Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Google Pixel 3 ja Pixel 3 XL nutitelefonid pildistavad kvaliteetseima foto saamiseks 15 kaadrit

Google avalikustas hiljuti uued nutitelefonid. Pixel 3 ja Pixel 3 XL. Võrreldes eelmiste mudelitega, mis tulid peaaegu täpselt aasta aega tagasi, on uutel suuremad ekraanid. Pixel 3 on 5.5-tollise ekraaniga (Pixel 2 5-tolli) ja Pixel 3 XL 6.3-tollise ekraaniga (Pixel 2 XL 6-tolli) kuid mõõtmetelt ja kaalult jäävad vanade mudelitega võrreldes suhteliselt samaks.

Mõlemal mudelil on protsessoriks Qualcomm Snapdragon 845 SoC ja 4GB vahemälu. 12.2MP kaksikpiksel-autofookusega ja 28mm f/1.8 objektiiviga tagumine kaamera on sama, mida kasutati ka Pixel 2 ja Pixel 2 XL telefonides. Telefoni esiküljel on aga uuendusena nüüd ühe asemel kaks kaamerat – 8MP sensori ja 9mm f/2.2 lainurkobjektiiviga fikseeritud fookusega kaamera, mis on mõeldud rohkem grupiselfie’de tegemiseks ning lisaks sellele veel 8MP faasituvastus-autofookusega 28mm f/1.8 objektiiviga kaamera.

Uute mudelite võlu peitub just tarkvaras. Nimelt on Google pannud rohkem rõhku just tarkvara arendamisele ning kuna telefonil on vaid üks tagumine kaamera, töötas Google just tõsisemalt selle tarkvara kallal. Kui Pixel 2 pildistas ning liitis kokku korraga 9 kaadrit ühe foto jaoks, et detailsemat ja vähema müraga pilti saada, siis Pixel 3 suudab korraga pildistada ja liita 15 kaadrit ühe foto jaoks ja seda kõike viivituseta (see on Pixel 3 peamine omadus konkureerimaks telefonidega millel on kaks tagumist kaamerat ehk telefonidega mis suudavad optiliselt suumida).

Antud funktsioon töötab ainult siis, kui kaameraga suumida vähemalt 1.2x või kui pildistada nii hämaras keskkonnas, et kaamera peab kasutama pikemat säriaega. Pimedas pildistamiseks on telefonidel olemas uus funktsioon “Night Sight” mis kasutab Google’i enda väljatöötatud tehnoloogiat, et vältida pikema säriajaga pildistades liikuvate objektide udusust ja vähemat müra piltidel.

 

Veel üks funktsioon mis kaameratele lisati kannab nimetust “synthetic fill flash” ehk tarkvarapõhine täitevalgustus mis suudab tuvastada inimese nägu pildistamisel ning vajadusel valgust juurde lisada.

Samuti lisandus uus “Top Shot” funktsioon. See salvestab vahemällu automaatselt mitmeid pilte ja pärast valib tarkvara nende hulgast välja kõige parema. Uutel telefonidel on senisest parem portreefoto režiim mis suudab täpsemalt aru saada objektide ja kaamera vahelisest kaugusest ning tänu sellele eristada paremini pildistatavat taustast – kõik selleks, et luua udustatud taustu (nagu peegelkaameratega pildistatud fotodel). Veel on telefonide kaameratele lisatud jälgiv autofookus – vajutades kaameras pildistatava peale hoiab kaamera fookust just pildistataval ja hoiab selle kogu liikumise kestel teravana. See töötab nii pildistamisel kui ka videot salvestades.

Pixel 3 ja Pixel 3 XL said ka märgatavalt paremate vaatenurkadega ja HDR toega OLED ekraanid (Pixel 3 resolutsiooniga 2160 x 1080 ja Pixel 3 XL 2960 x 1440) ning nagu ka iPhone X’il ja paljudel teistel telefonidel peale seda on ka nüüd Pixel 3 ja Pixel 3 XL’il ekraani ülaosas “kulm” (notch) mis sisaldab endas erinevaid andureid ja kahte esikaamerat.

Telefonide veekindlus on paranenud ja vastab nüüd IP68 standardile. Uutel mudelitel on ka kauaoodatud juhtmevaba laadimine, mis kasutab Qi standardit. Telefoni ostes tuleb karbis kaasa võimekas 18-vatine kiirlaadija, mis suudab ~7 tundi kasutusaega laadida 15 minutiga.

Google Pixel 3 ja Pixel 3 XL mudelitel on kolm värvivalikut – Just Black (must), Clearly White (valge), and Not Pink (roosa) – ja 64GB / 128GB versioonid.

(865)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga