Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Apple`i kauaoodatud nutikell võib tulla juba sel esmaspäeval

wwdc14-home-branding

Järgmise nädala esmaspäeval leiab aset iga-aastane õunafännide sabat ehk arendajate konverents USAs, San Fransiscos. Kümned, võibolla isegi sajad tuhanded iToodete omanikud ootavad suure või veel suurema põnevusega, milliseid pärleid sealt pudenema hakkab. 100% kindel ei või olla muidugi milleski, kuid ühte koma teist võib seal toimuvast suure tõenäosusega ennustada juba praegu.

Sissejuhatuseks võib muidugi mainida, et viimastel nädalatel on Apple’i juhtkonda kuuluv iTunesi boss Eddy Cue vihjanud, et oodata on tooteid, mis on parimad, mida Apple on viimase 25 aasta jooksul valmistanud. Kuigi teadaolevad faktid seda uudist mingilgi moel ei kinnita, siis uudishimulikuks muudab see igatahes. Aga alustamegi siis rauast ning sellest, kui tõenäone on Eddy Cue jutt.

 

iWatch ehk iKell

iWatch-packaging

Legendaarne kellasarnane seade, mis on juba ilma ilmavalgust nägemata tootnud hulgaliselt kloone. Või vähemalt pannud konkurente kiiremas korras realiseerima oma ettekujutust kantavast nutiseadmest. Enamasti isegi liiga kiiresti, sest midagi head pole senini selles vallas välja kukkunud. Hr. Cue sõnu arvestades võiks ju oodata, et see ongi see parim toode, mille Apple veel sellel aastal välja toob.

Ainukesed vihjed potentsiaalse iKella funktsioonidele on seotud kella kandja erinevate tervisenäitajate kontrollimisega. Kui Apple’il midagi märksa paremat peidus pole, siis võib iTunes’i bossi suureks liialdajaks pidada. iWatchi ilmutamise šansid on umbes 50:50. Kas näidatakse või mitte.

 

Uued iPhone’id

apple-will-start-producing-the-big-screen-iphone-6-in-july

See, et need sügisel letti lüüakse, on ülllatuseks vast eelkooliealistele. 99,9% kindel peaks olema uus, 4,7-tollise ekraaniga mudel, kuid vahelduva intensiivsusega liiguvad ka kõlakad 6-tollise iPhone’i saabumisest. Samuti räägitakse iPhone Air’ist ja iPhone Pro’st, kuid mingeid spetsifikatsioone nende kohta pole välja lekkinud.

Realistlikult võttes tundub 6-tollise ekraaniga iPhone liialt julge ja isegi äärmusliku sammuna. Pigem võiks arvata, et helistamisvõimalus liidetakse nt iPad Minile, sest suureekraaniline iFöön hakkaks suurte suutäitega hammustama just selle toote turuosa. Muidugi on tore unistada, et Apple on suutnud telefoni uusversiooniga midagi revolutsioonilist ette võtta, kuid kahjuks on see tõenäosus alla keskmise. Apple’i suurima rahaallikana aga püütakse siin igal juhul millegi silmapaistvaga hakkama saada, sest konkurents selles sektoris lulli lüüa lihtsalt ei lase.

Omaette lugu on uue iPhone’i kõrvaklappidega. Kuuldavasti olevat need varustatud erinevate sensoritega, mis mõõdavad kasutaja elulisi näitajaid nagu vererõhk, temperatuur jms. Huvitav, kuid iseenesest mitte midagi revolutsioonilist.

 

Nutikodu

nest_thermostat_iphone_app

Nutiseadmete abil juhitav kodutehnikale ennustatakse juba praegu suurt tulevikku ning innovaatilise firmana soovib Apple kindlasti ka sellel turul endale võimalikult suurt suutäit kahmata. Seda enam, et nutitelefonid ja süle- ning lauaarvutid on vähemalt mõneks ajaks valmis saanud ning siin mingit suurt ja ootamatut müügikasvu oodata ei ole.

Ebatõenäoline küll, et õunafirma mõne nutika külmutuskapi või tolmuimeja arendajate ette toob. Pigem võiks oodata mingeid adaptereid, pulte vms mis tavalistele seadmetele nutikust lisaksid. Või midagi veel üllatavamat. Siin on Apple’i võimalus taas üles näidata midagi põnevat, mis taastaks veidi tema kuhtuvat innovaatilist imagot.

 

Apple TV

apple-tv-photopoint-4

Tim Cooke sõnul on müüdud juba piisavalt Apple TV seadmeid, et seadmeid, et selles vallas midagi tõsist ette hakata võtma. Keeruline öelda, kas see tähendab Apple TV uut ja võimekamat mudelit, olemasoleva Apple TV tarkvara olulist ja sisulist muudatust või on ka siin oodata midagi hoopis üllatavamat.

Kardetavasti aga saab see olema eeskätt ameerikakeskne, sest kuuldavasti on Apple pidanud mitmeid läbirääkimisi erinevate kaabel-TV firmadega.

See tähendab, et nad (so Apple) on üle keskmise huvitatud video voogesitusest. Lisaks on liikunud kuulujutte Apple’i plaanidest hakata Apple TV-s kasutama nö kolmanda osapoole rakendusi, mis avardaksid märgatavalt Apple TV võimalusi.  

 

iPadid & MacBookid

 12_9_ipad_macbook_air

Suure tõenäosusega pole iPad tahvelarvuti arenguloos sel kevadel oodata suurt midagi peadpööritavat, vaid paar väikesekaliibrilist uudist. Ilmselt saavad iPadi uued mudelid endale Touch ID sõrmejäljelugejad. Ulmesõbrad on levitanud ka kõlakat 12-tollise ekraaniga iPad Pro’st, kuid vähegi kainelt mõtlev ning teemaga tuttav kodanik vaikib siin viisakalt. Küll aga võib olla tulekul 12-tollise Retina ekraaniga MacBook Air. Või ehk mingi iPadi ja MacBook Air hübriid?

Riistvara puhul olekski esialgu ennustustel ots.Samas jääb alati ju lootus, et Tim Cook oma korralise esinemise lõpus mainib „veel ühte asja“, mis saab olema midagi täiesti uut ning üllatavat. Vaatame siis lähemalt tarkvara.

 

iOS8

ios_7_home_screen_hero_v2

Siin on kuuldavasti oodata pigem kosmeetilisi värskendusi ning iOS7 vigade parandust. Räägitakse uue rakenduse Healthbook suurest tulemisest, samuti iTunes Radio olulisest täiendusest. iTunes Radio puhul on ilmselt oodata ka külalisi konverentsilavale – Apple’i värskeltomandatud Beatsi ninamehi Dr. Dre’d ja Steve Iovine’i. Põhirakendustele pidavat lisanduma pildivaatur Preview ning tekstitöötlusrakendus TextEdit.

 

 OSX

screen-shot-2013-09-05-at-5-45-58-pm

Siin olevat oodata suuremat disainimuutust, mis viib OSX-i lähemale iOS7(st 8)-le, muutes mõlemaid opsüsteeme visuaalselt sarnasemaks-ühtlasemaks. Igati loogiline samm, kui arvestada seda, kui palju on mõlemal süsteemil juba ühiseid rakendusi. Oodatakse ka seda, et Apple integreerib OSX-iga ka Siri. Viimane pidavat suutma analüüsida ja identifitseerida näiteks raadiost tulevat muusikat ning seda  infot küsimise peale ka jagama.

 

Jagatud ekraaniga iPad

SONY DSC

Viimasena pakuks välja veidrat kurioosumit, mis tegelikult on vastuolus Apple’i disaini põhialuse – lihtsusega. Jagatud ekraan, mis peaks siis olema nö rööprähklemise ehk siis multitaskingu visuaalseks väljenduseks, on pesuehtne Windowsi pärusmaale kuuluv nähtus. Mingid psüühhiliselt ebastabiilsed kodanikud aga püüavad miskipärast seda kivi nüüd vägisi ka Apple’i kapsaaeda visata. Ulme, ütleme meie.

 

See oli siis lühike ülevaade potentsiaalsetest uudistest, mida Apple esmaspäeval arendajate ette toob. Kui armas lugeja seda reaalajas vaadata ei viitsi, siis igatahes tasub tulla teisipäeva hommikul uudistama meie blogi, kus me kindlasti kajastame Apple WWDC 2014 toimunut.

Allikas: The Verge ja internet

 

(856)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga