Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sigma 150-600mm ja 18-300mm objektiivid Photokina fotomessil

 IMG_9990

Neli päeva tagasi avalikustas Sigma kaks uut objektiivi, mõlemad 150-600mm fookuskaugusega, kuid üks neist suunatud spordifotograafidele – Sport seeriast –  ning teine universaalsem ja kompaktsem kuulub Contemporary seeriasse. Photokina 2014 fotomessil külastasime Sigma väljapanekut ja panime käed külge 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports objektiivile.

   IMG_9995

 

Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports objektiivi põhilised omadused:

  • Saadaval Canoni, Nikoni ja Sigma bajonetiga
  • 9 ümarat diafragmalaba
  • Teravustamine ja stabilisaator seadistatavad Sigma USB dock’i kaudu
  • Lähim teravustamiskaugus: 2,60 m
  • Sigma OS stabilisaator, lisaks integreeritud kiirendusmõõtja
  • Pritsme- ja tolmukindel bajonett
  • Suumilukk kõikide fookuskauguste ulatuses
  • Hyper Sonic Motor vaikne teravustamismootor
  • Kaal: 2,86 kg

  IMG_9993

Sigma uus telesuumobjektiiv on suunatud eelkõige spordi– ja loodusfotograafidele, kes kasutavad täiskaadersensoriga kaameraid. Seda tähistabki suumilukustusnupu kohal olev S-täht. Objektiivi küljel on (ülevalt):

  • autofookuse režiimi valik: täisautomaatne, käsitsi korrigeerimisega või täismanuaalne
  • teravustamiskauguse piiraja: piiramatu (2,6m – ∞), 10m – ∞, 2,6m – 10m
  • optilise stabilisaatori režiimivalik: väljas, 1 – tavapärane režiim, 2 – kaasavedamise režiim
  • custom ehk kasutaja enda valitud seadistused, kokku 2 erinevat, võimalik seada Sigma USB dock’i kaudu teravustamise ja stabilisaatori erinevaid parameetreid

 

IMG_0008_1

Objektiiv on 28,9cm pikk ning suurim läbimõõt on 12,2cm. Esiläätse läbimõõt on teleobjektiivile kohased 105mm.

IMG_0002

Objektiiviga on kaasas mugav ja seadistatav objektiivikrae, mis võimaldab kolm erinevat aasendit statiivipeale kinnitamiseks, et tasakaalupunkti oleks võimalik sättida võimalikult täpselt. Kraest järgmine on teravustamiskauguse skaala ning korralikult lai ja kummeeritud teravustamisrõngas.

 

IMG_9997

Koos kaameraga võib kogukaal ületada nelja kilo piiri. Seega on Sigma uue telesuumiga on käest pildistamine paras katsumis, eriti minusugusele “kilule”.

IMG_9999

Eriti 600mm fookuskaugusele suumituna. Pildil on objektiiv varustatud ka massiivse varjukiga, mis kuulub komplekti.

Saadavuse ja hinna kohta infot veel avaldatud pole. Eks varsti juba näeb, milline on uute 150-600mm C- ja S-seeria telesuumide pildikvaliteet ja kas need “torud” panevad Tamroni 150-600mm VC USD omanikud häbist maa alla vajuma.

IMG_0012

Mõned päevad enne võimsate täiskaadrile mõeldud telesuumide avalikustamisega tutvustas Sigma ka poolkaadrile mõeldud universaalset objektiivi. Nimetuseks sel 18-300mm f/3.5-6.3 DC Macro OS HSM “C”Contemporary seeriasse kuuluv universaalne reisiobjektiiv. Kahjuks on see aga niivõrd uus, et Photokinal oli väljas vaid üksainus eksemplar ja sedagi pisikeses klaaskapis. Igal juhul peaks see turule saabuma järgneva paari kuu jooksul ning seda Canoni, Nikoni, Sigma, Sony ja Pentaxi kaameratele. Viimase kahe kaameratootja jaoks tehakse objektiivist ilma stabilisaatorita versioon.

Photokina ajal on Photopointi uues veebipoes käimas kampaania, kus paljude erinevate brändide (Pentax, Ricoh, Nikon, Tamron jne) kaamerad ja fotokaubad on sooduskoodidega kuni 20% soodsamad. Allahindlust andvad sooduskoodid on kirjas iga Photokina artikli lõpus ning artiklid on lugemiseks ja vaatamiseks nähtaval nii Photokina erilehel kui ka ajaveebi avalehel.

Vaata kõiki videoid, pilte ja vaateid siinsamas blogis

(1133)

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast