Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Peaaegu karbist välja: Pentax Optio W90 prototüüp

Nädala eest tõi Pentax välja uue digikompakti nimega Optio W90. Tegemist on Pentaxi 11nda generatsiooni veekindla kompaktkaameraga, edasiarendusega aasta tagasi esitletud W80 aparaadist 253.15€. Uue kaamera vastupidavust näitavad parameetrid on senistest paremad. Seda võib uputada senise viie meetri asemel kuue meetri sügavusele ning visata 1 meetri asemel 1,2 meetri kõrguselt (kukkumistestis põrkus kaamera 5 cm paksuse vineeriga). See töötab tõrgeteta kuni -10°C pakases ning on tolmukindel. Kaameral on 12 MP sensor, HD video salvestusvõimalus, 2,7″ LCD ja eriti huvitava omadusena mikroskooprežiim, millega saab pildistada lähikaadreid ja kasutada valgusallikana kolme objektiivi ümber olevat LED-lampi.

Ilusa väljanägemise, tugeva ehituse ja Pentaxile omase suurepärase pildiloomega Optio W90 jõuab poelettidele märtsi lõpus – aprilli alguses. Photopointi ajaveebi salajastesse maa-alustesse laboratooriumidesse jõudis aga täna, just mõne tunni eest, W90 müügieelne prototüüpeksemplar. Katsealune nr 91235.

Esmapilgul paistab Optio W90 oma eelkäijatega võrreldes silma just oma ilusa disaini poolest.

Kaamera tagaküljel olev ekraan on suur, 2,7″ diagonaaliga. Ekraani külgede suhteks ei ole 4:3, nagu tavaliselt, vaid laiekraanformaat 16:9.

Sisse/välja lülitamise nupp ning päästik kaamera peal.

Kaamera alumisel küljel oleva luugi all on mälukaardi pesa ja akusahtel, Randmerihma poolses küljes on plastikust statiivikeere.

Pentax Optio H90 salvestab fotosid sisemällu (26,7 MB ) ja  SD/SDHC mälukaardile.

Ilus ning samas kindlasti ka funktsionaalne randme- või muu rihma kinnitusaas. Prototüüpversiooniga oli kaasas ainult aku ja akulaadija. Randmerihka ja karabiini komplektis ei olnud. Varsti müügile tuleva kaamera karbis on ka need olemas.

Tagaküljel olevad nupud on oma funktsionaalsuse poolest sarnased Pentaxi teistele kompaktkaameratele. Nad ulatavad vähemalt 2 mm kaamera tasapinnast väljapoolem vajutada on neid mõnus ja lihtne. Menüünupp, mis tavaliselt Pentaxi digikompaktidel on koos rohelise nupuga all, on W90 puhul viidud ülespoole.  Roheline nupp on vaikimisi seatud käivitama rohelist automaatrežiimi. Sellele saab aga omistada ka mõne muu funktsiooni (ISO, särikompensatsioon, memode salvestamine jne).

Kuigi Pentax W80 kaameral oli samasugune HD-video salvestamise funktsioon nagu sellel uuel aparaadil siin, ei olnud vanemal mudelil võimalust neid videoklippe HD-formaadis otse kaamerast teleriekraanile kuvada. W90 aparaadil on see võimalus olemas. Kaamera külje peal on lisaks akusahtlile veel üks luuk, kus on HDMI pesa ja port kaamera ühendamiseks tavaliste piltide ja videote vaatamiseks ja andmevahetuseks arvutiga.

LED-lambid mikrofoni ümber hakkavad põlema siis, kui käivitada pildiprogramm “Digital Microscope” (vaata allpool).

Automaatse teravustamise abivalguslambike ja särimõõtesensor.

Pildiprogrammid

W90 kaameral on 24 pildiprogrammi.

Pildiprogramm “Digital microscope”

Ega ta muud imet ei tee, kui seadistab kaamera teravustamisrežiimile “1cm macro” ning lülitab põlema kolm objektiivi ümber olevat LED-lampi.

Roheline režiim

Kõige alumine – roheline – nupp on vaikimisi seatud käivitama rohelist automaatrežiimi. Sellele saab aga omistada ka mõne muu funktsiooni (ISO, särikompensatsioon, memode salvestamine jne).

Menüüd ja taasesitusrežiimi valikud

Pildistamise seadete menüü pildistusrežiimil “Program”.
Kaamera seadete menüü (nii pildistus-kui ka taasesitusrežiimil)
Taasesitusrežiimis saab pildistatud fotodega igasuguseid asju toimetada. Digitaalsed filtrid ja raamid, filmiklipi lõikamine, fotode lõikamine ja suuruse vähendamine, häälmemod jne.

(388)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Pentax Optio W80 sinine 12,1 megapikslit, 5× optiline suum (35 mm ekvivalendina 28-140 mm), 33,7 MB sisemälu, 2,5-tolline LCD ekraan, 720 HD video, vee- ja tolmukindel korpus (kuni 5 m 2 tundi).
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga