Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

See on Jüri (93, traktorist/filmioperaator) lugu

Jüri oli täiesti tavaline traktorist. Ta ei erinenud karvavõrdki nendest teistest tolmustest ja habetunud ei-tea-mis-värvi-olnud nokamütsidega meestest. Kui, siis võibolla selle poolest, et oli terve elu tundnud sügavat kirge filminduse vastu.

Tema juhtimise all olid juba valminud mitmed kriitikute poolt maailma tippšedöövriteks nimetatud filmid nagu 1969. aastal vändatud õudusfilm “Plokikaane seiklused” ja pornograafiliste sugemetega erootikafilm “Viisaastak kolme päevaga Leningradi Kirovi tehase C-blokis”.

Nüüd aga on Jüri juba vana mees. Ei ole tema poolikus maksas ja peagi tuhmuvates silmades enam seda noorusaja sära. Kuid üks unistus on tal siiski jäänud – filmida veel enne surma midagi võimsat. Midagi, mis raputaks tervet maailma, mis šokeeriks kõiki rahvaid ja kapitaliste. Surm oli aga see, mida Jüri viimasel ajal juba tihti kohanud oli. Tal ei olnud enam palju aega.

Jah, olgem ausad: Jüri oleks küll tahtnud parema meelega teha täispikka mängufilmi paljastest meestest või kultivaatorilabade pingutitest, aga seda ainest nähes valgusid vana mehe silmisse pisarad. Crumpleri pood oli midagi sellist, mis ta täielikult ennast unustama pani. Ja need reklaamplakatid… Värisevail kätel haaras ta oma kaamera ja unustas kõik.

Ja ta filmis. Kõikjal olid kotid. Aina rohkem ja rohkem kotte. Neid tuli aina juurde, kuid ta ei peatunud hetkekski ja unustas kõik muu. Päevast sai õhtu, õhtust hommik ja Jüri tundis end taas kui noor mees, kadreerimas lähivõtteid Kirovi tehase igast väntvõllist.

Lõpuks vajus ta väsinuna toolile. Kogu inimpõlvede igatsus, tuhanded hüüded jumalate poole, kõik tsivilisatsioonide täiuslikkuse taotlused olid ammendunud. Elul ei olnud Jürile enam midagi pakkuda. Rahu valdas iga tema rakku.

Nii leidis vana mees lõpuks oma õnne.

Jüri filmis oma viimase tippšedöövri 30. mail Crumpleri esinduskaupluse avamisest Tallinnas, Rotermanni keskuses. Seda meistriteost on nüüd võimalik kogu maailmal tasuta nautida.

Crumpleri esinduskaupluse avamisest saad lugeda ka varasemast postitusest.

Veel saab Crumpleri poe kohta lugeda siit.

(262)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"The Xiaomi Smart Air Purifier 4 looks like a fantastic ..."

simeci6990, Xiaomi Smart Air Purifier 4 õhupuhasti abil naudid värsket toaõhku

""Artiklis kirjeldatud tooted" all viidet saadavad tagasi selle blogi. "

vaheteiole, Sportlikult elegantse Huawei Watch GT 3 ostul säästad 50-150€

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD