Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Asus Transformer Prime tahvelarvuti

Pisut vähem kui kaks kuud tagasi esitletud Asus Transformer Prime 608.98€ on jõudnud Photopointi. Aipäädimehed võivad küll vastu vaielda palju tahavad – Prime on sellegipoolest hetkel võimsaim ja uhkeim tahvelarvuti maailmas. Miks? Noh, esiteks on see õhuke ja ilus. Selle metalselt küütlev tagakülg on veel palju kenam kui tootefotodel ning see on fenomenaalselt õhuke. Õhem kui iPad 2 354.82€ või Galaxy 10.1. 608.98€ Teiseks on see sigavõimas. Transformer Prime on praegu ainuke tahvelarvuti, mille sees on Nvidia uhiuus Tegra 3 neljatuumaline protsessor. See lubab teoorias vanema prosega võrreldes 3x paremat graafika- ja 5x paremat üldvõimsust, olles samas energiasäästlikum. Kõige paremini tuleb see kiirus välja ilusa graafikaga kiiretes 3D-mängudes.

Transformer Prime alla saab kinnitada klaviatuuridoki – siis on see justnagu õhukene sülearvuti – ekstrapika tööajaga 18 tundi, sest doki sees on lisaaku. Täna Photopointi poodidesse jõudev Transformer Prime on 64 GB mälumahuga, ilma 3G modemita ja ilma klaviatuuridokita mudel. Klaviatuuridoki saab aga soovi korral hiljem juurde hankida. Vaatame seda tahvelarvutite kuningat lähemalt:

Suures karbis on enamjaolt õhk – tahvelarvuti ise on ju – nagu me teame – 8,3 mm paksune.

Esiplaanilt paistab Transformer Prime nagu iga teine 10″ ekraaniga tahvelarvuti. Sees on aga järgmised ahvatlused:

  • Neljatuumalise ARM Cortex A9 protsessoriga Tegra 3 platvorm
  • Viies tuum töötab teistest madalamal sagedusel ning aitab energiat säästa
  • 10.1″ IPS+ ekraan kaetud vastupidava Corning Gorilla Glass klaasiga. Max. vaatenurk: 178 kraadi
  • 1 GB RAM (LP DDR2)
  • 64 GB flash-mälu + micro SD mälukaardi pesa
  • 8 MP autofookusega kaamera filmib 1080p HD videot. Üsnagi suur ava F2.4
  • 1.2 MP eesmine kaamera videokõnede jaoks
  • Aku eluiga 12 tundi
  • 8.3 mm paksune. 586 g
  • Android 3.2.1 tarkvara, peagi lubatakse ka Ice Cream Sandwich uuendust.

Karbis on: Asus Eee Pad Transformer Prime 608.98€, laadimisadapter, USB-kaabel, kasutusjuhendid ning puhastuslapp.

Transformeri vanemal mudelil ulatus metalne korpus esikülje mõlemale poole, muutes selle tavalisest pisut laiemaks. Prime`i puhul on sellisest disainilahendusest loobutud ning tahvel näeb esiküljelt välja äravahetamiseni sarnane teiste 10″ ekraaniga Android 3.0 seadmetega.

Nelinurkne kastrul? Tegelikult näeb see tagakülje pinnaviimistlus välja kenam kui pildile püütuna. Samasugune välispind on ka Asuse õhukesel Zenbook tahvelarvutiseerial.

Transformer Prime on tõepoolest rabavalt õhuke. Tänu kumeratele servadele tundub see tegelikkuses veel õhem kui paberile pandud 8.3 mm.

Asus Transformer Prime näeb välja ja tundub täpselt selline, nagu üks 599 eurot maksev tahvelarvuti olema peab. Koostekvaliteedi poolest ei jää Prime kindlasti millegi poolest alla iPad 2 405.65€-le. Ilmselt on see küll puhtalt subjektiivne seisukoht, kuid visuaalselt on see märksa kenam kui Samsung Galaxy Tab 10.1 608.98€. Ka käes hoides tundub Transformer olema hoopis peenem relv.

Tahvelarvuti all keskel on Asuse ühenduspesa klaviatuuridoki ning USB-kaabli/laadimisadapteri jaoks. Sellest mõlemal pool on kummiga kaetud augukesed, mille ülesandeks on hoida tahvelarvutit klaviatuuridokis kindlalt paigal.

Vasakul küljel on kahepoolne nupp helitugevuse reguleerimiseks, Micro HDMI pesa, microSD kaardi pesa ja pisike auguke mille taga on mikrofon.

Ülal vasakul on sisse-välja lülitamise ja ooterežiimile seadmise nupp.

Paremal pool on 3,5 mm audioväljund.


Lahke žestina on Asus tahvelarvutiga kaasa pannud puhastuslapi. See on tõepoolest ülimalt vajalik lisatarvik.

Niiviisi toimub tahvelarvuti laadimine. Arvutiga ühendamiseks tuleb laadimisadapter arvutiga asendada.

Klaviatuuridoki jaoks vajalikud augud on kummitihenditega suletud.

Õhukese tahvelarvuti äär on nii kumer, et 3,5 mm kõrvaklappide pesa sisemus on mitu millimeetrit valla.

Tagaküljel all paremas nurgas on kõlari jaoks pisike augumuster. Ühest kõlarist stereot ei tule, kuid heli on sellele vaatamata täitsa korralikult madala ja maheda kõlaga.

Viska aga brokoli pannile.

8 MP kaamera koos LED lambikesega (välklambiks oleks selliseid seasilmi liig nimetada). Mingeid superkvaliteediga pilte siit loota ei ole kuid võrreldes teiste tahvlite/nutitelefonide pakutavatega on pildikvaliteet paremate killast.

Oh seda rõõmu. Micro SD kaardi pesa on alati teretulnud. Eriti kui sellele saab nii lihtsalt ligi nagu Transformer Prime`i puhul. Saad näiteks kasutada oma fotokaamera sees micro SD kaarti täismõõdus SD kaardi adapteriga, et pilte mugavalt tahvelarvutisse tõmmata ja sealt Snäpi pildipanka või Facebooki üles laadida.

Et see ekraan ka tehniliste andmete nimistus nii hästi välja paistaks nagu päriselus, on Asus selle nimetanud “Super IPS+” ekraaniks. Sügavad mustad toonid, kirkad värvid ja üliväike vaatenurk annavad silmad ette pea kõikidele sülearvuteile. Paremalt alumisest nurgast puudutuse toimel lahti kargavast kiirmenüüst (vaata alumist pilti) saab muuta ekraani heledust ja lülitada see nn “Super IPS” režiimile. See muudab ekraani eriti heledaks – kirjade järgi 600 nit – ning on eriti kasulik heleda päikesevalguse korral.

Operatsioonisüsteemiks on hetkel veel Android 3.2.1 Honeycomb. See, koos oma kiirmenüü ja muudetava suurusega widget`itega ei ole ju ka paha. Peagi aga on Transformer Prime`ile oodata Google`i uut Android 4.0 Ice Cream Sandwitch tarkvara. On hea teada et su uus tahvelarvuti muutub peagi veel uuemaks.

Eelinstalleeritud rakendused. Google`i standardpakett Movie Studio, Polaris Office, mõned 3D demomängud, Asus Webstorage mis annab igale Transformeri kasutajale eluaegse 8 GB tasuta kettaruumi jne

Nvidia Tegra 3 neljatuumalise protsessoriga platvormi võimsus tuleb kõige selgemini välja 3D-mängudes. Prime`iga on tasuta kaasa pandud ilusa graafikaga kihutamismäng Riptide GP. Isegi veepritsmeid lendab ekraani alumisele küljele.

Kaamera. Saab muuta värvustasakaalu, seada särikompensatsiooni ja ISO väärtust, lisada filtreid ja kasutada pildiprogramme. Nagu lihtsama digikompaktkaamera puhulgi.

Nvidia Tegra Zone`ist saab osta kõiksugu uhkeid mänge nende hulgas ka Grand Theft Auto III.

Näed siis – täitsa kena on see tagakülg. Transformer Prime`i on mujal maailmas saadaval ka kuldse tooniga tagaküljega. Ma usun, et see siin on pisut soliidsem.

Kaks negatiivset külge leidsin pisikese proovimise käigus siiski ka:

  • Esiteks – hoolimata võimsast neljatuumalisest protsessorist jääb sujuv liikumine menüüdes ja rakenduste vahel ikka vahel kuidagi kinni. Seda ainult murdosaks-pooleks sekundiks ning võimalik, et mõni teine seda tähele ei panekski. Päris sujuv see liikumine siiski ei ole. Tegelikult on see nähtus omane kõikidele android OS seadmetele, mida ma siiamaani näppinud olen.
  • Teiseks on ülal vasakus nurgas olevat ooterežiimi nuppu päris keeruline vajutada. See asub kuidagi nii korpuse sees ja väga kumera serva peal.

Nendele kahele miinusele vaatamata on Asus Eee Pad Transformer hetkel konkurentsitult maailma parim Android operatsioonisüsteemiga tahvelarvuti. Ning seda ka ilma klaviatuuridokita. Otseseid konkurente on sel vaid kaks: iPad 2 354.82€ ning Samsung Galaxy Tab 10.1 608.98€. Võimsuse, välimuse ja võimaluste (micro SD ja klaviatuuridokk) poolest ületab Transformer Prime mõlemat. Kui sulle sobib ainult parim, siis on see tahvelaruti sinu jaoks.

(812)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Apple iPad 2 16GB WiFi A1395, must Õhuke puutetundliku ekraaniga WiFi tahvelarvuti, mis võimaldab vaadata filme, mängida ja internetti kasutada. Samuti sobib see elektrooniliste raamatute ning ajalehtede lugemiseks.
Samsung Galaxy Tab 10,1 16GB 3G GT-P7500 must Galaxy Tab annab sulle parema töö- ja mängukogemuse
Apple iPad 2 16GB WiFi+3G A1396, must Õhuke puutetundliku ekraaniga WiFi ja 3G ühendusega tahvelarvuti, mis võimaldab vaadata filme, mängida ja internetti kasutada. Samuti sobib see elektrooniliste raamatute ning ajalehtede lugemiseks.
Samsung Galaxy Tab 10,1 16GB 3G GT-P7500 valge Galaxy Tab annab sulle parema töö- ja mängukogemuse
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga