Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony täiendas enda E-bajonetiga objektiivide perekonda kolme uue mudeliga

3sony

Sony täiendas NEX seeria hübriidkaameratele mõeldud objektiivide valikut kolme uue mudeliga. Nendeks E-bajonettidega objektiivideks on Zeissi 16-70mm F4 OSS, 18-105mm F4 G ning musta värvi 50mm F1.8. Kõik kolm objektiivi on varustatud Sony OSS (Optical SteadyShot) pildistabilisaatoriga. Kõik peale pisema on esmakordsed tulijad, kuid 50mm 1.8 fiksobjektiiv võib olla NEXi fännidele tuttav. 50mm objektiiv on hõbedasena juba tükk aega väljas olnud ja nüüdsest saadaval ka stiilses tumedas ülikonnas, et sobituda viisakalt tumedate NEX-aparaatidega ning eelkõige muidugi eile esitletud a3000 hübriidkaameraga.

Koos uute tulijatega on Sony E-bajonetiga objektiivide hulk kasvanud 18 erineva mudelini, kus esindatud on nii Sony, Carl Zeissi kui ka G-seeria torud. Järgnevalt lähemalt kahest põhilisest tulijast:

Carl Zeiss Vario-Tessar T* 16-70mm F4 ZA OSS suumobjektiiv

 16-70

Uus Carl Zeissi Vario-Tessar T* 16-70mm F4 on sobiv suumobjektiiv igapäevaseks kasutamiseks alates maastike pildistamisest portreedeni välja. Suumiulatus antud objektiivil on 4x ning fookuskaugus 35mm ekvivalendina 24-105mm. Suumi T* vääristus vähendab objektiivis tekkivate peegelduste hulka ning AA (Advanced Aspherical) läätsede tehnoloogia abil on objektiiv mõõtudelt üpriski kompaktne. Nimelt on kombineeritud neli asfäärilist läätse ühe ED klaasi elemendiga. Tulemuseks on saavutatud 308 g kaaluv ning 75 mm pikkusega objektiiv. Objektiivil on suumimisel püsivalt F4 ehk siis ava suurus ei muutu. 

Carl Zeiss Vario-Tessar T* 16-70mm F4 ZA OSS peaks meie lettidele jõudma sügisel.

E PZ 18-105mm F4 G OSS suumobjektiiv

18-105

Esimeseks G-seeria klassi kuuluvaks E-bajonetiga objektiiviks on Sony E PZ 18-105mm F4 G OSS. Nagu ka eelneval objektiivil, on ka sellel maksimaalne ava 4, mis ka suumimisel jääb muutumatuks. Konstruktsiooni poole pealt on sellel objektiivil 2 ED klaasi ning 3 asfäärilist elementi, tagamaks vähem peegeldusi ning selgemat joonist. 

Koostöös OSS pildistabilisaatori ning suumi elektroonikaga on 18-105 tehtud ahvatlevaks eriti videosõpradele. Objektiivi suumi saab kasutada kahte moodi. Ühel viisil tavapärasest suumirõngast keerates, teisel juhul lülitist, mis toimib nagu videokaameratel kombeks – sujuva liikumisega. Sony sõnul pakub see märkimisväärset vaiksust ning sujuvust suumimisel. Seda eelkõige seetõttu, et tagada võimalikult vähese kõrvalise müra tekitamine filmimisel. 

Objektiivi on suure tõenäosusega oodata meile detsembris.

Sony 50mm F1.8 OSS (must)

50must-hõbe

Kolmandale uuele tulijale võib kõrvale võrdlemiseks seada hõbedase 50mm 1.8 fiksobjektiivi, andmaks ülevaadet mõlema objektiivi stiilsest välimusest ning jätmaks lugejale otsustada, kumb rohkem silma paitab. Tänu suurele ning avale on teravustamissügavust lihtne kontrollida ning objekti taustast esile tuua, luues seeläbi meeldiv bokeh (tausta udusus).

Sony E-bajonetiga 50mm f/1.8 musta värvi objektiivi on meie turule oodata varasügisel.

Sony ametlik pressiteade

(636)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga