Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: HTC One X nutitelefon

“Ah nii. See on ikka lahmakas küll,” tõdeb huviline seda telefoni esimest korda nähes. “Ooo, see on ju päris õhuke,” imestab seesama huviline One X enda kätte võttes. “Ahsa kurat, kui hea ekraan,” üllatub ta aga telefoni sisse lülitades.

Kui me huvilise juures kauem peatuksime, kuuleksime me veel nii mõndagi head One X kiiruse, ilusa Sense 4.0 kasutajaliidese ja viimase peal kaamera kohta. Terve päeva huvilisega koos veetes kuuleksime ka vängemaid vandesõnu liiga kiiresti tühjaks saava aku aadressil. Üks on kindel: kui sulle meeldivad kõige suuremad, uhkemad, võimsamad jne tehnikavidinad, siis meeldib sulle ka täna Photopointi kauplustesse jõudnud HTC One X nutitelefon 608.98€. Vaatame lähemalt seda hetkel maailma uhkeimat nutitelefoni:

Photopointi veebipoodi jõudsid One X telefonid juba eile, Photopointi kauplustes saab neid näha alates tänasest. Olemas on kaks värvitooni: valge ning tumehall. Tegemist on kõige kallimasse hinnaklassi kuuluva nutitelefoniga – selle eest tuleb välja käia ligi 600 €.

Siin see on. Selle pildi peal ei tundu One X üldse suur. Aga oodake vaid, kuni käed mängu tulevad.

Õige aeg oleks siin välja tuua One X olulisemad tehnilised parameetrid:

  • Ekraan: Super IPS LCD2-tüüpi puuteekraan. 720 x 1280 pikslit – lahutusvõime 312 pikslit tolli kohta! Gorilla Glass kaitseklaas ekraani peal
  • Protsessor: neljatuumaline 1.5 GHz, Nvidia Tegra platvorm
  • Kaamera: 8 MP kaamera autofookuse ja LED välguga. Full HD lahutusvõimega videoklipid kaadrisagedusega 30 fps
  • Mälu: 1 GB RAM mälu, 32 GB sisemälu. Mälukaardipesa ei ole.
  • Tarkvara: Android v4.o, HTC Sense 4.0
  • Võrgud: GSM 850/900/1800/1900; HSDPA 850/900/1900/2100
  • Mõõtmed: 8.9 mm paks, 69,9 mm lai, 134,4 mm pikk

Karbis on: HTC One X nutitelefon, nööpkuularid, laadijaadapter, micro USB kaabel ühendamiseks arvutiga või laadimisadapteriga, kasutusjuhendid.

Foto vahendusel tundub see telefon olevat üks järjekordne suure ekraaniga mobiil. Ei midagi erilist. Tegelikult on juba siin lähemal vaatlusel näha kaks disainielementi, mis tekitavad One X nutitelefoni käes hoides tunde, et tegemist on tippklassi seadmega. Esiteks väga õhuke korpus. Kuna see telefon samas niivõrd lai on, siis tundub ta seda enam peenike. Teiseks on ekraani kattev Gorilla Glass servadest veidi kumeraks lihvitud. Samamoodi nagu Nokia lipulaevadel Lumia 800 ja N900.

Kolmas oluline omadus on tegelikult ka. One X on nimelt valmistatud alumiiniumi asemel ühestainsast polükarbonaattükist. Tänu sellele on telefon kergem kui võiks arvata, kuid samas ei tundu nagisev ega odav (nagu näiteks Samsungi Galaxy-seeria).

Metalli on siiski lisatud. 2.0 avaga objektiiv on üpriski suur ning selle korpuses pisut väljapoole tõstmiseks on kasutatud metallist äärt. Siin üleval tagapool on näha ka väike luugikene, mille taha saab sisestada micro-SIM kaardi. micro SD mälukaardipesa sel telefonil ei ole. Aku ei ole eemaldatav.

Beats Audio logo all tagaküljel annab alust arvata, et siitsamast kõlarist väljuv monoheli on pisut parem kui keskmiste nutitelefonide plekikolin.

Android 4.0 operatsioonisüsteemile kohaselt on esipaneeli all ainult kolm nuppu. kadunud on senised “Menüü” ja “Otsi” nupud. Menüünupp on kolinud ekraanile, teavitusteriba ülaossa.

Selline äärtest kumeraks lihvitud ekraaniklaas annab telefonile väga šiki välimuse.

Paremal pool küljel on nupp helitugevuse reguleerimiseks.

All on kõlariaugukene.

Vasakul pool on micro USB pesa laadimiseks ja ühendamiseks arvutiga.

Üleval on Sisse-väljalülitamise nupp ning 3.5 mm kõrvaklappide pesa.

Siin on see “Ahsa kurat kui hea ekraan”. See katab peaaegu kogu telefoni esikülje pinna äärest ääreni. One X puhul on kasutatud uudset, eriti õhukest Gorilla Glass kaitseklaasi. Võimalik et just see loob illusiooni, nagu oleks värviline pilt ja ikoonid mitte kusagil allpool vaid otse klaasi pinnal. Kindlasti aitavad sellele illusioonile kaasa ka IPS ekraani väga head värvid. Samuti ekraani 312 ppi lahutusvõime, mis ainult väga vähe iPhone 4S “Retina” ekraanile alla jääb. Võtkem arvesse – One X ekraan on ju ka  iPhone`i omast oluliselt suurem.

Android 4.0/Sense 4.0 tuleb täielikult eestikeelsena. Eestikeelsed on kõik Google`i rakendused, samuti kõik menüüd ning ka ülemisel pildil näha olevad ekraanile kuvatavad juhised esmakasutajaile.

Minu jaoks on uudsed klahvistikule lisatud nupud (allreas) mis võimaldavad kirjutatud teksti sees üles, alla, paremale ja vasakule liikuda. Sellistest nuppudest olen ma oma telefoni puhul palju puudust tundnud.

Rakenduste valik koos abitekstidega.

One X telefoni puhul on vägagi oluliseks rakenduseks Dropbox, sest telefoniga tuleb kaasa kahe aasta pikkune 25 GB suurune tasuta kasutajakonto.

Menüüvalikus sõrmega allapoole tõmmates venitatakse menüüblokid teineteisest eemale. Väga uhke efekt ning rahustab närve.

Android 4.0 – täpsemalt 4.0.3.

Kalendrivaade – suurel ekraanil väga mugav.

Kaamerarakenduses saab pildistamisel valida erinevaid digitaalseid filtreid, mis juba enne pildistamist ekraanil olevat filterdatuna näitavad. Kõik on harjumatult eestikeelne.

Alumisele parempoolsele puutetundlikule nupule vajutades avanevad taustal lahti olevad rakendused. Neid saab sulgeda vastavat rakenduse ikooni sõrmega ülespoole vedades.

Väikeste käte jaoks see telefon mõeldud ei ole. Selleks on see liiga suur. Samuti ei ole One X mõeldud taskus kandmiseks. Pigem on selle koht laua peal või käes, kus kõik selle võlusid näha saaksid.

Pildistamispositsioon

Telefonirakendus

Photopointi ajaveebi standardleht mahub 720p ekraanile kenasti ära. Veebis on sellise suuruse ja lahutusvõimega ekraaniga üsnagi hea ringi liikuda.

HTC uus lipulaev on silmatorkava disaini, suurepärase kaamera ja viimase peal ekraaniga nutitelefon. Võimas protsessor ning optimeeritud Sense 4.0 loovad sujuva kasutuskogemuse, mida Android seadmetel seni olnud ei ole. Pisikeseks tõrvatilgaks meepotis on muidugi aku, mis on küll korraliku mahtuvusega  -1800 mAh – kuid mis intensiivse kasutuse korral (intensiivsetele kasutajatele see telefon aga ju mõeldud ongi) poolt päevagi vastu ei pea.

Kas sa peaksid selle telefoni endale ostma? Kui sa kuulud väikeste käte, tagasihoidlike soovide ning keskmiste arvutikasutusharjumustega mobiiliostlejate kilda, siis on HTC sinu jaoks valmistanud One S nutitelefoni. One X on üliandroid, mis on mõeldud friikidele, kes kõikjal telefon näos ringi käivad. Neile, kes näevad maailma läbi kaamerasilma, suhtlevad maailmaga läbi Facebook rakenduse ja kogevad seda läbi Foursquare`i. Või siis neile, kellel on lihtsalt palju pappi. Huvitav. Mina ei kuulu päriselt kumbagi neist kahest kirjeldatust kategooriast, kuid One X telefoni isu tuli selle ekraani vaadates peale küll.

(979)

Artiklis kirjeldatud tooted:
HTC One X, hall Eriline sooritusvõime standardvarustuses
HTC One X, valge Eriline sooritusvõime standardvarustuses
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga