Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Olympus jätkab digikompaktide lainel

Olympuse eelmisel neljapäeval välja kuulutatud kolm odavama otsa kompaktkaamerat olid vaid soendusraundiks. Täna ilmutab end taas neli kompakti ning tehnilised näitajad hakkavad tuure üles võtma.

Uuteks pildimasinateks on odavama otsa kompakt FE-20, stiilne Mju 1040, vee-külma- ja põrutuskindel Mju 1050SW ning 20X supersuumiga kompaktne SP-565 UZ.

Olympus FE-20

Hiljutised kaks Olympuse FE seeria odavama otsa kompaktid FE-370 ja FE-360 saavad täna täiendust kolmanda näol – FE-20. Sarnaselt kahele eelmisele on ka sellel 8 MP sensor.

FE-20 ja FE-360 on peaaegu et identsete tehniliste parameetritega: fookuskauguste vahemik on 36 – 180 mm, LCD ekraani suurus on 2,5″ jne. Suurim erinevus on vaid see, et FE-20-l on vähem pildistusprogramme. Välja on jäetud kolm veealust eelseadistust.

Olympus Mju 1040 ja Mju 1050SW

Mju 1040 on eelkõige stiili peal väljas. Justkui Sony pealt üks-ühele maha viksitud disainiga fotoaparaadil on 2,7″ LCD ekraan, 3x suumiga objektiiv ning kohustuslik alammäär (10 MP) piksleid.

Objektiivi fookuskauguste vahemik on 38 – 114 mm (35 mm ekvivalent).

Kõik ülalmainitud näitajad on samasugused ka mudelil Mju 1050SW. Viimane on lisaks kõigele muule aga ka vee- külma- ja põrutuskindel.

Olympuse väitel võite selle maha pillata või visata kuni 1,5 m kõrguselt ning sellega ei juhtu midagi halba. Samuti võite sellega pildistada kuni kolm meetrit vee all ning kuni kümne kraadises pakases.

Loomulikult on neil kahel kaameral veel igasugused traditsioonilised funktsioonid nagu näotuvastus, erinevad pildiprogrammid, särituse korrigeerimine varjualades ja liig valgustatud kohtades, värinastabilisaator (digitaalne) jne.

Mju 1050SW lisab neile omadustele TAP-juhtimisfunktsiooni. Kaamera kerele õrnalt näpuga toksates on võimalik kaamerat lülitada pildivaatlusrežiimile ning kuvada ette menüüvalikud.

Olympus SP-565 UZ

SP-565 UZ on 20x supersuumiga kompaktkaamera, mis üsna vähe erineb Olympuse käesoleva aasta algul tutvustatud supersuumist SP-570 UZ. Firma on võtnud viimase sooritusvõime ja tehnilised näitajad ning surunud need väiksemasse keresse.

Masinal on sama palju piksleid kui selle eelkäijal – 10 miljonit – ning sama fookuskauguste vahemik – 26 – 520 mm (35 mm ekvivalent). Kere mõõdud on aga 116 x 83,3 x 80,8 mm – pea samad, mis tavalisel digikompaktil.

SP-565 UZ supersuumkaameral on säri- ja avaprioriteetprogrammid nagu selle eelkäijalgi. Kaamerale on aga lisatud Olympuse tavapäraseid kompaktkaamera funktsioone nagu näiteks näotuvastus, 33 pildistusprogrammi (portrait, candle jne), Perfect Shot Preview jne.

SP-565 UZ kaamera teeb vajadusel pilti ka enne päästikule vajutamist – sarivõtte režiimis hakkab kaamera fotosid klõbistama kohe, kui särimõõtmine on tehtud ja fookus on paigas – olgugi päästik alles pooles vinnas. Kiirusega 13,5 kaadrit sekundis on võimalik pildistada 30 kaadrit järjest.

Kaameral on 2,5″ LCD-ekraan, elektrooniline pildiotsija ning kaheosaline värinastabilisaator. Veel ei ole Olympus maha jätnud xD kaarti – praegu veel eksisteerivad kaameras kõrvuti xD– ja levinum microSD kaart.

SP-565 UZ tuleb turule oktoobris.

Täpsemat infot nende nelja kaamera kohta saab lugeda Olympuse veebilehelt.

(194)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga