Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Apple esimene nutikell – Apple Watch!

 apple-iwatch-960

Lisaks oma elektroonilisele lüpsilehmale, uuele iPhone’ile, tõi Apple lõpuks ometi avalikkuse ette oma kauaoodatud ja tagaräägitud nutikella versiooni. Ning ei nimetata seda mitte iWatchiks nagu enamus asjahuvilisi ja –tundjaid pakkusid, vaid Apple Watch’iks.  

Kell on applelikult kõrge koostekvaliteediga ja minimalistliku disainiga – roostevaba teras, alumiinium või kuld ja safiirekraan. Apple’i sõnul on see parim kell maailmas, mis muuhulgas sünkroniseerib ennast ise. Väidetavalt olevat tegu Šveitsi kellafirmade hukatusega.

 

Nutikale ajanäitajale on valida kuue erineva randmerihma vahel sh nahk, polümeer, metall ja roostevaba teras. Samuti on vahetatavad ja kohandatavad ka ekraanikujundused. Apple Watch  ise on saadaval kolmes erinevas korpuses:

  • Apple Watch – roostevabast terasest korpusega,
  • Apple Watch Sport – alumiiniumist korpusega
  • Apple Watch Edition 18k – kullatud korpusega

 apple-nutikell-erinevad

 

Saadaval on ka väiksem versioon kellast, mis kõigi eelduste kohaselt on mõeldud siis naistele. Apple Watch töötab ainult koostöös iPhone’iga. Hea uudis on aga see, et Apple Watch töötab ka iPhone 5, iPhone 5C ja iPhone 5S-iga.

Rakenduste ikoonid on ekraanil trobikonnas, mitte nagu telefoniekraanil, sobivast kohast saab ekraanil olevat infot zuumida ja siis valida vajaliku rakenduse. Rakenduste juures on lisaks puuteekraanile abiks nn “Digital Crown”, mille abil saab zuumida nt kaarte, lapata nimekirju. Tegu on põhimõtteliselt tavaliselt mehhaaniliselt kellalt tuttava nupuga telefoni küljes, mille abil juba meie vaarisad kella üles keerasid või täpset kellaaega seadsid. Apple on tuttavale nupule lihtsalt lisanud aga moodsad ja innovaatilised funktsioonid.

Apple Watch’iga saab lisaks kellaaja vaatamisele vatsu võtta erinevaid märguandeid, teha häälotsinguid, lapata, vaadata ja zuumida pilte. Saab oma kontaktidele saata kasvõi enda südametukseid reaalajas. Kella on integreeritud Siri, mis võimaldab dikteerida sõnumeid, küsida, mida näidatakse kinos ja muud moodsaks eluks vajalikku. Liikumisanduriga kell saab aru, kui kätt liigutatakse, ja avab vastavad rakendused.

apple-nutikell-iphone-6

iPhone 6 ja Apple Watch

Arendajatele mõeldud WatchKit võimaldab luua kella jaoks kolmanda osapoole rakendusi.

Apple Watchi funktsionaalsuses on oluline osa ka fitnessil. Nagu enamusel kaasaegsetest nutikelladest. Erinevad rakendused hoiavad silma peal sinu tulemustel ja treeningutel, kulutatud kaloritel. Sportides jälgib vastav sensor hoolikalt südame tööd. Selleks on kella tagakülg varustatud nelja LED-tulega, mis pidevalt kasutaja pulssi mõõdavad.  

Hind algab Ameerikamaal kolmest ja poolesajast dollarist ning saadaval on see seal järgmise aasta alguses.  Apple Watchiga töötab NFC vahendusel ka Apple Pay, mis tähendab et kõnealune so NFC tehnoloogia on integreeritud ka kella.

Apple’i ametlik pressiteade

(10149)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga