma kõige kõvemale vingamehele kanna peale astuda ja vaat et ettegi jõuda.

Touch HD 38.62€ on HTC mobiiltelefonide lipulaev, kõige uuem väljalase ning esimene mudel, milles firma oma eesmärgi saavutanud on: tegemist on igati võrdväärse partneriga iPhone`ile. Mõnes aspektis parem, mõnes halvem, aga üldiselt võrdväärne.

Touch HD kohta on korduvalt öeldud, et see olevat iPhone ilma kitsendavate tingimuste ja puuduvate omadusteta. Tõepoolest – see ei ole seotud ühegi mobiilsideoperaatoriga, sellel on vahetatav aku,  ning vahetatavad mälukaardid.

Ning omadus, mis ei ole vast samuti tähtsusetu – HTC Touch HD ei ole mainstream.

Karbist välja!

HTC karp on ehe näide sellest, kuidas kauba väärtust pakendiga tõsta. Nagu telefoni, nii on ka selle pakendi disain minimalistlik. Värvilise pildiga karbist tuleb välja teinegi karp – kõvast papist ning seestpoolt vooderdatud sametiga. Kõige peal, uhkel troonil Touch HD. Ilma mullikilemähiste ja papist turvarihmadeta.

Kolmas karp toimib nii telefoni aluse kui ka ülejäänud vidinate panipaigana. Kõigest lausa õhkub kvaliteeti ja hoolikat läbimõeldust.

Touch HD disain on väga minimalistlik. Esipaneelil on vaid neli nuppu. Tegelikult ei olegi need nupud vaid puutetundlikud ikoonid. Suur, 3.8″ ekraan võtab enese alla pea kogu esipaneeli. Ülal paremal on VGA lahutusvõimega veebikaamera videokõnede tarvis.

Karbis on: HTC Touch HD, pehme vutlar telefoni hoidmiseks, nööpkuularid+mikrofon, 8 GB microSD mälukaart 35.57€, akulaadija, USB-kaabel, mis toimib ka akulaadija toitejuhtmena, aku, lisa-puutepliiats, tarkvara CD-d, mille peal Microsoft Outlook 32.52€ prooviversioon ja Windows Mobile operatsioonisüsteem (viimane on loomulikult juba telefoni installeeritud)

3,5 mm kõrvaklappide väljund teeb võimalikuks Touch HD-d kasutamise tõelise muusikatelefonina.

Telefoni taga on harjatud metalli efektiga reljeefne osa, mille keskel asub 5 MP lahutusvõimega ja autofookusega fotokaamera silm.

Lisaks esipaneelil olevale neljale puutetundlikule ikoonile on telefonil ka kaks “päris nuppu”. Üks neist telefoni ülemisel küljel – on/off funktsiooniga ning teine vasakul pool küljel helitugevuse muutmiseks.

Puutepliiats on peidetud telefoni sisse ning seda saab välja tõmmata telefoni alumisest osast. Pliiatsi väljatõmbamisel lööb telefoni ekraan automaatselt särama. Selle sisselükkamisel tõmbab magnet selle õigele kohale tagasi.

Kõige enam kiidetakse Touch HD juures selle suure lahutusvõimega, säravat, selget ning värviküllast ekraani. Windows Mobile operatsioonisüsteemil töötavad mobiiltelefonid kasutavad puutetundlikku ekraani, mis reageerib vajutusele, Apple iPhone`is ja HTC G1 telefonis näiteks kasutatakse aga sellist puutetundlikku ekraani, mis reageerib elektrilistele impulssidele.

HTC on teinud ära suure töö vajutusele reageeriva ekraani tundlikkuse parandamisel. Teistest Windows Mobile OS-i kasutavatest telefonidest on see masin ses suhtes peajagu üle. iPhone`i ja G1 vastu selle ekraani tundlikkus aga sellegipoolest ei saa.

Omadus, mille puudumise pärast iPhone`i väga palju kritiseeritud on – vahetatav aku. Telefoni all on USB sisend/väljund, mille kaudu käib ka telefoni aku laadimine.

HTC Touch HD seestpoolt, aku juba küljes. Vasakul ülal on SIM-kaardi pesa, all aga mälukaardi pesa. Punane täpp keskel on “reset” nupp

Micro SD mälukaardi mõõtmed võrrelduna juba üpris tühja tikutopsiga.

Nii telefoni juurde kuuluvatel kõrvaklappidel kui ka isegi laadijal on HTC-le omane kolmnurkne minimalistlik disain.

Telefoni hoidmiseks mõeldud pehmest fliisitaolisest materjalist vutlar. Tuleb tunnistada, et selline sokk sobiks enam boonuskingituseks Jägermeistri pudeli peale kui sellesse Touch HD kompotti. Hoolimata vutlari väljanägemisest on see aga igati praktiline tükk tekstiili, mis stiilsema leidmiseni kenasti mobiili kaitseb.

Loe HTC Touch HD ülevaateid
slashgear.com
cnet.co.uk

Touch HD HTC veebilehel
Touch HD Photopointis 38.62€

(207)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Skullcandy kõrvaklapid Lowrider must/kuld Kirevate värvidega Lowrider valikust leiad alati klapid, mis harmoneeruvad sinu välimusega.
Gioteck kõrvaklapp+mikrofon EX-01 PS3 Mõeldud spetsiaalselt PS3 mängukonsoolile ja mängimiseks
Pentax varjuk PH-RBH 58mm Pentax varjuk PH-RBH 58mm (38764) Sobib DA 55mm f/1.4 SDM objektiivile.Päikesevarjuki peamine eesmärk on hoida objektiivi esiläätsest eemal pildikvaliteeti vähendav külgvalgus. Samuti kaitseb varjuk esiläätse mingil määral ka...
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga