Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony Talvefoto 2013 fotokonkursi võidutöö näitab, kuidas lumi maha saab

sony-fotokonkurssFotokonkurss “Sony Talvefoto 2013” on läbi saanud. Viimase nädala jooksul on žürii (loodusfotograafid Toomas Ili, Sven Žacek ja Urmas Tartes ning portreefotograaf Renee Altrov hoolega läbi vaadanud  kõik 1475 konkursile esitatud pilti. Hindamise esimesest voorust pääsest edasi 31 suurepärast fotot (vaata neid siit), millede hulgast on nüüd selgunud kolm parimat.

Need kolm fotot näitavad talve üsna erinevate vaatenurkade alt. Esimene maalib dramaatilise pildi sellest, kuidas talv pärale jõuab ning lumi maha sajab. Teine foto keskendub loodusmaastiku asemel linnale ning tekitab nostalgilise tunde talvisest jalutuskäigust. Kolmas foto on rohke lumevaiba alla mattunud metsast, kus soe päikesevalgus vastandub külmale lumele. Siin nad on – “Sony talvefoto 2013” kolm parimat:

Martin Jüriska, “Novembritalv”. Fotokonkursi “Sony talvefoto 2013” esikoht

novembritalv

Žüriiliige Urmas Tartes kirjutab võidutöö kohta nii: „See, et talvel on lumi maas, ei üllata kedagi. Palju vähem teame või teadvustame seda olukorda, kuidas lumi maha sajab. Tihtipeale tuleb see koos tormituultega. Tuul sakutab lehituid puid ja lennutab läbi raagus okste valgeid lumeräitsakaid. Õues sellise ilmaga olla ei taheta. Koerailm.

Pildi autor on ilma trotsinud ja jäädvustanud pildile just tüüpilise novembritalve. Ta on osanud leida sobiva võttekoha ja kaamera seaded, mis toovad vaatajani looduse jõulise vaatemängu. See pilt lausa kutsub vaatajat ka sellise ilmaga vähemalt korraks nina õue pistma.“

On rõõm kuulutada Martin Jüriska fotokonkursi “Sony talvefoto 2013” võitjaks ning premeerida teda peaauhinnaga: Sony NEX-6 hübriidkaamera koos 16-50mm f/3.5-5.6 OSS suumobjektiiviga 1015.65€.

Arseniy Semjonov, “Let it snow”. Fotokonkursi “Sony talvefoto 2013” teine koht.

let it snow

Žüriiliige Renee Altrov kirjutab teise koha töö kohta nii:  “Kui ma vaatan seda fotot, siis mul tekib kohe tunne, et tegemist on kaadriga mõnest viiekümnendate filmist. Tekib ka tunne, et kohe peale seda kaadrit hüppas modell õhku ja lõi kandu kokku, kuna ta tuli just kohtamiselt väga lummava daamiga.

Lumi, see võrratult pehme ja udukerge lumi, teeb selle meeleolu tohutult romantiliseks ja tekitab mõnusa äratundmishetke. Pildil on kindlasti valitud õige ava, mis annab palju sügavust ja udustab kaadrisse mittesobivad tänapäevased autod. Natuke võiks proovida korrigeerida säri, et ülepõlenud kohad modellil tasakaalustada. Aga kindlasti ei ole see siinkohal teema mis võiks selle pildi väärtust langetada. Olen kindel, et värvilisena see pilt ei annaks edasi sama meeleolu, kui praegu. Oleksin õnnelik, kui ma oleks ise selle pildi teinud. Tubli töö!”

On rõõm kuulutada Arseniy Semjonov pildiga “Let it snow” fotokonkursi “Sony Talvefoto 2013” võitjaks ning premeerida teda teise koha auhinnaga – Sony RX100 kompaktkaameraga 619.15€.

Tarmo Mikussaar, “Muinasjutumets”. Fotokonkursi “Sony talvefoto 2013” kolmas koht.

muinasjutumets

Žüriiliige Sven Žacek kirjutab kolmanda koha töö kohta nii: “See foto võtab sisuliselt kokku meie viimaste aastate talved ja näitab Eestit tõelise põhjamaana. Möödunud kümnendi keskpaiga vedelad, lumevaesed ja soojad talved hakkavad mälust kustuma ja asenduvad just selliste kargete ning tõelist talve kujutavate mälupiltidega. Õnneks on eestlased hakkajad talve pildistajad, mistõttu ei pea vaid mälupiltidega piirduma.”

On rõõm kuulutada Tarmo Mikussaar pildiga “Muinasjutumets” fotokonkursi “Sony Talvefoto 2013” võitjaks ning premeerida teda kolmanda koha auhinnaga – Sony WX-200 kompaktkaameraga 263.32€.

Palju õnne võitjatele!

 

(385)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony NEX-6 + 16-50mm Kit 16,1 megapiksliga APS-C mõõdus CMOS sensor, tolmueemaldus, 3" LCD ekraan, OLED pildiotsija, RAW failivorming, FullHD video, HDMI, Wi-Fi, DLNA tugi.
Sony DSC-RX100
  • 20,2-megapiksline Exmor CMOS sensor
  • 3,6× Carl Zeiss suumobjektiiv (28 – 100 mm)
  • FullHD 1920 × 1080 50p videosalvestus
  • Sony OSS (OpticalSteadyShot™) stabilisaator
  • 3-tolline LCD ekraan
Sony DSC-WX200, hõbedane 18,2 megapiksliga Exmor R CMOS, 10× optiline suum (25-250mm), optiline stabilisaator, Wi-Fi, Full HD video, 2.7" Clear Photo LCD.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga