Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax 645 keskformaatkaamerad saavad uuenenud 35mm f/3.5 lainurkobjektiivi

HD645DFA35mm_2

Ricoh esitleb täna uut objektiivi Pentax 645 keskformaatkaameratele. HD PENTAX-D FA645 35mm F3.5AL[IF] on uusversioon tänaseni müügil olevast PENTAX-FA645 35mm F3.5AL[IF] mudelist. Objektiivi optilises konstruktsioonis on kasutusel hiljuti välja töötatud asfääriline lääts, mis suudab Ricohi sõnul senisest enam kompenseerida just digitaalse sensori poolt tekkinud kromaatilisi ja geomeetrilisi moonutusi. Lisaks on objektiivi klaaselementidele kantud Pentaxi uusim HD vääristus, mis tagab Ricohi väitel parema kontrastsuse ja aitab vähendada sisepeegeldusi ja -helke. Objektiivil on üheksa labaga diafragma, vett ja mustust hülgav SP vääristus esiläätsel ja 82mm filtrikeere.

Digitaalse Pentax keskformaatkaamera ees – nagu näiteks Photopointis müügil olev Pentax 645Z – on objektiivi ekvivalentseks fookuskauguseks 27,5mm. Vanemate, fotofilmi kasutavate 645 keskformaatkaamerate ees on aga fookuskauguseks 21,5mm.

See Ricohi poolt täna esitletav 35mm f/3,5 objektiiv tähistab teistsugust lähenemist 645 keskformaatkaameratele mõeldud objektiivide uuendamisel. Viimaste aastate uued 645 objektiivid nagu näiteks 90mm f/2.8 ja 55mm f/2.8 on ilmastikukindlad ja spetsiaalselt digikeskformaadile valmistatud (nende valgusring on väiksem ja ei kata filmi kasutavate keskformaatkamaerate pildivälja). Uus 25mm objektiiv on aga vaid minimaalsete optiliste uuendustega. Selle korpus pole ilmastikukindel ja see sobib kasutamiseks ka vanemate analoog-keskformaatkaamerate ees.

 

HD645_35_b-HOOD

 

Ricohi ametlik pressiteade:

HD PENTAX-D FA645 35mm F3.5AL[IF]

Lainurkobjektiiv keskformaadis digipeegelkaameratele

RICOH IMAGING COMPANY, LTD. esitleb HD PENTAX-D FA645 35mm F3.5AL[IF] lainurkobjektiivi. Tegemist on uue objektiiviga mis on mõeldud PENTAX 645 keskformaadis digipeegelkaameratele.

Objektiivi disain põhineb smc PENTAX-FA645 35mm F3.5AL[IF] mudelil, mis on oma teravuse poolest tuntud. Hiljuti välja töötatud kvaliteetsed asfäärilised läätsed võimaldasid seda optimeerida digifotograafia jaoks ning muuta erinevad moonutused minimaalseks. Objektiivile on kantud ka PENTAXi originaalne HD vääristus mis tagab kõrge kontrastsuse ja lahutusvõimega kujutised ka nõudlikes valgusoludes nagu näiteks vastuvalgus.

Peamised omadused:

1. Keskformaadis digipeegelkaameratele sobiv optiline disain

  • Optikas on kombineeritud hiljuti välja töötatud kõrgkvaliteetne asfääriline lääts, kõrge murdumisindeksiga madala hajuvusega lääts ja hübriidne asfääriline lääts. Selle tulemusena kompenseerib objektiiv efektiivselt kromaatilisi ja sfäärilisi moonutusi, tagab ühtlase valgustugevuse, teravuse ja lahutusvõime ka kaadri servades. Objektiivi vääristused ning korpuse sisekate on optimeeritud digifotograafia jaoks. PENTAX keskformaadis digipeegelkaamera ees tähendab see optimaalset sooritusvõimet ning minimaalselt helke ja peegeldusi.

2. Ideaalne lainurk vaadete jäädvustamiseks

  • Objektiivi fookuskaugus on 27,5 mm (35 mm ekvivalendina, 645Z või 645D kaamera ees) mis võimaldab pildistada laiu vaateid maastikust ja arhitektuurist. Lähim teravustamiskaugus 30 cm ja maksimaalne suurendus 0,25× lubavad kasutada seda objektiivi ka lähivõtetel. Näiteks saab lilleõit lähedalt pildistades jätta kaadrisse ka tausta, rõhutades sel moel kaadri sügavust. Sisene teravustamine tähendab, et objektiivi pikkus jääb teravustamise ajal muutumatuks, tagades ideaalse tasakaalu käelt pildistamisel.

3. HD vääritus tagab kõrge lahutusvõime

  • Objektiivile on kantud PENTAXi poolt välja töötatud kvaliteetne HD vääristus*. Võrreldes tavapäraste mitmekihiliste vääristustega tagab see uuenduslik vääristus tõhusama valgusedastuse ja vähem peegeldusi. Tulemusena aitab objektiiv jäädvustada kõrge kontrastsusega, peegelduste ja helkideta pilte ka keerukates valgusoludes.

* HD on lühend mõistest High Definition.

4. Ümar diafragma ava annab kauni bokeh efekti

  • Objektiivil on üheksa labaga diafragma millel on ümar ava, mis aitab jäädvustada pehme, kauni bokeh efekti, muutes valgusallikate triibuefekti minimaalseks.

5. Muud omadused

  • Objektiivi vaateväli katab 645-seeria filmipeegelkaamera kaadri
  • SP (Super Protect) vääristus objektiivi esiläätsel hülgab efektiivselt vett ja mustust
  • Võimalus paigaldada objektiivi ette erinevaid filtreid nagu näiteks C-PL (ringpolarisaator)
  • PL filtri pööramise avaus päikesevarjukis lubab pöörate polarisaatorfiltrit ilma varjukit eemaldamata.

 

Märkus: Disain ja tehnilised andmed võivad muutuda.

(664)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga