Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: DJI Spark droon

Photopointi pildistuslauale on jõudnud järjekordne DJI droon. DJI Spark on uusim, väikseim ja soodsaim droon mida DJI pakub. Olles nüüd seda pisikest drooni ka ise testinud võin väita, et drooni väiksus ei vähenda selle funktsionaalsust ja võimekust. DJI eesmärgiks oli luua droon, mis sobiks inimestele kellel pole koheselt välja käia tuhandeid eurosid proovimaks kas droonindus sobib ka neile. Sellega ka drooni tootja hakkama sai.

DJI Spark drooni on saadaval kahes erinevas variandis sarnaselt Mavic Pro droonile. DJI Spark ja DJI Spark Fly More Combo Kit millest viimasel on komplektis lisaks kaasas juhtpult, propellerite kaitseraamid, lisaaku, laadimisdokk ja õlakott. Lisaks erinevatele komplektidele on Spark saadaval ka viies erinevas värvitoonis. Meie laual on seekord vähema varustusega valge DJI Spark.

Karbi seest leiame kaks väiksemat karpi. Millest üks on vahtplastist droonile disainitud karp ja teine lisatarvikutele mõeldud karp. Vaadates droonile mõeldud karpi tuleb koheselt pähe mõte, kas siia peaks tõesti üks tipptehnoloogiat täis olev droon ära mahtuma.

Mahub ja ruumi jääb veel ülegi. Karpi saab veel lisaks droonile mahutada kaks lisaakut ja varu propellerid. Hea on näha, et DJI annab drooniga kaasa ka mugava vahendi millega drooni kaasas kanda. Lisaks Spark droonile on komplektis kaasas ka kaks varupropellerit, seinalaadija, USB kaabel ja kasutusjuhend.

DJI Spark on väike. “See on veel väiksem kui ma arvasin” on lause mida olen kahe päeva jooksul kuulnud rohkem kui korra. Piltidelt ei saa tõesti ettekujutust kui väike see päriselt on. Pärast DJI Mavic Pro väljatulekut tundus juba see olevat ulmeliselt väikeste mõõtudega, kuid Spark näitab milline võib üks tõeliselt kompaktne droon olla.

Nagu sai mainitud, siis drooni kompaktsus ei vähenda selle võimekust. Sparkil on FullHD (1920 × 1080 30p) lahutusvõimega kaamera, mis teeb ka 12-megapiksliseid pilte ning on omakorda kinnitatud stabiilse 2-teljelise gimbali külge. Sparkil on ka takistuste tuvastamise süsteem, mis päästab Sind olukorrast, kus jääksid muidu halvemal juhul droonist ilma ja üldiselt vastupidav kere. Samuti on droonil olemas erinevad intelligentsed lennurežiimid nagu TapFly, QuickShot, AvtiveTrack, Smart Return to Home ja PalmControl.

Mõned olulisemad andmed:

  • Maksimaalne lennuaeg: 16 minutit
  • Maksimaalne liikumiskiirus: 50 km/h
  • Sensor: 1/2,3” ja 12-megapiksline CMOS sensor
  • Suurim pildimõõt pikslites: 3968 × 2976
  • ISO tundlikkuse ulatus: 100 – 3200
  • Video lahutusvõime: FullHD 1920 × 1080 30p

Spark pakub täis akuga kuni 16 minutit lendu. Seda on küll vähem kui DJI Phantom või Mavic Pro droonidel, aga siiski palju arvestades Sparki kompaktsust. Energiaallikaks on droonil 1480 mAh LiPo 3S liitiumaku, mis kaalub kõigest 95g. Aku laadimiseks pole Sparkil vaja muud kui USB kaablit, mis ühendub otse drooniga. Tänu sellele saad drooni otse laadida kas akupangast või autos USB autolaadijaga.

DJI Spark drooni üks suurimaid “ohoh” momente on selle PalmControl lennurežiim. Nimelt pole drooniga lendamise jaoks tegelikult vaja ei pulti, ega nutiseadet. Aseta droon enda peopesale, vajuta kaks korda sisselülitusnuppu ja droon tõuseb ise üles ja jääb kohale hõljuma. Sparki esiosas asuvad sensorid tuvastavad Sind kiirelt. Juhtimiseks piisab käe ette sirutamisest ja selle sujuvast liigutamisest.

 

Lendamine pole kunagi lihtsam olnud kui DJI Spak drooniga. Kui soovid samuti kogeda “ohoo” hetki ja muuta oma reisi pildid tõeliselt vägevaks, siis vaata Photopointi veebikaubamajja või astu läbi mõnest meie esinduskauplusest ja soeta ka endale ülikuum DJI Spark droon.

DJI Spark droonid Photopointis »

(1532)

Artiklis kirjeldatud tooted:
DJI Spark, alpine white
  • FullHD videosalvestus ning 12-megapikslised fotod
  • Integreeritud 2-teljeline kaamera kinnitus
  • Lihtne lennata, intelligentne lennusüsteem
  • Visuaalsed sensorid aitavad vältida takistusi
  • DJI väikseim droon – mahub isegi taskusse
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga