Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Samsung pakkis lahti Galaxy S4 nutitelefoni. Uus standard on viis tolli ja kaheksatuumaline protsessor

Galaxy-S4-black-and-white

Vanasti oli lumi valgem, rohi rohelisem ja kui avalikkusele uut telefonimudelit tutvustati, siis
oli asi ikka seda väärt. Tänapäeval aga tõstavad kurjad turundusgeeniused iga mudeliuuenduse juures ülesse sellise kisa ja kära, mis vaese tarbija ootused planeetidevahelisele kõrgusele tõstab. Nii polegi teab mis ime, et kui  oodatud toode lõpuks tarbija ette jõuab, siis paneb see teadlikuma osa tarbijatest blaseerunult õlgu kehitama – kas asi ikka oli seda kisa väärt.

Samasugune efekt tabas mind peale seda, kui Samsung eile so 14. märtsil tutvustas New Yorgis oma järjekordset lipulaeva – Samsung Galaxy S4. Juba välimuselt on S IV äärmiselt sarnane oma eelkäija, S III-ga, erinedes õige pisut vaid mõõtmetelt. Varasema 4,8-tollise ekraani asemel on uuel mudelil 5-tolline. Mulle isiklikult see isegi meeldib, et Samsung püüab kunagi vaid friikide jaoks peetud ekraanisuuruse laiadesse massidesse viia. Aga vaatame ja võrdleme ka ülejäänud näitajaid.

Galaxy S4 nutitelefon – protsessor

Nagu kuulujutud juba ennustasid, siis on Galaxy S IV tõepoolest maailma esimene kaheksatuumalise protsessoriga nutitelefon. S III neljatuumalise on väljavahetanud Exynos Octa protsessor. Iseasi, kas ja kuipalju sellisest jõujuurikast seal kapoti all reaalset kasu on.

Galaxy S4 nutitelefon – ekraan

Kui S III ekraan oli Gorilla Glass 2-st valmistatud  4,8-tolline 720p Super HD AMOLED, siis S IV uhkeldab Gorilla Glass 3-st tehtud 5-tollise 1080p 1080p Super HD AMOLED, millel tervelt 441ppi (iPhone’i 336ppi vastu!).

Galaxy S4 nutitelefon – aku

Võimsam ’mootor’ ja suurem ekraan eeldavad ka võimsamat akut. Varasem 2100 mAh on uue mudeli juures kasvanud 2600 mAh-ni.

Galaxy S4 nutitelefon – mälu

Kui sisemälu ruumi on standartselt 16, 32 või 64Gb (+mälukaardivõimalus), siis muutmälu on kahekordistunud tervelt 2Gb.

Galaxy S4 nutitelefon – kaamera

Kaamera vastab samuti juba varem ringi liikunud kõlakatele. Kui S IV eelkäijal oli 8Mp kaamera ja 1,9 Mp esikaamera, siis SIV-l on need näitajad vastavalt 13 Mp ja 2,0 Mp. Kaameraga kaasas olnud tarkvarast aga räägime juba allpool.

Galaxy S4 nutitelefon – tarkvara

Kahjuks pole Samsungil midagi revolutsioonilist ka siin ette näidata. TouchWiz on valdavalt sama, mis eelkäijal. Üheks ilmselt suuremaks uuenduseks on võimalus ekraanil edasi-tagasi ja üles-alla liikuda käega ekraani kohal vehkides. Eriti kasulik võib see trikk osutuda idamaades, kus näiteks kätega söömine (st ilma kahvleid ja nuge kasutamata) ikka veel suhteliselt levinud on. Nii ei teki säravale Super AMOLED-ile inetuid sousti- ja rasvajälgi.

Pisut kummastust pakub ka kaamerale lisatud tarkvara. Täpsemalt siis Dual Camera funktsioon, mis võimaldab fotodele jäädvustada ka pildistaja portree. See pakub unikaalse võimaluse anda oma fotodele kordumatu kitšimaik, mida ei paku hetkel vist ükski konkurent. Samas lubab Dual Camera kasutada näiteks videovestluse juures mõlemat kaamerat korraga. See funktsioon võib isegi reaalset kasutust leida nt perekondlikel ’sideseanssidel’.  Ahjaa, lisaks on kaameral ka Eraser funktsioon, mis lubab eemaldada pildile sattunud sobimatud inimesed või objektid.

Kokkuvõtteks

Nagu eespool toodud andmetest näha, pole tegu põrmugi pahatelefoniga. Paraku aga puudub nn vau-faktor, mis sunniks inimesi kasvõi oma Galaxy SIII välja vahetama. Vähemalt esialgu pole teada, milliseid võimalusi näiteks pakub uuem ja võimsam protsessor, samuti pole märkimisväärt edasiminek telefoni tarkvaras. Ka telefoni välimus, hoolimata 3 grammi kergemast kaalust ja paar millimeetrit õhemast korpusest, on endiselt igav ja ilmetu erinevalt näiteks HTC One’ist või iPhone’ist. Kindlasti on aga tegu väga hea valikuga neile, kes alles on soetamas endale nutitelefoni või neile, kes soovivad kvalitatiivset hüpet liikudes odavama otsa nutitelefonide juurest tippklassi.

Need, kes soovivad näha Samsungi järjekordset lipulaeva tegevuses, võivad vaadata Engadgeti videot.

Allikas: Wired

(1149)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga