Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Mis on hübriidTV ja mida selle abil näeb?

avaleht_hybriid

Märtsi keskel esitles vabalevi kanalite edastaja Levira uut teleri vaatamise lahendust nimega hübriidTV. See on tasuta teenus, mis toob seni Eesti põhikanaleid antenni (ja vanemate telerite omanikud ka eraldi digiboksi) abil vaadanutele järgmised võimalused:

  1. saadete tasuta järelvaatamine
  2. teleriekraanilt ERR uudiste lugemine
  3. ilmateatate ja telekava vaatamine teleri abil
  4. tulevikus ka muud.

Selleks, et hübriidTV-d proovida, on vaja aga lisaks antennile/digiboksile veel kahte olulist asja.

  1. kodust internetiühendust (sest just interneti kaudu toimivad saadete järelvaatamised ja ülejäänud võimalused)
  2. hübriidTV (HbbTV) toega telerit.

Kui need kaks komponenti on olemas, siis tasub hübriidTV kindlasti järele proovida. Kui aga HbbTV toega telerit pole, siis tasuks uue televiisori ostmisel vaadata, et see funktsioon kindlasti olemas oleks. Kuid vaatame allpool pisut detailsemalt mis see hübriidTV on  ja kuidas toimib.

 

Kus hübriidTV levib?

Kuna hübriidTV on TasutaTV lisateenus, levib see täpselt samamoodi nagu TasutaTV – üle kogu riigi. Veel olgu öeldud, et TasutaTV ja/või hübriidTV vaatamiseks ei pea liituma ühegi teenusepakkujaga ega sõlmima ühtki lepingut. hübriidTV soovitab küll end nende kasutajaks registreerida (seda saad teha siit) ja pakub registreerumise eest mitmeid hüvesid, kuid see jääb siiski vaataja otsustada.

 

Kuidas hübriidTV-d näeb?

Kui senise TasutaTV nägemiseks piisas digiboksiga telerist ja antennist, siis hübriidTV-d näeb, kui ühendad teleri ka internetiga. Seega on hübriidTV puhul oluliseks märksõnaks internetiühendus. Teine oluline märksõna on tegelikult ka: HbbTV funktsiooniga varustatud teler. Endiselt ka antenn, kuid praegustel TasutaTV klientidel on see nii ehk naa olemas. Internet on samuti paljudel olemas, nüüd tuleb seda nutitelefonist, kaabliga või wifi võrgust telerile jagada. Või siis selleks puhuks internet tellida.

Olgu öeldud, et hübriidTV nägemiseks ei ole tarvis suurt netikiirust (min 2Mbit sekundis, mis on enamikul pakettidel), samuti ei ole oluline, millise internetipakkujaga on tegemist.

 

Kas teler toetab hübriidTV-d või mitte?

Nüüd jõuamegi põhilise ehk õige teleri juurde. Televiisor, millega hübriidTVd näha, peab olema internetiga ühendatav ja omama HbbTV funktsiooni. Turul on küll mitmeid internetiga ühendatavaid telerid, kuid alati ei ole need varustatud HbbTV funktsiooniga. Selliste teleritega, millel on vaid internetiühendus ja puudub HbbTV funktsioon,  hübriidTV-d kahjuks ei näe. HbbTV on sõltuvalt mudelist olemas alates 2012. aasta mudelitest (nt LG, Sony), kuid mitte kõik vanemad mudelid ei pruugi hübriidTVd veatult näidata.

Seega – nüüd on põhjust telereid poes uue pilguga vaadata: jätta ennast heidutamata mitmetest kelladest ja viledest ning uurida hoopis, kas teler on nn hübriidne (HbbTV) või mitte. Olulist hinnavahet ei ole, kuid on kasutusmugavust ja edaspidi palju paremat kontrolli oma aja üle.

Kui ülalolevad tingimused täidetud (antenn ja internet õige teleriga ühendatud), tuleb HbbTV funktsioon teleri menüüs aktiveerida, puldil vajutada punasele nupule ja voila! – hübriidTV avaleht on ees. Sealt saad liikuda ETV, Kanal2 või TV3 järelvaatamisele ning mõistagi on su teleris endiselt võimalus tavalisi, reaalajas programme näha (need saabuvad vanaviisi, antenni abil).

Telerid Photopointis

Rohkem infot: tasutatv.ee

(3026)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga