Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nikoni uued hübriidkaameraobjektiivid 24-70mm f/4, 35mm f/1.8 ja 50mm f/1.8

Koos uute Z 6 ja Z 7 hübriidkaameratega avalikustab Nikon täna ka kolm Z bajonetiga objektiivi NIKKOR Z 24-70mm f/4 SNIKKOR Z 35mm f/1.8 S ja NIKKOR Z 50 mm f/1.8 S. Lisaks veel ka Mount Adapter FTZ adapteri, mille abil saab kinnitada Nikoni F bajonetiga peegelkaameraobjektiive Z seeria hübriidkaamerate külge.

Kõigi kolme objektiivi puhul tõstab Nikon esile superhead optilist esitlusvõimet – nende lahutusvõime ületavat tavaliste f/4 standardsuumide ja f/1.8 fiksobjektiivide suutlikkuse. Lisaks on uued objektiivid vaiksed, ava sujuva muutmise võimalusega ja video filmimiseks vajalike omadustega. Allpool näed kõiki objektiive lähemalt, sealt leiad ka Nikoni soovituslikud jaehinnad.

 

Nikkor Z 24-70mm f/4 S standardsuum

24-70mm objektiiv transportasendis.

24-70mm objektiiv tööasendisse lülitatuna

24-70mm f/4 S on nö kokkuklapitava korpusega objektiiv – transpordiasendis on selle pikkuseks 8,9 cm, pildistamisasendisse seadmiseks pole vaja nuppu vajutada – piisab suumirõnga 24mm tähiseni keeramisest. Nagu kõik S seeria objektiividel, nii on ka 24-70mm puhul teravustamine ja ava juhtimine täielikult elektrooniline. Suumirõnga abil toimib objektiivi tööasendisse seadmine ja suumimine. Teravustamisrõngast keerates saab teravustada, kuid soovi korral muuta ka näiteks ava või särikompensatsiooni.

Teravustamisrõngast saab teravustada, kuid soovi korral muuta ka näiteks ava või särikompensatsiooni

Objektiivi läätsed on kaetud Nikoni Nano Crystal Coat vääristusega ning eesmisele elemendile on kantud mustust ja rasu hülgav fluoriidkiht. Objektiivi minimaalne teravustamiskaugus kogu suumivahemikus on 30 cm ja loomulikult on objektiiv – sarnaselt uutele Nikon Z hübriidkaameratele – varustatud ilmastikukindlate tihenditega.

 

Nikkor Z 50mm F1.8 S fiksobjektiiv

50mm F1.8 S peaks Nikoni sõnul olema nõelterav juba lahtiseima ava juures. Objektiivis on kasutusel kaks ED elementi ja kaks asfäärilist läätse. Lähim teravustamiskaugus on 40 cm. Kiire ja vaikse autofookuse eest nii video- kui ka fotode salvestamisel hoolitseb STM teravustamismootor. Ka siin on läätsedele kantud Nano Crystal Coat vääristus – eesmärgiga vähendada sisepeegeldusi ja topeltkujutisi. Objektiivi korpus on ilmastikukindel.

Nikkor Z 35mm f/1.8 S lainurkobjektiiv

35mm f/1.8 S on Nikoni pressiteate sõnul samuti supervinge pildikvaliteediga. Selle puhul tõstetakse eriliselt esile kahe autofookusmootori olemasolu, mille toime peaks avalduma eriti kiires ja täpses autofookuses. Selle objektiivi konstruktsioonis on värvus- ja geomeetriliste moonutuste kontrolli alla saamiseks kasutusel kaks ED elementi ja kolm asfäärilist läätse. Minimaalne teravustamiskaugus on 25 cm. Valguse üle kandumist parandab Nano Crystal Coat vääristus ja ilmastiku eest kaitsevad tihendid kõikjal liikuvate ja liikumatute detailide vahel.

Uute S seeria hübriidkaameraobjektiivide soovituslikud jaehinnad Eestis

  • NIKKOR Z 24-70mm f/4 S Zoom: 1099€
  • NIKKOR Z 35mm f/1.8 S: 949€
  • NIKKOR Z 50mm f/1.8 S: 679€
  • Mount Adapter FTZ: 299€

NIKKOR Z 58mm f/0.95 S NOCT spetsiaalobjektiiv

Lisaks täna avalikustatud objektiividele annab Nikon teada, et juba on arendusjärgus ka järgmised hübriidkaameraobjektiivid. Järgmisel aastal lubatakse müügile paisata väga valgusjõulise ava ja manuaalse teravustamisega (autofookust sel objektiivil olema ei saa) 58mm f/0,95 Noct objektiiv. Selles on kasutusel ultrakõrge refraktsiooniindeksiga asfäärilised läätsed ja uus ARNEO vääristus. Selle korpus on suur ja metalne ning selle peal on pisike (OLED?) ekraan, kus kuvatakse ava, fookuskaugust ja teravusulatust.

Lisaks sellele spetsiaalobjektiivile lubab Nikon järgmistel aastatel valmistada ka tavalisemaid igapäevaobjektiive. Eriti oodatud on kindlasti 24-70mm f/2,8 ja 70-200mm f/2.8 objektiivid. Need peaksid koos 14-30mm f/4 lainurksuumiga avalikustatama järgmise aasta sees. Kõikides plaanitavatest objektiividest annab ülevaate allolev diagramm.

 

Allikas: Nikon

(246)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga