Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Google üllatab uue Android versiooniga: Android N

1*KOg37G4ye3dwClTxYxUMqQ

Google tegi sel kolmapäeval avalikuks oma mobiilse opsüsteemi värskeima esindaja, Android N’i arendaja versiooni.  Antud samm tekitas meediamaastikul suurt elevust, kuna üldjuhul ei kuule ametlikult uuest Androidi versioonist enne Google ametliku kevadist I/O konverentsi.

Androidi, Chrome OS’i ja Chromecast’i arenduse eest vastutava osakonna tegevjuht Hiroshi Lockheimer põhjendas blogipostituses värske Androidi varajast ilmumist sellega, et Google tahab valmis mobiilse opsüsteemi saata elektroonikatootjatele juba sellel suvel. Selleks, et rakenduste arendajad saaksid varakult platvormiga harjuda ning Google’le tagasisidet andes arendusele kaasa aidata, lasi ettevõtte N’i välja juba märtsis.

Kuigi opsüsteem on veel arendusjärgus, saame me juba praegusest versioonist aimu, milliseid funktsioone tasuks valmis produktilt oodata.

Kõige rohkem on kõmu tekitanud režiim split-screen, mis võimaldab ühel ekraanil üksteise kõrval jooksutada korraga kahte rakendust. Antud funktsioon lihtsustab rööprapsimist ning võib teha Android tahvelarvutitest asjalikumad töömasinad. Lisaks split-screen‘le tuleb värske Androidiga kaasa vaaterežiim picture-in-picture, mis laseb videoaknal kuvari ühes nurgas toimetada, mis teeb Android TV platvormi kasutamise mugavamaks.

image01

Uuemas opsüsteemis saab teavitusteaknas grupeerida teadeandeid äppide järgi. Teavitused on tehtud interaktiivsemaks ja nüüdsest on võimalik näiteks saabunud sõnumile sealsamas teavitusteaknas vastuse saata.

Google plaanib teha efektiivsemaks ja nutikamaks mullu Android Marshmellow’iga kaasatulnud akusäästu funktsiooni Doze. Lisaks sellele lubatakse teha opsüsteemi seadme riistvara ressursside suhtes kokkuhoidlikumaks ja taustal jooksvate rakenduste toimimist efektiivsemaks ning ökonoomsemaks.

Androidi looja rõhutab asjaolule, et hetkel saadaval olev versioon on veel toores ning selle arendusega tegeletakse edasi. Seega võib opsüsteemile veel hulgaliselt lisapasunaid juurde tulla.
Igaüks võib käesoleva Androidi versiooni alla laadida ja sellega katsetada. Opsüsteemi saab paigaldada hetkel ainult  Nexus 6, Nexus 5X ja Nexus 6P telefonidele. Arendusversiooni ei soovitata paigaldada igapäevaselt kasutatavale seadmele, kuna opsüsteem kubiseb vigadest.

Valmisprodukt jõuab avalikkuse ette hiljemalt käesoleva aasta kolmandas kvartalis.

Android N alla laadimiseks ja proovimiseks külasta Android Developers keskkonda.
Allikad: MediumDeveloper Android

(1192)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga