Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canonilt kaks objektiivi: 40mm f/2.8 ja 18-135mm f/3.5-5.6

Koos EOS 650D peegelkaameraga toob Canon täna välja kaks uut objektiivi: EF-S 18-135mm F3.5-5.6 IS STM ja EF 40mm F2.8 STM. Objektiivide ühiseks omaduseks on uuenduslik STM autofookusmootor, mis on välja arendatud spetsiaalselt 650D (ning kõigi teiste tulevaste kaamerate) kontrasttuvastusega autofookuse jaoks. STM mootor teeb võimalikuks kiire ja sujuva autofookuse pildistamisel Live View režiimis ning videot filmides. Lisaks on mõlemal objektiivil elektromagnetiliselt muudetav diafragma – see väljendub võimaluses muuta ava suurust sujuvalt (oluline video filmimisel).

Kui kõrvale jätta need ülalmainitud kaks omadust, siis on EF-S 18-135mm F3.5-5.6 IS STM objektiiv sarnane tavalisele, APS-C sensoriga digipeeglite ees kasutatavale suure suumivahemikuga kitobjektiivile. 40mm f/2.8 on aga Canoni esimene pannkookobjektiiv. See väga õhukese korpuse ning valgusjõulise avaga fiksobjektiiv sobib kasutamiseks nii pool- kui ka täiskaadersensoritega kaamerate ees. Mõlemat objektiivi on turule oodata juuli alguses. Vaata tootefotosid ja loe Canoni ametlikku pressiteadet altpoolt:

Canon EF-S 18-135mm F3.5-5.6 IS STM

Canon EF 40mm F2.8 STM

Pressiteade
8. juuni 2012

Canon teatas täna kahe uue kompaktse ja kerge objektiivi – EF-S 18–135 mm f/3,5–5,6 IS STM ja EF 40 mm f/2,8 STM – turuletulekust.

Lisaks sellele, et need võimaldavad pildistamisrežiimis teravustamist pidevalt manuaalselt juhtida, on mudelid EF-S 18–135 mm f/3,5–5,6 IS STM ja EF 40 mm f/2,8 STM sobivad ka filmitegijatele, võimaldades neil filmimise ajal veelgi täpsemalt teravustada. Mõlemad uuele kaamerale EOS 650D suurepäraseks kaaslaseks sobivad objektiivimudelid sisaldavad uut samm-mootori tehnoloogiat (STM), mis võimaldab liikuvate objektide filmimisel kiiret ja pidevat teravustamist, tagades sellega sujuvad ja selged videod.

Need kaks kiire ja täpse teravustamisega täiustatud AF-jõudlust pakkuvat uut objektiivi lihtsustavad spontaansete, ent siiski detailsete ja selgete fotode tegemist. See on eriti oluline just dokumentaal-, spordi- ja reisifotograafide jaoks. Vastavate minimaalsete teravustamiskaugustega 0,39 m ja 0,3 m, võimaldavad objektiivid EF-S 18–135 mm f/3,5–5,6 IS STM ja EF 40 mm f/2,8 STM sündmusi veelgi lähemalt jäädvustada, hoides samas objekti teravustatuna.

Fookuskaugusvahemikku 18–135 mm võimaldav objektiiv EF-S 18–135 mm f/3,5–5,6 IS STM on loodud pakkumaks fotograafidele kompaktset ja mitmekülgset suumobjektiivi, millega on pildistamisobjektide valik väga lai – alates portreedest kuni maastike- ja spordivõteteni. Pika säriajaga fotosid võimaldavas objektiivis EF-S 18–135 mm f/3,5–5,6 IS STM on kasutusel nutikas optiline pildistabilisaator, mis annab pildistabilisaatorita mudelite ees kuni nelja astme võrra pikemate säriaegade kasutamise eelise. Lisaks suudab objektiiv tuvastada, kas fotograaf pildistab tavaliselt või kaamerat objekti liikumise suunas kaasa vedades, rakendades nii parima pildi saamiseks sobivaima pildistabiliseerimisrežiimi. Filmimisel rakendub automaatselt dünaamiline pildistabiliseerimisrežiim, neutraliseerides iga videograafi liikumisest tingitud raputuse ning tagades nii sujuva ja ühtlase pildiga video.

Nii pildistamisel kui ka filmimisel väikese teravussügavusega katsetades on õrna taustahägu saavutamiseks objektiivil EF-S 18–135 mm f/3,5–5,6 IS STM elektromagnetilise diafragmaga (EMD) ringikujuline ava, mis võimaldab avasätteid ülitäpselt reguleerida. Kogu suumi ulatuses tagavad hea pildikvaliteedi neli läätseelementide rühma, sealhulgas üks ülimadala hajuvusteguriga (UD) element ja üks täppisvormitud (PMo) element kromaatilise aberratsiooni neutraliseerimiseks. Igal läätseelemendil olevad Canoni Super Spectra vääristused vähendavad varikujutisi ja halosid, mistõttu vajavad pildid vaid minimaalset järeltöötlust.

Objektiiv EF 40 mm f/2,8 STM on aga Canoni esimene EF-sarja n-ö pannkook-objektiiv, mis on fikseeritud fookuskaugusega 40 mm ja laia f/2,8 avaga, sobides fotograafidele, kes soovivad mitmekülgset, kompaktset ja kerget objektiivi portreede, reportaažide, reisikogemuste või maastike jäädvustamiseks. Ringikujulise, seitsme labaga ava täppisreguleerimist võimaldav elektromagnetiline diafragma aitab luua kaunist bokeh-efekti ning Super Spectra vääristusega asfääriline lääts tagab parima võimaliku pildikvaliteedi kogu kaadri ulatuses.

EF-S 18–135 mm f/3,5–5,6 IS STM – põhiomadused

  • Mitmekülgne suumiulatus 18–135 mm.
  • Sujuv ja vaikne STM-teravustamine ühilduva kaameraga filmimisel.
  • Dünaamiline pildistabiliseerimine sujuvaks videojäädvustuseks.
  • Kiire autofookus koos pideva manuaalfookuse prioriteediga.
  • Minimaalne teravustamiskaugus 0,39 m.

EF 40 mm f/2,8 STM – põhiomadused

  • Hõlpsalt kaasaskantav n-ö pannkook-objektiiv.
  • Sujuv ja vaikne STM-teravustamine ühilduva kaameraga filmimisel.
  • Kiire f/2,8 maksimumava kehvades valgusoludes jäädvustamiseks.
  • Teravustamiskaugus alates 0,3 m.
  • Kiire ja vaikne AF nõelteravateks tulemusteks.
  • Hea pildikvaliteet kogu kaadri ulatuses.

(627)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga