Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Fujinon XF 56mm f/1.2 R APD – käed küljes pildiseeria Photokina fotomessil

IMG_5497_header

Fujifilmi kolme uusima X-seeria objektiivi hulka kuuluva 56mm f/1.2 R APD eesmärgiks on luua võimalikult pehme taustaga ehk bokeh efektiga fotod. Seda saavutab objektiiv vähemalt kahel moel: esiteks on sellel suur, f/1.2 ava, mis aitabki tekitada portreelikult kitsa teravussügavuse. Teiseks aga APD filter.See on sisuliselt objektiivi sisseehitatud radiaalne ND filter, mis vähendab valguse hulka kaadri servades, tekitades Fujifilmi sõnul “kreemise” tausta ehk bokeh. Seesama filter ongi ainus, mis eristab antud objektiivi “filtreerimata”, XF56mm f/1.2 R variandist. Paneme käed külge ja vaatame lähemalt.

IMG_5492_2

Objektiiv on füüsiliselt täpselt sama suur nagu selle APD tähistuseta versioon: pea 70mm pikk ning sellest veel 3mm suurema läbimõõduga. Väliselt eristab APD filtriga varianti vaid “APD” kiri ning punane ava astmete skaala. Viimane tähistab väiksemaid avasid, kui objektiiv tegelikult võimaldab. Seda just sellesama APD filtri tõttu, mis teatud määral vähendab sensorile langeva valguse hulka. See valguse vähendus ongi tähistatud punase skaala abil. Tavapärane, valgete numbritega skaala tähistab reaalset ava, teravusulatuse hindamiseks. APD ehk apodiseeriva filtri mõju lõpeb ära f/5.6 juures, sealsamas on ka viimane punane tähistus.

 IMG_5497_2

Autofookus on selle objektiiviga mõnevõrra piiratum. Just seetõttu, et tavapärased faasituvastuse põhised teravustamispunktid asuvad sensori äärealadel, kus parasjagu toimib ka APD filter. Seega antud bokeh-kahuriga toimib vaid hübriidkaameratele omane kontrastituvastusega autofookus. Kaalu on sellel portreeobjektiivil korralikud 405 grammi, kuid see-eest on kontruktsioonis kasutatud ohtralt metalli. Täpselt nii, nagu XF-seeria objektiividel kombeks. Fujinon XF 56mm f/1.2 APD objektiivi on Eestis müügile oodata novembris. Soovituslikuks jaehinnaks on Fujifilm määranud 1299€.

Photokina sooduskampaania raames saad Photopointi e-poest kõiki Fujifilmi kaameraid 5% soodsamalt. Selleks kasuta sooduskoodi: fujifilm-photokina

(403)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga