Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiiv tõstab telesuumide latti veel kõrgemale

Tamron on järjest uuendamas oma SP seeria tipptasemel objektiive, väljastades juba olemas olevate fookuskaugustega objektiividele uuendusi. Eelmisel aastal saime sellise lähenemisega uued suurepärased Tamron SP 90mm f/2.8 Di Macro VC USD ning Tamron SP 150-600mm f/5.0-6.3 DI VC USD G2 objektiivid, mis likvideerisid mitmed kitsaskohad mida seni Tamronile ette heidetud. Samas võib öelda, et objektiivitootja tootevalikus peab ikkagi olema torud, mis kataks ära fotograafide püha kolmainsuse – 14–24 mm (või analoogse) lainurksuumi; 24–70 mm normaalsuumi ning 70–200 mm telesuumi. Tamronil on ülilainurksuumobjektiiv Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD näol olemas ning nüüd on jõudnud kätte ka aeg 70–200 mm objektiivi uuendamiseks – Tamron tutvustas oma uut Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiivi.

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiiv käib mõnes mõttes SP 150-600mm f/5.0-6.3 DI VC USD G2 objektiivi juba läbi käidud tuttavat rada pidi. Nimelt on uus objektiiv saanud uuenduse praeguse SP seeria disainile, võetud kasutusele uus autofookuse mootor ning parendatud stabilisaatorit; loomulikult ka uuendatud optilist disaini. Tulemuseks on aga objektiiv, mis vabalt konkureerib Nikoni, Canoni ning Sigma samatüübiliste objekiividega ning eeldada võib – trumpab lisaks hinnale ka mitmetel muudel väga olulistel rinnetel.

Uus optika

Tulles nüüd kõikide nende uuendatud aspektide juurde. SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiivil värskendati lisaks muudele asjadele ka optikat – uueks optiliseks valemiks on 23 elementi 17 grupis. Nende 23 elemendi seas on ka XLD (eriti madala dispersiooniga) ning LD (madala dispersiooniga) klaaselemendid, vähendades oluliselt kromaatilist aberratsiooni ning tagades kõrge lahutusvõime ka kaadri äärealadel. Klaasidele on kantud ka erinevad vääristused – eBand Coating nanovääristus on ülimadala refraktiivsuse indeksiga ning eemaldab peegeldused elementide pinnalt. See omakorda võimaldab sisuliselt otse vastu valgusallikat pildistada ilma, et tekiks sisepeegeldused ja varikujutised ning pildikvaliteedi kadu. Eesmine element on saanud ka fluoriinvääristuse, tõrjudes õli, niiskust  ja mustust – niimoodi saad lihtsa vaevaga pritsmed, sõrmejäljed jms objektiivi pinnalt ülikergelt eemaldada.

 

Tipptasemel teravustamine

Tamroni komistuskiviks läbi aegade on olnud teravustamine – eelmise põlvkonna USD mootor on küll vaikne ning toimetab hästi, kuid sellist kiirust nagu Canoni L seeria torud saavutavad – see ei olnud võimalik. Alates viimasest 90 mm makroobjektiivist, jätkates 150-60mm G2 objektiiviga ning nüüd on järg ka 70-200 mm objektiivi käes. Tehniliselt tähendab see veel kiirema, parema väändemomendiga USD mootori kasutamist, paremate algoritmide rakendamist ning lausa kahe mikroprotsessori integreerimist objektiivi autofookuse juhtimiseks. See tähendab, kõikide eelduste kohaselt, et objektiiv jõuab sarnaselt eelpool mainitud torudega pea hetkega ühest äärmusest teise teravustamisega liikuda. Objektiivil on ka pidev käsitsi teravustamise funktsioon, mis võimaldab jooksvalt objektiivi tööd vajadusel korrigeerida, mis on juba muutunud iseenesest mõistetavaks funktsiooniks.

Uus stabilisaator

VC pildistabilisaator on saanud mitmeid hädavajalikke uuendusi ning pakub kuni 5-stopist stabilisatsiooni. Sel on lausa kolm töörežiimi, andes kasutajatel paindlikkuse objektiivi kasutades. Esimene neist režiimidest on standardrežiim – tasakaal stabiliseeritud foto ning pildiotsija pildi vahel. Režiim kaks on spetsiaalselt liikuvate subjektide pildistamiseks nn panning tehnikaga – sisuliselt pakkudes ainult vertikaalset stabilisatsiooni. Režiim kolm seab lõppfoto esikohale ning sisuliselt pildiotsija eelvaadet ei stabiliseeritagi. Mis veel – esimest režiimi on võimalik kasutajal ise seadistada TAP-In Console tarkvara kaudu (prioriteet foto kvaliteedile või pildiotsija kuva stabilisatsioonile). Ilmselgelt on uue stabilisaatori disainil pandud ka väga suurt rõhku kõrge lahutusvõimega sensoritega töötamisele – et ka 100% suurenduse juures oleks kujutis maksimaalselt terav.

Uuendatud korpus & disain

Uus objektiiv kasutab ka uuendatud Tamron SP seeria disaini. See tähendab veel mugavamaid lüliteid objektiivi korpusel, neutraalset musta korpust koos hõbedaste rõngastega. Lisaks on ka objektiivi rõngaste kummikatted väga käesõbralikud. Lisaks on statiivikinnitus ise Arca-Swiss süsteemiga ühilduv – objektiivi saab kinnitada paljudele statiivipeadele otse, kiirkinnitusplaati alla kruvimata. Samas on alles jäänud väga hea ilmastikukindlus, mis loodus- ja spordifotograafidel igapäevatöös hädavajalik.

Elektroonilise diafragma juhtimisega

Siis, kui Canoni kasutajad peavad objektiivi ava elektroonilist juhtimist iseenesestmõistetavaks, on see uus nähtus Nikoni maailmas. Tamron, sarnaselt teiste uute objektiividega, on lisanud ka Nikoni versioonile uuendatud avajuhtimise, tagades sarivõtete ajal täpsem säritus kuna ava suuruses ei ole variatsioone.

Ühildub Tamron telekonverteritega

Uus SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiiv ühildub ka Tamroni TC-X14 ning TC-X20 telekonverteritega, tehes objektiivist 96–280 mm või 140–400 mm teleobjektiivi. See omakorda annab suurema paindlikkuse fotograafidele, kes vajavad tihti suuremat ulatust, samas kvaliteedi ja valgusjõu arvelt ohverdusi tegemata.

 

 

Tehnilised andmed

Mudel A025
Fookuskaugus 70 – 200 mm
Maksimaalne ava f/2.8
Minimaalne ava f/22
Optiline konstruktsioon 23 elementi 17 grupis
Lähim teravustamiskaugus 95 cm
Maksimaalne suurendus 0,16×
1:6,25
Diafragma labad 9
Stabilisaator Tamron VC
Kuni 5 stoppi
3 töörežiimi
Teravustamismootor Tamron USD
Filtrikeere 77 mm
Ilmastikukindlus Tolmu- ja niiskuskindel
Mõõtmed* ø 88 × 194 mm
Kaal* 1500 g
Bajonett Canon EF
Nikon F

* Mõõtmed ja kaal Canoni versiooni järgi

Poelettidele on Tamroni uut SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiivi oodata alates märtsikuust ning soovituslikuks jaehinnaks on 1549 €.

• Tamron objektiivid Photopointis »

Näidisfotod:

(922)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiiv Canonile
  • 70–200 mm telesuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Kiire ning vaikse USD teravustamismootoriga
  • Võimekas Tamron VC pildistabilisaator, kuni 5 stoppi
  • Canoni pool- ja täiskaader peegelkaameratele
1399€1549€
Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiiv Nikonile
  • 70–200 mm klassikaline telesuumobjektiiv
  • Valgusjõuline - läbiva f/2.8 avaga
  • Kiire ning vaikse USD teravustamismootoriga
  • Võimeka Tamron VC pildistabilisaatoriga, kuni 5 stoppi
  • Nikoni F bajonetiga peegelkaameratele
1399€1549€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga