Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Razer Tiamat kõrvaklapid mängureile – 10 kõlarit loovad tõelise 7.1 heli

Vaid väga vähesed turul olevad kõrvaklapid toodavad n-ö tõelist ruumilist heli. Enamik neist on vaid simulandid, muutes tavalistesse kahe kõlariga kõrvaklappidesse tuleva heli sügavust ja suunda digitaalselt – algoritmide alusel. Täna Saksamaal Kölnis alanud arvuti- ja videomängude messil Gamescom 2011 toob Razer välja maailma esimesed tõelised 7.1 kõrvaklapid nimega Tiamat.

Tiamati kummagis klapis on viis erinevat kõlarit. Kokku kümme. Nii palju pole keegi seni julgenud (või pidanud vajalikuks?) kõrvaklappide sisse kõlareid toppida. Nii kunagisel Razer Barracuda peakomplektil kui ka Roccati Kave 91.49€ või Speedlink`i Medusa 71.16€ kõrvaklappidel on kokku kaheksa kõlarit, mistõttu väljastavad need 5.1 heli. Nüüd aga Tiamat ja 7.1.

Teoreetiliselt annab see mänguolukorras vastaste vastu veelgi suurema eelise, kuna suudab eristada helisid eest, tagant, külgedelt ja keskelt. Päris muljetavaldav näeb välja kaabli küljes olev juhtpult, kust saab muuta iga audiokanali helitugevust ning bassi sügavust. Samuti saab sealt lülitada kõrvaklapid stereorežiimile (7,1 heli jaoks on ju vaja siiski ka rakendust (mängu), mis nii palju audiokanaleid välja anda suudab. Rääkimata vastava helikaardi olemasolust arvutis).

5 kõlarit Tiamat kõrvaklappide ühe klapi sees.

Pole kahtlust, et Tiamat 7.1 klapid on huvitavad ja ilusa disainiga. Seda, kas nende toodetud heli ka lubatule vastab, saab öelda muidugi alles pärast reaalset proovimist. Razer lubab Tiamat`i müüki paisata käesoleva aasta viimasel veeerandil ehk siis – jõuludeks. Soovituslikuks jaehinnaks Euroopas on määratud €179.99

Razeri ametlik pressiteade

Kuidagi ei saa siin lõpus tsiteerimata jätta Razerit inspireerinud Babüloonia loomiseepose Enuma Eliš esimest salmi:

“Kui ülal ei olnud nimetatud taevast
ega all maa nime lausutud,
esmane Apsu oli nende sigitaja
Mummu Tiamat nende kõikide sünnitaja.” ( I: 1-4)

“Kui ülal” eepose järgi sai maailm alguse maa-aluse mageveeookeani “Apsu” ja soolase mere “Tiamati” ühteheitmisest. Eepose edenedes muutub Sumeritelt laenatud kujundlik Tiamat Babüloonlastele kasulikult soomustega kaetud linnujalgade, küüniste ja härjasarvedega monstrumiks. See lõigatakse pooleks Babüloni pea- ja sõjajumala Marduki poolt, kes Tiamatist (maailma loojast) hoopis ise maailma loob. Tiamati nutvatest silmadest saavad Eufrati ja Tigrise jõed, sabast linnutee jne.

Aastal 2011 on uued eeposed arvutiekraanil. Razerile kasulikult muutub Sumeritelt laenatud Tiamat nüüd hoopis 7.1 kõrvaklappideks.  Aeg on Mardukid pooleks raiuda – Tiamati abiga.

(1421)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Roccat Kave kõrvaklapid+mikrofon 360° Surround heli torm sinu kõrvadele.
Speedlink Medusa NX 5.1 kõrvaklapid Speedlink Medusa NX 5.1 kõrvaklapid Realistlik 5.1 helikeskkond arvutimängude nautimiseks, sobib kasutamiseks universaalselt, kaabli pikkus 3,8 m.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga