Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canon esitleb EOS 6D peegelkaamerat. Täiskaadersensor, WiFi, GPS ja 11 autofookuspunkti

Canon kuulutas täna, 17. septembril, välja uue täiskaadersensoriga peegelkaamera – EOS 6D. Väiksem, kergem ja ka soodsama hinnaklassiga täiskaadersensoriga peegelkaamera on kindlasti ahvatlev paljudele fotoentusiastidele, kellele seni on täiskaader olnud kaugele haardeulatusest väljajääv unelm. EOS 6D on nii sarnane EOS 60D-ga, et esimest võikski pidada paljuski viimase täiskaadersensoriga variandiks. EOS 6D ahvatleb ennekõike 20.2 MP täiskaadersensoriga, sisse-ehitatud WiFi ja GPS valmidusega, ISO 100-25600 (laiendatav 50-102400) ja DIGIC 5+ protsessoriga. Üsna pea loodame sellele kaamerale ka ise käed külge panna ja teieni juba liikuvas pildis kommentaare ja esmaseid muljeid vahendada. Seniks aga loe täpsemat infot allpool olevast Canoni pressiteatest.

 

 

 

 

 

 

 

Pressiteade
17. september 2012

Canon toob turule oma väikseima ja kergeima täiskaadrilise digipeegelkaamera  EOS 6D

17. september 2012 – Canon tuleb välja tõelistele fotograafiahuvilistele loodud uusima EOS-sarja digipeegelkaameramudeliga EOS 6D. Kaameraga EOS 60D sarnase suuruse ja kaaluga EOS 6D on EOS-sarja kõige väiksem ja kergem täiskaadrilise CMOS-sensoriga digipeegelkaamera. See mudel on uudne lisand Canoni täiskaadriliste kaamerate valikusse ja ideaalne just nendele kasutajatele, kes soovivad saada suuremat kontrolli teravussügavuse üle või saavutada maksimaalset efekti, pildistades EOS-süsteemi laia valiku EF-lainurkobjektiividega.

Mudelis EOS 6D on ühendatud võimas täiskaadriline pildindussüsteem ja esmaklassilised tulemused hämaras pildistamisel kompaktse, tugeva ent kerge disainiga. Esmakordselt on EOS-mudelis olemas ka WiFi[i]– ja GPS[ii]-ühendus, võimaldades fotograafidel liikvel olles pilte asukohateabega sildistada ning juhtmevabalt arvutisse, pilve või nutitelefoni edastada.

Lõigates kasu EOS-i 25 aasta pikkusest uuenduslikkusest, on kaameral EOS 6D uudne 20,2-megapiksline CMOS-täiskaadersensor, mis võimaldab fotograafidel kvaliteedis kaotamata plakatisuurusi väljatrükke teha või pilte kärpida. ISO-vahemik 100 – 25 600 (laiendatav vahemikuni 50 – 102 400) muudab hämaras selgete ja loomulike piltide tegemise varasemast veelgi lihtsamaks.

Ka uus 11-punktine automaatteravustamissüsteem pakub hämaras Canoni kõigi seniste süsteemide seas võimsaimat jõudlust. Teravustades kuni kuuvalgusega samaväärse väärtuseni EV-3, jäävad objektid teravatena isegi kõige keerulisemates valgusoludes, mis võimaldab maastikke või portreesid isegi öösel pildistada ning stseene tõetruult ja minimaalse müraga jäädvustada.

Täiskaadersensor võimaldab portreepiltide tegemisel paremat kontrolli teravussügavuse üle, tänu millele saavad fotograafid pildistatava objekti kauni taustahägu abil taustalt kergelt esile tuua. Kaameraga EOS 6D saavad fotograafid avastada nüüd ka oma EF-sarja lainurkobjektiivide täielikku potentsiaali, sest mudelivalik on lai: 8–800 mm. Lisaks pakub võimas DIGIC 5+ pildiprotsessor mitmeid automaatrežiime ja loomingulisi pildistamisfunktsioone, täiendades täismanuaalset juhtimist, et pakkuda täielikku paindlikkust väga mitmetele kasutajatüüpidele.

Kaameramudeli EOS 6D HDR-režiim võimaldab ka keerulistes valgusoludes jäädvustada nii heledaid kui tumedaid alasid, samas kui mitme säri funktsioon lubab fotograafidel kaameras kuni üheksa erinevat säri üheks pildiks ühendada. Vaikne režiim pakub aga võimalust loomulike portree- või pulmapiltide tegemiseks ning pildiotsijast või LCD-ekraanilt nähtav üheteljeline elektrooniline lood aitab piltide kadreerimisel sirget horisonti hoida.

Olles täiesti esimene WiFi-ühendusega EOS-kaamera, võimaldab mudel EOS 6D fotograafidel oma tööd kohe pildistamisjärgselt jagada. Pilte saab juhtmevabalt välisele mäluseadmele edastada, Facebooki või YouTube’i üles laadida või Canoni WiFi-printerist juhtmeta ühenduse kaudu printida. Lisaks saab videoid ja pilte kvaliteetselt ja suurelt nautida ka DLNA-ühendusega HD-telerist. Nutitelefoniga juhtmeta ühenduse abil saavad fotograafid kaamerat kaugjuhtida ning enne päästiku kaugvajutust ja jäädvustatud piltide vaatamist pildistamissätteid reguleerida ja teravustada.

Kasutades kaamera EOS 6D sisseehitatud GPSi, saab võtteid pildistamishetkel asukohaandmetega sildistada. Reisihuvilised saavad aga oma teekonnast GPS Logger-funktsiooni abil veelgi põhjalikuma ülevaate saada ja oma marsruudi kaasasoleva Map Utility tarkvara abil kuvada.

Mõõtmetega kõigest 144,5 x 110,5 x 71,2 mm ja kaaluga 770 g[iii] kaamera EOS 6D on EOS-sarja kõige kompaktsem täiskaadriline digipeegelkaamera. Selle tolmu- ja pritsmekindel, osaliselt magneesiumist tehtud korpus pakub tugevat kaitset ja nuppude intuitiivne paigutus lihtsat juhtimist. Fotograafid saavad oma pilte detailselt ja loomulike värvidega vaadata suurelt 7,7 cm (3,0-tolliselt) kõrgresolutsiooniga Clear View LCD-ekraanilt, millel on ka eredas päikesevalguses ja suure nurga alt vaatamiseks täiendatud peegeldusvastane konstruktsioon.

Uus akutald BG-E13 pakub lisatoidet pikemateks võtteseanssideks, lihtsustades samas nii vertikaalset kui ka horisontaalset pildistamist. Kasutades kahte LP-E6 akut, võimaldab akutald kaks korda rohkem pilte teha ning lisamugavuse ja paindlikkuse pakkumiseks saab selles kasutada ka AA-patareisid.

EOS 6D – põhiomadused

  • 20,2-megapiksline täiskaadersensor
  • Tugev ent kerge konstruktsioon
  • Maksimaalne ISO 25 600 (laiendatav kuni väärtuseni 102 400)
  • 11-punktine automaatteravustamine tundlikkusega kuni EV-3
  • GPS3 salvestab teie asukoha
  • WiFi2 abil failiedastus ja kaugjuhtimine
  • Täis-HD-video

(591)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga