Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Piltpostitus: värviküllane Lapimaa sügis hübriidkaameraga lähedalt ja kaugelt

Pärast ülisooja suve viis mind igatsus jahedama tuuleiili järele varakult Põhja-Soome sügist otsima ning reisi jäädvustamiseks võtsin kaasa enda Olympus OM-D E-M5 Mark II hübriidkaamera ning Photopointi fototehnika rendist kaks objektiivi: M.Zuiko Digital ED 12mm f/2.0 ja Panasonic Lumix G Vario 100-300mm f/4.0-5.6 II.

lapimaa-piltpostitus
lapimaa-piltpostitus

Panasonicu teleobjektiiv sai peamiselt kaasa võetud kaugete vaadete jäädvustamiseks, kuhu ise kohale ei jaksaks kõndida või sõita.

Olgugi, et Lumix G Vario 100-300mm puhul on tegemist võimsa suumobjektiiviga on see mõõtmetelt pisike ja kaalult väike. Seetõttu on seda mugav ka hübriidi ees kasutada ja matkakotile see eriliselt kaalu ei lisa ning lühemale jalutuskäigule minnes (või vaatlustorni ronimise ajaks) mahub objektiiv isegi taskusse.

lapimaa-piltpostitus
lapimaa-piltpostitus

Teleobjektiiv tuli kasuks ka uudishimulike põhjapõtrade pildistamisel, kellest oleks saanud selle objektiiviga vajadusel ka portreepilti teha – isegi kui foto ei tule nii terav kui mõne tippklassi objektiiviga saab ikkagi kasvõi põhjapõdra kõrvakarvad kokku lugeda. Hobipiltniku jaoks piisavalt vägev!

lapimaa-piltpostitus
lapimaa-piltpostitus

Lapimaal asuva Pyhä-Luosto rahvuspargi ilu sai M.Zuiko Digital ED 12mm f/2.0 lainurkobjektiiviga iga nurga alt üles pildistatud. Tegemist on väga kiire ja valgusjõulise objektiiviga mistõttu ei pidanud ma matka vältel pildistamiseks palju vihmasajus seisma.

Kuigi pean tõdema, et vihmane ja udune ilm tegi objektiivi klaasi uduseks, aga õnneks on tillukest fiksobjektiivi kerge puhastada.

 

Hübriidkaamerad on enda võimekuse ja vaiksuse tõttu head kaaslased loodusfotograafidele – näiteks Lapimaal tuntud laanenäärid pildistamise peale ära ei ehmunud ning julgesid tulla toidu nimel päris lähedale. Suure peegelkaameraga pilti tehes oleks arvatavasti terve parv õhku tõusnud!

lapimaa-piltpostitus
lapimaa-piltpostitus

 

Olympuse valgusjõulise objektiivi eelis tuli eriti hästi esile pimedas palkhütis, kus see ei jäänud jänni väsinud matkaliste jäädvustamisel.

 

Kui kaasasolev kaameravarustus on väike, siis saab auto ka tilluke olla :)

 

Nii sügisene Lapimaa kui Eesti loodus on pungil põnevaid momente, mida fotodele jäädvustada. Kui Sul endal selleks tehnikat veidi väheks jääb, siis Photopoint fototehnika rent on suurepärane võimalus just selliste ootamatute hetkede või lühiajaliste projektide jäädvustamisel.

(699)

Artiklis kirjeldatud tooted:
M.Zuiko Digital ED 12mm f/2.0 objektiiv, must
  • 12 mm lainurkobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/2.0 avaga
  • M.Zuiko Premium seeria kvaliteetobjektiiv
  • Kvaliteetne ZERO vääristus
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele
799€
Panasonic Lumix G Vario 100-300mm f/4.0-5.6 II POWER O.I.S. objektiiv
  • 100–300 mm teleobjektiiv
  • Suure suumiulatusega
  • 35 mm ekvivalendina 200–600 mm objektiiv
  • Integreeritud POWER O.I.S. pildistabilisaator
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele
649€

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast