Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Asus TAICHI sülearvuti toob Windows 8 kahepoolsele ekraanile

Sügiseks valmiva Windows 8 operatsioonisüsteemi huvitavaim omadus on võimalus lülituda tavaliselt desktop-keskkonnast puutesõbralikku Metro-tahvelarvuti keskkonda. Asus esitleb täna Computex 2012 arvutimessi eelõhtul sülearvutit, mis seda Microsofti kontseptsiooni riistvaraliselt toetab ja peegeldab. Taichi-nimelisel ultrabookil on nimelt kaks ekraani: üks kaane siseküljel ning teine välisküljel. Nii on see Windows 8 platvormil töötav masin avatuna nagu tavaline sülearvuti, suletuna aga nagu Windows 8 tahvelarvuti.

Taichi seeriasse kuulub kaks sülearvutit. Väiksema ekraanid on 11.6″ ning suurema omad 13,3″ diagonaalidega. Kõik ekraanid on head pilti lubava IPS+ tüüpi paneelidega ning kõrge pikslite arvuga 1900×1280. Ekraane on võimalik panna sisu kuvama ka üheaegselt – nii, et sama pilti näidatakse mõlemal pool kaant.

Alumiiniumist kesta sees on Intel Core i7 Ivy Bridge protsessorid, 4GB RAM-mälu ning 256 GB SSD kettad. Veel on arvuti sisse pandud mobiiltelefonidelt tuttav NFC kiip.  Kui välja jätta kaks ekraani, siis on Taichi seeria päris sarnane Asuse Zenbook seeria ultrabookidega – sama üliõhuke metalne korpus ja samasugune taustvalgustusega klahvistik. Ühenduspesadest ja nuppudest on külgedele mahutatud: sisse-väljalülitamise nupp, kaks USB 3.0 pesa, mini display ja mini HDMI pesad, 3.5 mm heliväljund, helitugevuse reguleerimisnupp ja ekraani automaatse pööramise lukustus. Mälukaardilugejat ja kohtvõrgukaabli pesa kahjuks pole.

Mõne aasta eest pritsisid tootjad välja pööratava kaanega tahvelarvuteid ja netbooke, mida samuti „tablet`iteks“ nimetati. Siiski ei jõudnud sellised arvutid massidesse – põhjuseks ilmselt Windows operatsioonisüsteemi vähene näpusõbralikkus. Nüüd, Windows 8 tulekuga võiksid ju sellised pööratava ekraaniga sülearvutid päris asjalikud olla. Hinna ja vastupidavuse poolest kindlasti mõttemakad, kui innovaatiline Taichi.

Computex 2012 messil näidatavad Taichi mudelid on veel prototüüpide seisuses. Hinda ega turule jõudmise aega Asus hetkel veel täpsustanud ei ole.

(434)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga