Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Instagram teeb fotod pea 3x suuremaks. Miks see oluline on?

instagram-photopoint-1

Populaarne pildi- ning videojagamise põhimõttel töötav sotsiaalvõrgustik Instagram, mille omanikuks on Facebook, on ametlikult kinnitanud, et suurendab üles laetavate piltide lahutusvõime peaaegu 3x.

Juba ammu oodatud uuenduse põhjuseks on see, et nutiseadmete ekraanide lahutusvõime on nii palju edasi arenenud alates sellest kui Instagram 2010. aasta oktoobris välja tuli, et praegusest 640 x 640 pikslist enam ei piisa. Pärast uuendust tõuseb piltide lahutusvõime 1080 x 1080 pikslini, mis pole teab, mis suur kuid siiski pea kaks korda rohkem kui praegu.

 

Miks ainult 1080 x 1080 px?

Miks fotode lahutusvõimet rohkem ei tõstetud? Ametlikku kinnitust pole, kuid arvata võib, et üks põhjus on siin üleslaadimiskiiruses. Instagram on alati olnud ennekõike mobiilirakendus ja selle üks eesmärkidest on olnud alati võimalikult kiire toimimine. Piltide suurendamine 480 piksli võrra ei tundu küll palju kuid see on pea kaks korda suurem hulk piksleid, mis tähendab, et pildi üles laadimine võtab kauem aega.

Teiseks põhjuseks on ilmselt andmemahud. Instagrami serveritesse laetakse iga päev üles 58 miljonit pilti ja kui arvestada, et pildi maht tõuseb umbes 1 megabaidini, siis see teeb juba praegusel juhul lisa umbes 29 terabaiti andmeid päevas.

 

Eriti oluline paberfotode tellimisel

Instagrami fotode peaaegu poole võrra suurendamine tähendab muidugi seda, et need on nutiseadmete ekraanidel senisest teravamad ja ilusamad.  Eriti oluline ja hea uudis on see aga neile, kes soovivad oma instagramipilte fotopaberile printida. Just fotopaberile – sest paljudel meil on Instagramis väga ilusaid ja täthsaid pilte ning sellised ruudukujulised fotod on väga efektsed. Photopointi paberfotode tellimise keskkonnas photoexpress.ee on ruudukujuliste Instagramipiltide jaoks spetsiaalne ruudukujuline 10×10 cm formaat kenasti olemas.

Kui seni jäi 640 x 640 cm väljatrükk 10×10 cm paberile standardsest poole väiksema lahutusvõimega (163 ppi), siis uute instagramifotode puhul saame samale fotopaberile printides lahutusvõimeks igati korraliku 274 ppi (tavaline trükistandard on 300 ppi). See tähendab, et väljatrükk saab olema sama terav ja ilus nagu telefoniski.

 

Suuremad fotod tulevad alles koos uuendusega. Vanemaid fotosid suuremaks ei tehta

Kindlasti tuleb tähele panna, et Instagram ei suurenda üles laetud fotosid tagantjärgi. 1080 x 1080 mõõtmetega saavad olema Instagramis kõik need fotod, mis laetakse üles pärast Instagrami uuenemist järgmisele programmiversioonile. Kõik fotod, mis on üles laetud enne uuendust, on ja jäävad maksimummõõtmetega 640 x 640 px.

Kasutajad ei pea uuenduse saamiseks midagi tegema, rakendus uuendab end ise. Täpset uuenduse saabumise kuupäeva selle uudise kirjutamise hetkel veel teada pole.

 

(1096)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga