Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Samsung Gear ehk kuidas Korea elektroonikahiiglane sööstab kellärisse

samsung gear

Kuulujuttude mõju on võimas. Umbkaudu aasta tagasi hakkasid levima kõlakad Apple’i plaanidest valmistada nutikell. Mõistagi pani selline jutt kõrvu kikitama Apple’i viimase aja põhikonkurendi Samsungi. Liigutama ei hakanud Samsung paraku mitte ainult kõrvu, vaid ka ajusid, käsi ja muid vajalikke kehaosi. Oma mõtte- ja kätetöö tulemust pidavat Samsung aga tutvustama juba 4. septembril Berliinis ja New Yorgis. Take that, Apple! Vot kust tuleb alles tõeline innovatsioon.

Senini pole nutikellad tarbijate seas kuigi suurt populaarsust saavutanud ning seda ilmselt mitmetel põhjustel. Reeglina on selleks saanud üsna piiratud funktsionaalsus ning kahtlasevõitu kasutajakogemus. Muuseas, just kasutajakogemus on olnud Apple’i trumbiks kõigi oma konkurentide ees. Näis, kas Samsung on suutnud sellise palavikulise tempo juures millegi asjalikuga hakkama saada.

Esialgu on meieni välja imbunud vaid tehnilised detailid so mida Samsung Gear kapoti all peidab. Samsungi siseandmetele toetudes pidavat kellal olema Samsung Exynos 4212 kahetuumaline 1,5gHz protsessor koos Mali-400 MP4 graafikakiibiga ning 2,5-tolline 320×320 OLED ekraan. Lisaks on muidugi pihuga lisatud erinevaid andureid nagu näiteks liikumisandur, mis aktiveerib ekraani, kui käsi näo juurde tõsta. Loomulikult on seal omal kohal ka NFC ja Bluetooth 4.0. Operatsioonisüsteemiks saab suure tõenäosusega olema Android 4.2. Küll aga on juba teada kummaline kiiks, et näiteks kellas kasutatavad rakendused saavad olema saadaval vaid Samsungi enda rakendustepoest, mitte näiteks Google Play ’lettidelt’. Tundub, et Samsung kipub siin kopeerima ka Apple’i ärimudelit, üritades luua oma toodete jaoks nö kinnist keskkonda. Seda kinnitab ka teade, et Samsung Gear hakkab töötama ainult koos Samsungi Galaxy seeria telefonide-tahvlitega. 

Esialgu tundub, et kella nutiosa põhiliseks funktsiooniks saab olema erinevate märguannete edastamine kella kandjale. Alates erinevatest sotsiaalvõrgustikest ja lõpetades näiteks töömeilidega. Suure tõenäosusega saab sellega ka mõõta oma kiirust ja pulssi, lugeda samme või vaadata ilmateadet. Ilmselt on seal ka turvameede, mis paneb näiteks kella kisama, kui nutitelefon temast ootamatult kaugenema hakkab.

Lisaks funktsioonidele saab aga kindlasti üheks proovikiviks olema kella ja nutitelefoni ühenduse stabiilsus, kella aku vastupidavus ning kella mõju telefoni akule. 24/7 sinihambaühendust pole viimasele ju naljaasi.

Kuigi Samsung näitas üles igati kiiduväärset tempot uue toote juurutamisel, lootuses näidata ennast tõelise innovaatorina, mitte igipõlise kopeerijana, siis lõppkokkuvõttes võis ta oma kiirustamisega Apple’ile kätte mängida nii mõnedki trumbid. Nii võib õunafirma jälgida Samsung nutikella käekäiku ning vältida nii korealaste poolt tehtud vigu. Mis aga puutub Samsungi kui innovaatori kuvandit, siis kamoon, me kõik ju teame nagunii, kelle mõte see nutikell tegelikult oli.  

Artikli juurde lisatud foto on fiktsioon ega pruugi vastata toote reaalsele välimusele.

Allikas: Gigaom

(547)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga