Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Olympuse E-süsteem – kahe aasta pärast peeglivaba

PMA fotomess Californias, Anaheim`is on täie hooga käima läinud. Tänase hommiku kõige intrigeerivama uudise auraha pälvib kahtlemata Olympus. Kaameratootja teatab, et ilmselt juba kahe aasta pärast on E-seeria peegelkaamerad vahetatud välja peeglivabade Micro Four Thirds kaamerate vastu.

Olympus Ameerika tootejuht Richard S. Pelkowski rääkis intervjuus Briti mainekale fotoajakirjale Amateur Photogtrapher, et Micro Four Thirds süsteemi PEN kaamerate elektrooniline tehnoloogia on viimasel ajal jõudsalt arenenud. Juba nüüd võimaldavat see pildistatavat kaadrit paremini eelvaadelda kui optilised pildiotsijad seda suudavad. Seetõttu ei olevat mitte mingit põhjust disainida peeglite, prismade ja pildiotsijaläätsedega kaameraid.

“Ma ütleksin, et 24. kuu pärast ei ole E-süsteemi kaameratel enam peeglisüsteemi” sõnas Mr Pelkowski. “Enne meie Micro Four Thirds aparaatide tulekut ei teinud kaameratootjad muud, kui võtsid tavalise filmikaamera kere ning surusid selle sisse digitaalse sensori. Digitaalse ja elektroonilise tehnoloogia areng on teinud aga võimalikuks palju väiksemate kaamerate disainimise kui seda on peegelkaamerad”.

Mr Pelkowski sõnul võimaldaks täielikult elektrooniline katik hübriidkaamerate sarivõttekiirused hoopis uuele tasemele viia. Nii ei olevat võimatud isegi kiirused kuni 20 kaadrit sekundis. Pelkowski lubaduste kohaselt on PEN kaamerate automaatse teravustamise süsteem (mis jääb praegu oma kiiruse poolest peegelkaamerate autofookusele alla) peagi sama kiire, nagu E-süsteemi digipeeglitel.

Pelkowski sõnul jäävad Four Thirds objektiivid alles – neid saavat tulevikus kasutada lihtsalt väiksemate Micro Four Thirds kaamerate ees. Sensoritest rääkides kinnitas mees pea aasta tagasi Olympuse välja öeldud seisukohta, mille kohaselt on 12 MP lahutusvõime tavakasutajate jaoks enam kui piisav.

Allikas: amateurphotographer.co.uk

(193)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga