Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Apple’i tooteesitluse võitis iPhone X, talle järgnesid iPhone 8 Plus ja 8

Tänu paar päeva varem toimunud suurele andmelekkele Apple sellesügisene uute toodete esitlus suuri üllatusi ei pakkunud, publikule esitleti kolme telefoni – iPhone 8, iPhone 8 Plus ja juubelimudel iPhone X.

Nii iPhone 8 kui 8 Plus on tüüpilised näited Apple’i tootearendusest, kus uuele mudelile lisanduvad täiendused on pigem kosmeetilist laadi. Kosmeetika all ei maksa muidugi mõista vaid välimust, ehkki ka see on teinud keskmisest suurema sammu – varasemate alumiiniumkorpuste asemel on uued iPhone 8 ja 8 Plus klaasist tagaküljega, mida raamistab lennukialumiinium. Mudelid tulevad kolmes erinevas värvitoonis – kosmosehall, hõbedane ja kuldne. Telefonidel on uus Retina HD True Tone ekraan, mis on seespoolt tugevdatud terasega. Telefonidel on stereokõlarid, mis on 25% valjemad kui eelmisel mudeliversioonil. Mõlemal telefonil on sees 6-tuumaline A11 Bionic protsessor, mille kaks kõrgjõudlustuuma on 25% kiiremad kui A10-l ning neli kõrgtõhustuuma on 70% kiiremad kui A10-l. Uutel iPhone’idel on esimene Apple’i enda väljatöötatud graafikakiip, mis peaks olema eelmisest mudelist 30% võrra kiirem.

Uus 83% valgusjõulisem 12-megapiksline sensor on ka kaameratel, millel on lisaks ka uus värvifilter ning sügavamad pikslid, mida iganes siis need ka ei tähenda. Kaamerad on varustatud ka liitreaalsus funktsiooniga, mis avab uued perspektiivid nii mängudes, kui rakendusi kasutades. Täiesti uue funktsioonina pakub iPhone 8 Plus kaamera ka portreevalgustust, mis peaks lisama uue mõõtme selle telefoni unikaalsele portreerežiimile.

Suurimaks uuenduseks värske telefonipaari juures aga on kindlasti Qi strandardile vastav juhtmevaba laadimine.

 

 

Mõlemad vee- ja tolmukindlad telefonid on saadaval kahes mälumahus 64 GB ja 256 GB. Hinnad algavad Euroopas ilmselt 699 eurost ning ettetellimine algab 12. septembril.


Esitluse põhitähelepanu võitis aga iPhone’i juubeliversioon – Apple iPhone X (ehk siis iPhone 10), mis paistab silma eristuva disaini ja täiesti uudsete lahenduste poolest. iPhone X-i puhul torkab esimese asjana silma selle servadeni ulatuv 5,8-tolline Super Retina OLED-ekraan (2436 × 1125). Telefoni kodunupp on esiküljelt kadunud telefoni servale, täiesti loobutud on senini populaarsest Touch-ID sõrmejäljelugejast. Viimase on asendanud täitesti uuelaadne Face-ID, mis kolmemõõtmeliselt tuvastab kasutaja näo. Näotuvastus on seotud telefoni iseõppivate algoritmidega, mis õpivad aja jooksul tundma kasutaja nägu ning mida ei sega ei peakatted, prillide ega ka näiteks ettekasvatatud habe. Kättevõttes valgustab telefon kasutaja nägu, et teda ära tunda ka pimedas. Kui Touch-ID-ga oli tõenäosus, et telefon võõrastes kätes avaneb suhtega 1:50 000, siis Face-ID puhul on see suhe 1:1 000 000!

Näotuvastusega seoses on suure hüppe teinud ka TrueDepth-kaamerasüsteemiga esikaamera, millel on samuti Portrait Mode nagu ka tagakaameral. Mõlemad tagakaamerad (f/1,8 ja f/2,4 lainurk) on varustatud OIS-iga, mis teeb iPhone X-ist ainulaadse, topeltOIS-iga kaameratelefoni.

X-telefonil aku kestab kuni 2 tundi kauem kui iPhone 7 oma, lisaks on telefoni juures kasutatud uut AirPower-laadimisstandardit, mis võimaldab ühel laadimisalusel laadida korraga lisaks telefonile ka Apple Watch 3 ja spetsiaalses ümbrises AirPode.

Kui ka iPhone X-i tagakülg on valmistatud klaasist, siis servades on alumiiniumi asemel meditsiiniline teras. Telefon on esialgu saadaval vaid kahes värvitoonis – kosmosehall ja valge.

“Kardinaalse” hüppe on teinud ka kasutajaliides. Kui varasemad versioonid avanesid ekraanipilti vasakult paremale viibates, siis iPhone X-i puhul tuleb tõmmata näpuga alt üles. Sama liigutusega saab ka töötava rakenduse ekraanile eemaldada.

 

 

iPhone X-i hind algab Euroopas ilmselt 999 eurost. Millal uus nutitelefon aga Eestisse jõuab seda Apple ametlikult avalikustanud ei ole. Kuuldavasti olevat ettevõttel probleeme OLED-ekraanide saadavusega, mis võib põhjustada olulisi ja pikaajalisi tarneraskuseid.

Allikas: Apple

(1122)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga