Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Photopointi veebipõhine fotokursus avas oma uksed

Postitas: Lauri

Täna avas oma digitaalsed uksed kauaoodatud Photopointi veebipõhine fotokursus.

Photopointi fotokursuste näol on tegemist Eesti suurima algajatele fotohuvilistele suunatud veebipõhise kursusega. Kaetud on kõik olulisemad pildistamise ning digitöötlusega seotud teemad. Fotograafia algus ja digitaalse peegelkaamera sisemus; pildi tekkeprotsessi mõjutamine; objektiivid ja fookuskaugus; välklampide kasutamine; kompositsioon; portreede, loomade, maastike ja lähikaadrite pildistamine; digitöötlus jne.

Mis mõtet on osta enesele Bugatti Veyron ning sõita sellega vaid 30 km/h? Aga mis mõtet on osta enesele digitaalne peegelkaamera ning pildistada siis ainult “rohelise režiimiga”?

Digitaalsete kompaktkaamerate ainuvalitsemisaeg on tasapisi lõppemas. Digipeeglite hinnad on viimastel aastatel drastiliselt langenud ning paljud on juba ostnud või plaanimas osta seda uhket pildimasinat. Sest see teeb paremaid fotosid.

Ei. Kaamera ise ei tee midagi. Paremate piltide tegemiseks on siiski vaja inimest digipeegli taga. Selleks, et aru saada kõikide nuppude vajalikkusest ja režiimide toimimisest, tuleks algajal aga end kasvõi veidikenegi fotograafia põhialustega kurssi viia. Selles – ja palju enamas veel – asub algajat fotohuvilist abistama Photopointi fotokursus.

Mahukas

Photopointi fotokursus on mahukas, koosnedes juba praegu 17st peatükist, 124st alapeatükist, enam kui 200st fotost ja joonisest ning 35st õppevideost.

Kursus ei kujuta enesest staatilist materjalikogumikku. See on pidevas muutumises – aja jooksul lisandub juba olemasolevatele moodulitele ja peatükkidele üha uusi ja uusi.

Peagi on valmimas sõnastik kursuste raames kasutatud fotograafilistest erialaterminitest – sealt on hõlpus meelde tuletada tekstis ette tulevaid mõisteid ning täiendada oma sõnavara uutega.

Sisukas

Photopointi fotokursus on sisukas, rääkides selgelt ning arusaadavalt kõigest, mida ilusate piltide tegemiseks vaja teada on. Kursuste kaasautoriteks on Eesti hinnatumad ning tuntumad fotograafid Urmas Ääro, Sven Začek, Jaak Põder, Andrus Kannel ning Jaanus Terasmaa.

Kursus on küll eelkõige suunatud algajale fotohuvilisele, kuid nii üheselt seda võtta ei saa. Juba praegu sisaldab see peatükke ning ekskursse teemadesse, mida tavaliselt algajaile suunatud kursustel ei käsitleta. Kõige ilmekamaks näiteks võib siin tuua peatüki nr 9, kus on teemaks objektiivide suhteline teravus erinevate seadistuste korral ning MTF graafikute lugemine.

Juba on valmimisjärgus ka kursuse järgmised osad – rohkem süvitsi minevad teemakäsitlused veidi edasijõudnud fotohuvilistele ning veel uut ja huvitavat algajaile.

Mugav

Photopointi fotokursus on veebipõhine. Tänapäeva kiire elutempo juures on see ülihea viis õppimiseks – kursustest saab osa võtta kõikjal kus on internetiühendus, täpselt siis, kui osalejale sobib.

Tänu Photopointi fotokursuste foorumile saavad osalejad küsimusi esitada ja omavahel suhelda. Tavalisel kursusel ei pruugi ajast nii palju jätkuda, et kõik saaksid oma küsimustele vastuse. Kui ka ajast jätkub, siis on kindlasti neid, kes lihtsalt ei julge auditooriumi ees oma küsimustega lagedale tulla. Fotokursuste foorumis on küsimuste esitamine märksa lihtsam.

Kord ostetud osadele ja peatükkidele on tagatud ligipääs nii praegu kui ka aastate pärast. Nii saad enda käsutusse materjalid, kust on hõlpus soovitud ajahetkel üle korrata juba unustatud põhitõed või kontrollida mõne olulise mõiste tähendust.

Kursuse hinnad

Photopointi fotokursuse 17 peatükki on grupeeritud neljaks osaks. Nelja osa on võimalik osta eraldi, loomulikult on võimalik osta ka kõik osad korraga. Kursuse erinevate osade hinnad on:

1. osa: Kaamera ja selle juhtimine. Fotograafilised baasteadmised – 999.-
2. osa: Kompositsioon, välklambid ja objektiivide teravus – 499.-
3. osa: Kuidas pildistada loomi, maastikke, inimesi ja lähikaadreid – 499.-
4. osa: Digitaalne fototöötlus Photoshop Elements baasil – 999.-

Kogu Photopointi fotokursuse hinnaks (kõik 4 osa ja 17 peatükki) on 2499.-

Esimesed kaheksa peatükki tasuta

Kursuse esimest osa jagab aga Photopoint täiesti tasuta. Nimelt saavad kõik need, kes ostavad Photopointi kauplusest või veebipoest digitaalse peegelkaamera, tasuta sellesama fotokursuste esimese osa (kaheksa esimest peatükki.

Kuna just need esimesed peatükid sisaldavad baasteadmisi kaamera seadistuste ja pildi tekkimise protsessi kohta, siis on see vastsele digipeegliomanikele ideaalseks võimaluseks astuda suur samm edasi digitaalse fotograafia imelisse maailma, õppida tundma oma äsjaostetud peegelkaamerat ning pildistada sellega tõepoolest ilusamaid pilte kui ei kunagi varem.

Uuri lähemalt Photopointi fotokursuse veebilehelt fotokursus.ee

(465)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga