Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Canon PowerShot SX240 HS kompaktkaamera

Kui sulle meeldib pisike, aga võimekas fotoaparaat, siis oled just õiges kohas. Äsja Photopointi kauplustesse jõudnud PowerShot SX240 HS on üks Canoni võimekamatest kompaktkaameratest. Sellest nii hinna kui ka teatud omaduste poolest on ülalpool veel ainult PowerShot S100 486.98€ ning suuresensoriline G1X 812.32€. Võrreldes nende kahega on SX240 mudelil omad tugevused. Sel on võimas 20x suumiga objektiiv ning erinevalt G1X aparaadist on see kompaktkaamerale kohaselt kompaktse korpusega. Vaatame lähemalt:

Canon SX240 HS kaameraga koos jõudis Photopointi ka SX260 HS aparaat – GPS-mooduliga versioon selles postituses karbist välja võetavast kaamerast. Seda GPS-kaamerat on olemas ka sinakasrohelises värvitoonis 354.82€, mis vähemalt tootefotosid vaadanuna mulle vägagi sümpaatsena tundub.

Karbist leiame Canoni tavapärase komplekti: Canon PowerShot SX240 HS kompaktkaamera, NB-6L liitiumaku, akulaadija koos toitekaabliga, randmepael, USB kaabel, CD-plaat Canon Digital Camera Solution tarkvaraga.

SX240 HS kõige suuremaks trumbiks on 20x suumiga objektiiv. Tema eelkäijal, PowerShot SX230 HS kompaktkaameral 324.32€ oli ju “vaid”  14x suum. Võrreldes senisega on uuendatud pildiprotsessorit, värinastabilisaatorit, aku kestvust ning ka disaini. Esiküljel mõne millimeetri võrra korpusest välja ulatuv plastikust riba, mis peaks parandama haardekindlust. Parandab küll.

Ka tagumise külje nupud on pisut lihtsamaks disainitud. Üleüldiselt tundub kaamera võrreldes eelmise aasta mudeliga märksa pisem. See on aga vaid optiline illusioon. SX230 HS aparaati ääristas selline heledaks värvitud plastikriba, mille tõttu kaamera ka kogukam paistis.

PowerShot SX240 HS objektiiv on märkimisväärselt suure fookuskauguste vahemikuga. 25 – 500 mm (35 mm ekvivalendina) laseb pildistajal suumida lähemale ka päris kaugel asetsevaid objekte. Kui laiemas otsas on objektiivi maksimaalseks avaks f/3.1, siis maksimaalse suumi peal on ava õige väike – f/5.9. See tähendab, et sisse suumides terava pildi saamiseks peavad olema kindlad käed ja päikesepaisteline ilm. Kui neid kahte pole, siis aitab statiiv või suumimisest hoidumine.

Kaamera peal vasakul on vajadusel välja kargav välklamp, kõlar ja stereomikrofon, päästik ja suumirõngas ning sisse-väljalülitamise nupp.

Metallist statiivikeere pole objektiivi keskteljele mahtunud kuid kompaktkaamera puhul pole see ka vast väga oluline.

Sisemälu pole sellel kaameral üldse nii et ilma mälukaardita sellega pilti teha ei saa. Hea uudis on, et NB-6L liitiumaku peab vastu umbes 10% kauem kui eelkäija SX230 HS aku pidas. Aku laadimisaeg on ligikaudu kaks tundi.

Nupud tagaküljel on disainitud tasapinnalisemalt ja lihtsamalt kui eelkäijal. Olemas on valikuratas neljasuunalise nupu ümber. See muudab mugavaks ava/säriaja muutmise AV, TV, P ja M režiimides. Ülemine programmiratas on täis tuubitud kõiksuguseid režiime. Seal on (ülevalt alla):

  • Filmirežiim
  • Diskreetne režiim – lülitab välja välgu ja kõik kaamera hääled
  • Loovate filtrite režiim – lubab pildistada pilte fisheye, miniature effect, toy camera, soft focus, monochrome, super vivid, poster effect, Color Accent (selective color) ja Color Swap digitaalsete efektidega.
  • Pildiprogrammid – siit alt leiab tavalised pildistamisolukorrad landscape, portrait, night jne
  • Movie Digest” režiim – pildistamise osas toimib see nagu tavaline automaatrežiim. Kaamera filmib aga iga foto tegemise eel 2-4 sekundilise filmiklipi ning päeva lõpus monteerib need lühiklipid kokku üheks 720p lahutusvõimega filmiks.
  • Easy mode – täielik automaatika ilma ühegi menüüvalikuta.
  • Smart Auto režiim – Automaatne pildiprogrammide valik. Mõned menüüvalikud on lukus
  • Live View control režiim: automaatprogramm kus pildistaja saab intuitiivsete skaalade abil muuta pildi heledust, värviküllust ning värvustasakaalu.
  • P, TV, AV poolmanuaalsed särirežiimid
  • M täismanuaalne särirežiim.

Suumirõngas lähemalt

Nupud on mugavad vajutada ja mis kõige tähtsam – kaamera toimimine on kiire. Ei mingit viivitust menüüdesse sisenemisel ega piltide-videote vaatamisel.

Siin see mõne millimeetri võrra korpusest välja ulatuv plastikust riba, mis peaks parandama haardekindlust.

Välklamp on õhuke ja ilus. Töökaugus on 0.5 – 3.5 m objektiivi lainurkasendis ning kuni 2 m telefotoasendis.

Ühe huvitava lisana saab sellele kaamerale sisestada kuni 12 inimese andmed ning siduda need vastava inimese näopiltidega. Kui pärastisel pildistamisel on kaadris mitu nägu, valib kaamera nende seast teravustamiseks selle, mis on registris olemas. Selle näo järgi pannakse automaatrežiimil paika teravus, säritus, värvustasakaal jne. Sünnipäeva sisestamine aitab kaameral kiiremini tuvastada lapsi ja beebisid. Taasesitlusrežiimil saab valida mälukaardilt kuvamiseks vaid neid pilte, millel on pildistatud registris olevaid inimesi.

Kõigepealt tuleb vastav inimene pildile püüda.

Siis sisestada nimi ja sünni kuupäev. Soovitatav on pildistada ühest inimesest mitte üks vaid mitu pilti – mitme erineva nurga all.

Teine uus ja hea funktsioon on kiire kaadrisagedusega filmiklipp. Pärast esitab kaamera selle sujuvalt aegluubis.

SX-seeriale omaselt on ka SX-240 HS kaamera suurepärane pildimasin. Manuaalsete särivõimaluste ja hea käsitlemisega kompaktkaamera, millel on ka 20x suumiga objektiiv. Ideaalne näiteks kaasa võtmiseks reisile või kasutamiseks igapäevaste piltide tegemisel. Muidugi teeb S100 486.98€ tänu oma suuremale sensorile ja suurema avaga objektiivile hämaras ouliselt kenamat RAW- ja JPEG pilti. Hindki on sel aga ju pea 200€ soolasem ja suumi on vaid 5x. Omaduste ja hinna suhe teeb PowerShot SX240 HS Canoni ahvatlevaks kõigile, kes otsivad kompaktkaamerat mida ise juhtida saab.

(1111)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon Powershot S100 must 12,1 megapiksliga CMOS sensor, 5× optiline suum (35mm ekvivalendina 24-120 mm), optiline pildistabilisaator, GPS, RAW vorming, manuaalrežiimid, 3" LCD, DiG!C 5, Full HD video.
Canon Powershot G1 X 14,3 megapiksliga CMOS sensor, 4× optiline suum (28-112 mm), RAW failivorming, manuaalrežiimid, 3" pööratav PureColor II VA LCD ekraan, optiline stabilisaator, DiG!C 5 protsessor, täis-HD video, HDMI väljund
Canon Powershot SX260 HS hall 12,1 megapiksliga CMOS, 20× optiline suum (25-500 mm), optiline pildistabilisaator, 3" PureColor II G LCD ekraan, DiG!C 5, FullHD video, HDMI väljund, GPS.
Canon Powershot SX230 HS roosa 12,1 megapiksliga CMOS, 14× optiline suum (35mm ekvivalendina 28-392 mm), optiline pildistabilisaator, GPS, 3" PureColor II G LCD ekraan, DiG!C 4, FullHD video, HDMI väljund.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga