Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Fujifilm üllatab APS-C sensoriga kompaktkaameraga FinePix X100

Kui paari aasta eest võis turul olevad fotoaparaadid jagada lihtsalt kompakt- ja peegelkaamerateks, siis pärast hübriidkaamerate tulekut enam asjad nii lihtsalt ei käi. Täna Fujifilmi poolt esitletav FinePix X100 on ehe näide peegel- ja kompaktkaameramaailma omavahelisest põimumisest. See on kompaktne ja sellel on digipeeglites standardiks saanud APS-C suurusega sensor. Tundub juba, nagu oleks tegemist järjekordse hübriidkaameraga. siiski hoiab fikseeritud objektiiv teda sellest summast eemale.

Suurepärase välimusega on FinePix X100 aga küll. Selle retrolik disain on laenatud aastakümnete tagustelt rangefinder-kaameratelt. Aparaadi ülemine osa on valmistatud magneesiumsulamist ning varustatud vanakooli-stiilis säriaja- ja särikompensatsioonirattaga. Ava saab muuta objektiivi avarõngast keerates. Eriliselt olulisena toob Fujifilm välja kahefunktsioonilise pildiotsija – selle saab nupuvajutusega muuta optilisest elektrooniliseks kusjuures pildiotsijas, all kuvatakse detailne pildistusinfo.

Tehnilised näitajad on sellel iludusel igati tasemel – 12,3 MP CMOS sensor, 2,8″ 460 000 px LCD-ekraan, ISO 200-6400 (võimendusega 12800), sarivõte 5 fps ja 720p HD filmiklipid. Kuigi objektiiv ei ole vahetatav, on see oma 2,0 maksimaalse ava ja 23 mm fookuskaugusega (35 mm ekvivalendina) igati suurepärane eksemplar. Minimaalne teravustamiskaugus on sel 10 cm ning ava moodustub 9-st nõgusa äärega diafragmalabast. Lisaks on kaamerasse/objektiivi sisse ehitatud kolmeastmeline ND filter.

Selline väärikas fotomasin ilmselt oma hinna poolest Panasonicu-Olympuse hübriididega konkureerima ei hakka. Aga pole vajagi. Fujifilm on viimaks ometi suutnud oma kompakt- ja supersuumide hallist maailmast välja astuda ja presenteerib Photokina fotomessil nüüd täie uhkusega kaamerat, mida lihtsalt peab ihaldama. Homme hommikupoolikul Photokina messil Fujifilmi pressikonverentsil näeme lähemalt.

(261)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga