Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony A68 kaamera tuleb kevadel. Lubab kõik liikuvad asjad teravalt pildile püüda

sony-a-68-kaamera-photopoint-avang

Viimasel ajal on Sony jõudsalt arendamas oma e-bajonetiga hübriidkaameraid. Klassikaline a-bajonetiga kaamerasüsteem on päris unustuse hõlma vajunud nii et paljud fotohuvilised muretsevad, kas ehk Sony seda üldse enam edasi arendabki. Ilmselt just selliste murelike arvamuste pärast andis Sony eelmise nädala lõpul ametlikult teada, et plaanib 2016. aasta märtsis müügile paisata uue a-seeria kaamera nimega Sony a68.

Avalikustatud pressiteatest ja fotodelt joonistub välja huvitav aparaat, mis saab oma 700-eurose hinnasildi ja 24MP APS-C sensoriga olema konkurendiks sellistele peegelkaameratele nagu Canon EOS 760DPentax K-50 ja Nikon D5500. Suurimaks trumbiks nende vastu on Sony A68-l välja käia väga võimekas faasituvastusega autofookus. Sellel on 79 teravustamispunkti, millest 15 on risttüüpi (ehk eriti tundlikud) ja üks eriti tundlik f/2.8 ja suurema ava korral (abiks hämaras pildistamisel). Kiire 8fps sarivõtte ajal suudab autofookus pärast igat kaadrit uuesti teravustada ja nii peaks liikuv objekt iga sarivõttekaadri peal teravana jääma. Seega tasub Sony a68 kaamerat konkurentidele eelistada eriti just siis, kui armastad pildistada spordivõistlusi, väikesi lapsi või muid liikuvaid objekte.

Sony A68 kaamerate juhtnuppude ja ketaste valik peaks rahuldama ka tõsisemat fotoamatööri, sest aparaadil on olemas nii eesmine kui ka tagumine valikuketas ja kolm custom-asendit režiimikettal. Koguni kümme a68 juhtnuppudest on seadistatavad – see tähendab, et kasutaja saab nende nuppude alla ise meelepärase funktsiooni seada.

Kaamera elektroonilise pildiotsija OLED-ekraanil on aga vaid 1.4 miljonit pikslit – seda on poole vähem, kui näiteks Fujifilmi X-T1 ja X-T10 hübriidkaameratel või Sony enda RX100 IV kompaktkaameral. Veelgi suurema pettumuse valmistab LCD-ekraan – 460 800 pildipunkti on selgelt vähem, kui ühel korralikult fotoaparaadil 2015. aastal olla võiks. Justkui kompensatsiooniks on kaamera peale lisatud veel kolmaski ekraan, kust saab vaadata olulisemaid seadistusi. Selle arvelt oleks võinud küll pakkuda pigem teravamat LCD-ekraani või siis pildiotsijat.

Videorežiim on A68 kaameral igati korralik. 4K videot siin ei pakuta, küll aga tavalisest kvaliteetsema 50 Mbps andmeedastusega Full HD videot. Olemas on ka 3.5mm mikrofoniväljund.

Tuletan lugejatele meelde, et erinevalt kolmest ülal nimetatud konkurendist ei ole Sony a-seeria aparaadid päris peegelkaamerad. Traditsioonilistest peegelkaameratest eristab Sony a-seeriat optilise pildiotsija asemel olev elektrooniline pildiotsija. Tavalistest hübriidkaameratest eristab Sony a-seeriat aga eraldi faasituvastusega autofookusmoodul, millele peegeldab osa valgust sensori ees olev poolläbipaistev peegel.

Allikas: Sony ametlik pressiteade

 

sony-a-68-kaamera-photopoint-11

sony-a-68-kaamera-photopoint-10

sony-a-68-kaamera-photopoint-9

sony-a-68-kaamera-photopoint-2

sony-a-68-kaamera-photopoint-7

sony-a-68-kaamera-photopoint-6

sony-a-68-kaamera-photopoint-5

sony-a-68-kaamera-photopoint-4

sony-a-68-kaamera-photopoint-1

sony-a-68-kaamera-photopoint-3

sony-a-68-kaamera-photopoint-8

 

(934)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga