Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Millist GoPro HERO7 seeria kaamerat endale valida?

Läbi aastate on GoPro saanud sünonüümiks seikluskaamerate maailmas. Tegelikult on see ka õige, sest ilma GoPro’ta poleks actionkaamera maastik täna selline nagu see on – nemad ju selle leiutasid. Ja läbi aastate on line-up’is olnud palju erinevaid kaameraid, mis võib teha enda jaoks parima ja õige leidmise keerukaks.

Selles artiklis heidamegi pilgu hetkel müügil olevale GoPro HERO7 valikule ja vaatame, kellele üks või teine võiks sobida.

gopro-hero7-photopoint-ylevaade
Tänaseks on HERO seeria kaameraid kokku toodetud 26 erinevat mudelit ja neid on müüdud üle 30 miljoni tüki!

 

Minevikus on valikus olnud väga sarnaseid kaameraid ja nimesid, mis on valiku teinud pehmelt öeldes keeruliseks, kui sa ise ei ole just väga suur fänn. Võtame näiteks Hero, Hero+, Hero+LCD saaga või selle, et Hero5 Black, Hero 6 Black ja Hero (2018) on välimuselt 100% samad.

Õnneks on ka GoPro mõistnud, et valik peab olema lõpptarbijale lihtne ja selge (parim, parem ja kõige parem strateegia) ning tänu sellele on meil täna valikus Hero7 White, Hero7 Silver ja Hero7 Black – igaüks on vastavat värvi, et kaugelt oleks juba selge, millega tegu. Ja lisaks muidugi väga eriline 360 kraadi fotosid ja videoid tegev GoPro Fusion.

 

HERO7 White

1080p60 video, 10MP fotod, veekindel

gopro-hero7-photopoint-ylevaade_3

Esmapilgul võib White tunduda mannetu, kuid tegelikult on temas kõik seikluskaamerale vajalik olemas – kõrge kvaliteediga foto ja video, kerge kinnitada, vastupidav ja veekindel. Lisaks on see kõik on pakitud kompaktsesse vormi, mis teeb selle kasutamise ülilihtsaks.

Samuti on White versioonil olemas kõik nn core GoPro tunnused – häälkäsklused, 2“ puutetundlik ekraan, zoom ja erinevad režiimid. See kõik teeb ta ideaalseks kaaslaseks neile, kes soovivad jäädvustada enda reise või tegevusi, aga ei soovi liigselt jännata erinevate seadete. See sobib ka neile, kellele pole vaja 4K resolutsiooni ning GPS parameetreid, sest 1080p resolutsioon on sotsiaalmeedias jagamiseks enam kui piisav.

Samuti on GoPro Hero7 White hea tegemaks esimesi samme seikluskaamerate maailma – Hero7 valikus on ta kõige parema hinnaga ning kulutades kaamera peale vähem, siis saab selle võrra rohkem valida juurde lisatarvikuid, mille võrra saab teha mitmekülgsemaid kaadreid.

 

HERO7 Silver

4K30 video, 10MP fotod, GPS, veekindel

Hero7 White kaamerast aste kõrgemale (ka hinna poolest) asetseb GoPro Hero 7 Silver, mis omaduselt on praktiliselt identne enda odavama vennaga, kuid Silver mudeli juurde on lisatud 4K30 võimekus, mis annab oluliselt kvaliteetsema pildi.

Lisaks on sellel ka GPS, millega saad panna videole kõikvõimalikud telemeetria andmed nagu kiirus, kaugus jms. Just nende kahe asja pärast tasuks seda kaamerat vaadata inimestel, kes kasutavat kaamerat rohkem kui paaril reisil aastas – nii saad enda tegevuse kohta rohkem ülevaadet ning kõrgem resolutsioon tagab parema pildi.

gopro-hero7-photopoint-ylevaade_4
Quik mobiilirakendus laseb panna videole kiiruse, raja ja G-jõud. Quik desktop tarkvara näitab ka kõrgust, aega jm parameetreid.

 

White ja Silver erinevad välimuselt veelgi eelmise põlvkonna kaameratest ning Hero7 Blackist – neil ei saa vahetada akut, objektiivi kaitseklaasi ning samuti puudub neil ees ekraan. Miks?

See kõik on tehtud kaamera lihtsust ja vastupidavust silmas pidades. Vähem liikuvaid ja ära võetavaid osasid, mis tagavad parema kindluse (üks luuk vähem, kust vesi saab sisse tulla näiteks). Samuti olen näinud, kuidas inimene hakkas Blacki akut kajakis vahetama ja pani selle valet pidi sisse – see jäi sinna kinni nii et luuki ei saanud sulgeda ja nii tugevalt et kaamerat seal rohkem kasutada ei saanudki. Seega tagab see ka lihtsuse – vajuta nuppu ja salvesta ning ei ole vaja muule mõelda!

 

HERO7 Black

4K60 video, 12MP fotod, HyperSmooth video stabilisatsioon, SuperPhoto režiim, Live ülekanne

gopro-hero7-photopoint-ylevaade_5

GoPro HERO7 Black on seikluskaamerate kroonjuveel, millest paremat täna ei leia! Paberil tehnilisi andmeid Hero6 Blackiga võrreldes ei tundugi midagi muutunud olevat, kuid tegelikult on hüpe edasi olnud meeletu. Seda eelkõige kasutajamugavuses, stabilisatsioonis ja kvaliteedis, mis on saavutatud tänu paremale tarkvarale ja suuremale muutmälule.

Mõistagi on Black’il olemas kõik, mis sama pesakonna Silver ja White mudelil, aga Black ei ole enam täiendus, vaid tegelane omaette liigas. Kui esimesel kahel on ka stabilisatsioon olemas, siis Blacki puhul on stabilisatsioon viidud tänu tehisintellektile nii kõrgele tasemele, et ta võib panna vabalt joonele ka spetsiaalsete kaamera stabilisaatoritega (samuti laseb ta stabiliseeritult filmida ka 4K60 resolutsioonis).

 

Lisaks automaatsed funktsioonid nagu SuperPhoto, mis vastavalt oludele kasutab HDRi ja Local Tone Mapping’ut ning manuaalsed seaded ProTune menüüst nagu RAW fotod, ISO ja säri muutmine + saad mistahes veebiplatvormidele (Facebook/Youtube) otse edastada enda seiklust erinevatele platvormidele.

Hero7 Black on inimesele, kes tahab saada alati parimat tulemust ja materjali järeltöötluseks. Palju seadeid annab võimaluse edasijõudnud kasutajal ise valida parimad variandid ning väga arenenud automaatsed režiimid lubavad kogenematumal kasutajal litsalt nuppu vajutades salvestada fotod või videod parimas kvaliteedis.

 

Kokkuvõte

Selge on see, et mida tumedama värvusega (HERO7 valikus) ja kallim kaamera, siis seda parem on ka pilt, kuid see ei tähenda, et White’i kvaliteet oleks halb. Lihtsalt tuleks enda jaoks selgeks mõelda, mille jaoks on tegelikult kaamerat vaja ja kus seda kasutama hakatakse (loomulikult seab rahakott teatud piirid).

Kui tahad võimalikult stabiilset pilti ja sulle on oluline 4K + GPS (maastikul rattasõit, lohesurf, kross, mäesuusatamine jms), siis kindlasti soovitan valida HERO7 Blacki. Kui lihtsalt reisidel käia ja soojas sinises vees pilte ning videoid teha – osta HERO7 White. Kui tahad ka 4K ja GPS’i andmeid videole, aga Sulle pole oluline hüpersujuv video ning igasugu täiendavad seaded teevad asja ainult keerulisemaks, siis on õige valik HERO7 Silver.

Olenemata mistahes kaamera kasuks lõpuks otsustad, siis ära unusta, et sellest üksi on vähe – juurde on vaja lisatarvikuid, et kätte saada maksimum.

Vaata, kuidas Eesti üks tuntumaid sisuloojaid Juhani Särglep ja HERO7 Black sõitsid ringi mööda Tallinna vanalinna.

 

Vaata ja uuri lisaks:

(1193)

Artiklis kirjeldatud tooted:
GoPro Hero7 Black
  • Kompaktse korpuse ning integreeritud ekraaniga GoPro
  • Vastupidav ning veekindel kuni 10 meetrit lisakorpuseta
  • Võimekas HyperSmooth video stabilisatsioon 
  • Profitasemel 4K UHD 60p ning FullHD 240p videosalvestus
  • 12-megapikslised fotod kuni 30 kaadrit sekundis sarivõttega
GoPro Hero7 Silver
  • Kompaktse korpuse ning integreeritud ekraaniga GoPro
  • Vastupidav ning veekindel kuni 10 meetrit lisakorpuseta
  • Lihtne ühe nupuga juhtimine
  • Profitasemel 4K UHD 30p ning FullHD 60p videosalvestus
  • 10-megapikslised fotod kuni 15 kaadrit sekundis sarivõttega
GoPro Hero7 White
  • Kompaktse korpuse ning integreeritud ekraaniga GoPro
  • Vastupidav ning veekindel kuni 10 meetrit lisakorpuseta
  • Lihtne ühe nupuga juhtimine
  • Profitasemel FullHD 60p videosalvestus
  • 10-megapikslised fotod kuni 15 kaadrit sekundis sarivõttega
GoPro 3-way kinnitus Sobib kasutamiseks kolmes asendis: käepidemena, pikendusena või statiivina
GoPro Shorty käsistatiiv + statiiv
  • Kaks-ühes käsistatiiv ja statiiv
  • Kokkupanduna kõigest 11,7 cm
  • Pikeneb kuni 22,7 cm kõrguseks
  • Kerge ja mugav kaasas kanda
  • Ühildub kõigi GoPro kaameratega
39.99€
GoPro rinnavöö kinnitus Chesty
  • Mugav rinnavöö kinnitus GoPro kaameratele
  • Pehmest ja hingavast materjalist
  • Täielikult reguleeritav
  • Spetsiaalselt disainitud kiirkinnitus
  • Ühildub kõigi GoPro kaameratega
39.99€
GoPro Hero peapael + kiirkinnitusklamber Kanna oma GoPro kaamerat pea peal või kinnita tagurpidi nokamütsi külge
GoPro klambriga kinnitus Jaws Flex Clamp
  • Klamberkinnitus GoPro seikluskaameratele
  • Kinnita kaamera 0,6–5 cm paksusega esemete külge
  • Eemaldatav painduva kaelaga pikendus
  • Mugavalt ja kiirelt kasutatav
64.99€

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast