Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax Optio RS1000 – kameeleon kaameranahas

Pentax üllatab täna uue kompaktkaameraga millel nimeks Optio RS1000. Tegemist on pisikese – peaaegu krediitkaardi laiuse ja pikkusega aparaadiga, millel on varuks üks vahva võlutrikk. Nimelt on selle esipaneel läbipaistvast plastikust ning seda saab nelja kruvi lahtikeeramisel eemaldada. Plaadi ja kaamera vahele saab libistada ühe kolmest kaamerakarbis kaasas olevast disainitud väljaprindist. See ei ole aga veel kõik. Aparaadiga on kaasas kümme eellõigatud fotopaberit, millele saab ise foto printida, et nii RS1000 omanäoliseks disainida. Olemas on ka šabloon – selle abil saab ükskõik kust – kasvõi vanast Rahva Hääle ajalehest – endale kaamera esipaneeli välja lõigata.  

Pildistamise ja 720P HD filmide tegemise jaoks on Optio RS1000 kaameral 14 MP CCD sensor ja 4× suumiga objektiiv (27,5 – 110 mm 35 mm ekv) lähima teravustamiskaugusega 8 cm. Kaamera taga on 3″, 230 000 piksliga LCD-ekraan ning tarkvara poole pealt 22 pildiprogrammi, digitaalne värinastabilisaator, digitaalsed filtrid ja nägude ja muude juba standardiks saanud asjade tuvastused.

Pentax Optio RS1000 kaamerat on turule oodata oktoobris. Kahes põhivärvitoonis – must ja valge.

Pentaxil on plaanis on täie hooga tööle lükata ka spetsiaalne veebileht, kust saab esipaneelidisaine ise luua ja juba loodud töid kodus või fotolaboris väljaprintimiseks alla laadida. Hetkel on veebileht küll veidi puudulik, kuid küllap see peagi kosub. Vaata siit.

Pentaxi ametlik pressiteade

Tokyo, 9. september

HOYA CORPORATION PENTAX Imaging Systems Division teatab PENTAX Optio RS1000 digitaalse kompaktkaamera loomisest. Kaamera võimaldab kasutajal muuta esipaneeli disaini sobivaks lähtuvalt stiilist või sündmusest.

Optio RS1000 on positsioneeritud standardse mudelina ning omab 14 efektiivset megapikslit, suurt 3-tollist LCD monitori, kvaliteetset 4× optilist suumi, mis algab 27,5 mm lainurgast. Kaamera kasutamine on lihtne ja kasutajasõbralik ning salvestab lisaks kõigele ka HD videot. Kuna korpus on kerge ja krediitkaardi mõõtmetes, sobib see ideaalselt pidevaks kaasaskandmiseks. Kasutajal on unikaalne võimalus muuta kaamera väljanägemist kolme kaasasoleva esipaneeli abil või muude sobivate materjalidega – näiteks fotod või illustratsioonid. Väljalõigatud materjal asetatakse kere ja läbipaistva esipaneeli vahele. See omadus muudab Optio RS1000 erinevalt teistest kaameratest unikaalselt mitmekülgseks ja paindlikuks: kasutaja saab muuta kaamera välimust lähtudes oma riietumisstiilist või tujust. Lisaks on kaamera ideaalne kingitus erilise sündmuse või tähtpäeva puhul.

Peamised omadused

1. PENTAXi poolt loodud välimuse muutmise süsteem
Optio RS1000 kaamera esipaneeli katab läbipaistev akrüülplastist plaat. Kui asetada plaadi ja kere vahele dekoratiivne leht, saab lihtsal moel muuta kaamera väljanägemist. Lisaks kolmele kaasasolevale kujundusele on kasutajal võimalik kasutada šablooni omaenda originaalsete kujunduste loomiseks. Lähtematerjaliks võib näiteks kasutada fotosid, postereid või käsitsi joonistatud illustratsioone. Tulemuseks on unikaalse välimusega kaamera.

2. Silmapaistev pildikvaliteet
14 efektiivse megapiksliga pildisensor tagab hea lahutusvõime ning pildiprotsessor hoolitseb tõhusa müravähenduse eest. Kvaliteetne smc PENTAX optiline suumobjektiiv aitab jäädvustada säravaid detailseid fotosid. Pilte saab ka suurendada ilma, et teravus ja detailsus kannataks.

3. Suur 3-tolline LCD monitor
Kompaktsele korpusele vaatamata on Optio RS1000 tagaosas suur 3-tolline ere LCD monitor, millel on umbes 230 tuhat pildipunkti. Suurel ekraanil on pildid ja menüüd hästi ja selgelt nähtavad ning see muudab kaameraga töötamise kergeks.

4. Optiline 4× suum
Optio RS1000 on varustatud 4× optilise suumobjektiiviga, mille fookuskauguste vahemik 35 mm ekvivalendina on 27,5 kuni 110 mm. Heast ulatusest tulenevalt saab kaameraga jäädvustada erinevaid objekte ja stseene – alates kaunitest maastikuvaadetest, arhitektuurist ja grupipiltideni kitsastes ruumides kuni kaugete objektide pildistamiseni. Intelligentse suumi abil on võimalik kaugeid objekte veelgi paremini kadreerida, sest selle abil on suurendus kuni 26,8×.

5. Auto Picture automaatrežiim
Optio RS1000 sisaldab PENTAXi poolt väljatöötatud ning täiustatud uue põlvkonna Auto Picture automaatrežiimi, mis hindab täpselt pildistustingimusi ning valib tulemuste põhjal sobivaima pildiprogrammi. Kasutajasõbralik ja usaldusväärne funktsioon valib 15 pildiprogrammi hulgast (kaheksa tavapärast programmi ning kaheksa uut; nende hulgas Sinine Taevas ja Päikeseloojang) ning optimeerib erinevad kaamera seadistused (nende hulgas tundlikkus ja säriaeg) ning tagab sellega parimad tulemused minimaalse jõupingutusega.

6. Automaatne näotuvastus
Optio RS1000 on varustatud keeruka näotuvastusega, mis tuvastab kaadrist kiirelt ja täpselt inimnäod ning optimeerib teravuse ja särituse nende järgi. Kaamerat on võimalik seadistada ka selliselt, et pildistamine toimub automaatselt sel hetkel, kui pildistatav kaamera suunas naeratab. Loomulike nahatoonide programm tagab pehmete ja õrnade nahatoonide jäädvustamise.

7. Kvaliteetne HDTV video
Optio RS1000 salvestab kauneid videolõike 16:9 külgede suhtega HDTV mõõdus (1280 × 720 pikslit).* Lisaks on see varustatud video stabilisaatoriga Movie SR (Shake Reduction),** mis automaatselt kompenseerib kätevärina mõju filmimise ajal. Igaüks võib nüüd vähese vaevaga nautida kvaliteetset videot.

* Optio RS1000 väljundi kasutamisel edastatakse kujutis tavalise eraldusvõimega. HDTV (1280 × 720 pikslit) kujutise vaatamiseks tuleb videolõigud laadida arvutisse.
** Movie SR stabilisaatori aktiveerimisel muutub objektiivi vaatenurk kitsamaks kui tavaliselt.

8. Valik digitaalfiltreid loomingulisteks väljendusteks
Optio RS1000 võimaldab kasutada üheksat digitaalfiltrit, mille hulka kuuluvad ka Mängukaamera, Retro ja Seepia. Nende abil on võimalik lisada piltidele erinevaid visuaalseid efekte ilma arvuti abita. Ühte pilti on võimalik töödelda ka mitme filtriga.

9. Muud omadused
(1) Digitaalne pildistabilisaator, mis kompenseerib kätevärina mõju pildistamisel
(2) Sarivõte kiirusega 16 kaadrit kahe sekundi jooksul (pildimõõduga 640 × 480)
(3) Automaatne jälgiv teravustamine, mis hoiab liikuva objekti teravana
(4) Digitaalne Panoraam võimaldab luua kolmest kaadrist ühe panoraampildi

(5) Täielikult automaatne Roheline režiim optimeerib särituse ja tundlikkuse lähtuvalt pildistatavast stseenist
(6) Dekoratiivsete raamide kasutamine (20 raami kaamera sisemälus) võimaldavad lisada pildile raami
(7) MediaImpression 2.0 for PENTAX tarkvara piltide vaatamiseks, töötlemiseks ja haldamiseks (ühildub uusimate operatsioonisüsteemidega nagu Windows 7 ja Mac OS X 10.6).

RS1000 ilmub müügile 2010. aasta oktoobrikuus. Kaamera hinnaks saab Photopointis olema 1999.- (128 €).

PENTAX, Optio ja smc PENTAX on HOYA CORPORATION kaubamärgid.
ArcSoft ja selle logo on ArcSoft Inc. registreeritud kaubamärgid.
Windows on Microsoft Corporation registreeritud kaubamärk.
PRINT Image Matching III compliant
Copyright 2001 Seiko Epson Corporation. K
õik õigused kaitstud.
Print Image Matching on Seiko Epson Corporation kaubam
ärk.
PRINT Image Matching logo on Seiko Epson Corporation kaubam
ärk.

Eye-Fi, Eye-Fi logo ja Eye-Fi connected on Eye-Fi, Inc. kaubamärgid.
Mac OS on Apple Inc. registreeritud kaubamärk.
Kõik muud toote- ja brändinimed on nende omanike kaubamärgid.
Disain ja tehnilised andmed võivad muutuda.

[nggallery id=127]

(444)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga