Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Photopoint annab aru: Kuidas me digifotodega šokiteraapiat tegime

Et kõik ausalt ära rääkida, tuleks kõigepealt kõikide kurvastuseks märkida, et Photopoint ei ole šokiteraapiat teinud, ega hakka seda ka kunagi tegema. Siiski võivad fotolaborist saadud pildid, millel olevail modellidel peanupud või käpad pildile mahtunud ei ole, pahaaimamatus tellijas esile kutsuda nõutust või isegi šokki. Nii juhtus kahjuks hiljuti ka Photopointi kliendiga, kes elus esimest korda digifotosid paberfotodeks tellis ning nüüd oma halvast kogemusest enda blogis kirjutab.

Photopoint peab siinkohal veelkord oma kliendi ees vabandama. Iga klienditeenindaja kohuseks on fotode tellijat selle toimingu juures valitsevatest ohtudest teavitada. Sealhulgas veenduda, kas klient on nõus külgede suhtest tuleneva lõikamisega või mitte. Tulenes see siis pühadeeelsest koormusest või millestki muust, kuid seekord seda kahjuks ei tehtud. Vabandame ning teeme kõik selleks, et taolist olukorda enam ei juhtuks.

Nüüd aga konkreetse juhtumi juurde, millest saavad õppust võtta kõik, kes veel digifotodega seotud külgede suhte probleemist ei tea või kes ehk tellitud piltidelt kadunud peanuppude pärast omaette imestanud on. Nimelt on kliendil kõige standardsemal juhul valida, kas ta soovib digifotosid 10×15 cm mõõdus paberile või 10×13 cm mõõdus paberile. Esimene neist on see kõige tavalisem, mille järgi on valmistatud ka enamik fotoalbumeid.

Siiski on siin üks konks – enamik digikompaktkaameraid pildistavad nimelt 3:4 küljesuhtega pilte. 3:4 küljesuhtele vastab aga 10×13 mõõt.

  • 10×13 cm foto – 3:4 külgede suhe
  • 10×15 cm foto – 3:2 külgede suhe

Selleks, et kogu 3:4 külgede suhtega pildistatud foto kenasti paberfotole mahuks, tuleks fotod seega tellida 10×13 cm mõõdus.

Tegelikult on võimalik neid siiski tellida ka piklikumas 10×15 cm mõõdus. Siis tuleb aga otsustada kas soovite fotot nii, et kogu digifotol olev jääks ka paberile (sellisel juhul jäävad paremale-vasakule valged ääred) või nii, et ülevalt-alt lõigatakse digipildist pisut maha ja valgeid ääri ei jää.

Ülalolev selgitus fotode külgede suhete kohta oli lühike ja ülevaatlik. Kui vajad paremat ülevaadet, siis soovitame kindlasti vaadata Point TV viiendat osa „Milliste mõõtmetega paberile digipildid trükkida?“ Samuti soovime toonitada, et oleme alati avatud kriitikale ning ettepanekutele ning ootame kõiki mõtteid ja arvamusavaldusi meiliaadressile ettepanekud@photopoint.ee. Kirjuta julgelt – me loeme kindlasti.

(525)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga