Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Samsung tutvustas oma uut taset Samsung Galaxy S6 ja S6 edge’iga

samsung-galaxy-s6

Maailma suurimad mobiilivalmistajad uuendavad oma valikut aastaaegade seaduspärasusega ning erandiks pole siin ka Samsung. Nagu maailma suurim mobiiltelefonide tootja hoiatas (ja mina kirjutasin), siis tutvustaski Samsung Barcelona mobiilimessil oma uusi nutitippe – Samsung Galaxy S6 ja Samsung Galaxy S6 edge mudeleid.

Kõigepealt tuleb uute mudelite juures Samsungile aitäh öelda selle eest, et lõpuks ometi on ta loobunud oma traditsioonisest plastkorpusest ning nii S6 kui ka S6 edge uhkeldavad klaasi ja metalli sünergiaga. Umbes nagu seda oli iPhone 4S, kus klaasist esi ja tagakülge piirab metallist raam. Pealtnägijate sõnul olevat igatahes tegu kõige kaunimate Samsung Galaxy telefonidega, mida kunagi nähtud.

Mitte vähem oluline on muidugi, mis jääb lisaks klaasile selle metallraami sisse. Esimese asjana püüab mõistagi pilku 5,1-tolline QuadHD (2560×1440; 577ppi) Super AMOLED ekraan, mis on valmistatud Gorilla Glass 4-st. Kui S6 ekraan on tavalise kujuga, siis S6 edge’i ekraan on mõlemast pikiservast kumer.

Ootuspärase Snapdragon 810 kiibistiku asemel on Samsung mõlema uudismudeli juures kasutanud isetehtud Exynos 7420 kiibistikku, mille energiatarve ja temperatuur peaksid olema Snapdragonist tunduvalt madalamad. Kiibistikul pesitseb 64-bitine 8-tuumaline protsessor (neli 2,1GHz Cortex-A57 tuuma + neli 1,5GHz Cortex-A53), 3Gb LPDDR4 muutmälu ja Mali-T760 graafikakiip. Telefonil on 32, 64 või 128Gb uudset UFS 2.0 põhimälu, mis peaks olema 2,7 korda kiirem kui Samsungi varasematel tippmudelitel. Kui Galaxy S6 on 2550mAh aku, siis S6 edge’il on see 2600mAh.

Mõlemal mudelil on 16Mp ISOCELL sensori ja Smart OIS-iga varustatud kaamera, millel F/1,9 objektiiv. Lisaks muudele tarkvaralistele lahendustele on kaameral ka nn Quick Launch-funktsioon, mis aktiveerib kaamera topeltklikiga kodunupule kõigest 0,7 sekundi jooksul. Samal kodunupul on ka sõrmejäljesensor, mis Samsungi sõnul on küll täiendatud, kuid nende ridade autor reserveerib siinkohas endale õiguse jääda sel teemal skeptiliseks.Tundub, et  5Mp ekraanikaamera on selle klassi telefonide juures kujunemas juba standardiks, igatahes on mõlemal mudelil just selline ekraanikaamera. Tagakaamera on võimeline salvestama muuhulgas ka 4k videot.

Tõhusat telefoniduot saab muuhulgas juhtmevabalt laadida vastavalt WPC või PMA standarditele. Juhtmega laadimine on uutel mudelitel kuni 1,5 korda kiirem kui oli näiteks S5-l, peale 10-minutilist laadimist saab telefoni kasutada kuni 4 tundi.

Kasutajate turvalisusele mõeldes on Samsung telefonid varustanud Samsung KNOX turvatarkvaraga, samuti saab telefonidega kasutada Samsung Pay funktsiooni, mida muuhulgas on juba aktsepteerinud Visa ja MasterCard. Samsung S6 edge on lisaks varustatud erinevate spetsiaalrakendustega, mis lisavad funktsionaalsust telefoni kumeratele ekraaniservadele. Ahjaa, operatsioonisüsteemiks on mõistagi Lollipop 5.0 koos Samsungi enda TouchWiz kasutajaliidesega. Heaks uudiseks võib pidada teadet, et enamuse TouchWiz’iga kaasaskäinud bloatware’ist võivad kasutajad installida telefoni soovi korral ise.

Muuhulgas on Samsung uute nutistaaride juures loobunud koostööst Dropboxiga. Selle asemel saavad uue telefoni ostjad kingituseks kaasa tervelt 115Gb tasuta pilveruumi Microsofti OneDrive’il.

Nii Samsung Galaxy S6 kui ka S6 edge on üle maailma saadaval alates 10.aprillist erinevates kõlavate nimedega värvitoonides nagu White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz (ainult Galaxy S6) ja Green Emerald (ainult Galaxy S6 edge).

Allikas: GSMArena

 

Samsung Galaxy S6 tootefotod:

Galaxy_S6_Back

SM-G920F_002_Back_Black_Sapphire

SM-G920F_013_L-Front-dynamic_Black_Sapphire

Samsung Galaxy S6 Edge tootefotod

SM-G925F_014_R-Front-dynamic_White_Pearl

SM-G925F_008_R-Front60_White_Pearl

Galaxy_S6_Edge_Front

 

(1826)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga