Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nikon paneb täiega – kuus uut kompaktkaamerat ühe päevaga!

Nikon ei tutvusta täna kõigest kuute uut kompaktkaamerat. Lisaks pildimasinatele esitleb firma ka kolme tehnoloogiat nende masinate sees, milliseid Nikoni digikompaktides enne ei ole olnud. Nendeks on:

Automaatne pildistusprogrammi valik – kaamera valib ise vastavalt valgusele ja tuvastatud nägudele kaadris õige pildistusprogrammi.

Naeratusetuvastus – kaamera otsib pärast päästikule vajutamist tuvastatud nägudelt naeratust ning selle leidnud, teeb pildi.

Silmade pilgutamise tuvastus – Kaamera registreerib pärast pildistamist koheselt, kas pildistatav on võtte ajal silmad kinni pannud ning vajadusel tulistab murdosa sekundi jooksul kohe uue pildi.

Kuus uut Nikoni Coolpix mudelit kannavad tähistusi:  P6000, S60, S610, S610c, S560, S710. Kõik need kaamerad jõuavad turule septembrikuus.

Coolpix P6000

Kandes endas omadusi, mida oleme eelkõige digipeeglite pärusmaaks pidanud, on P6000 Nikoni kompaktkaamerate lipulaev. Sellega saab lisaks JPEG formaadile pildistada ka RAW faili – täpsemalt NRW formaati.

NRW on Windowsi poolt koos operatsioonisüsteemi Vistaga loodud  ja propageeritud RAW faili formaat. P6000 on esimene fotokaamera, kus seda kasutatakse ning seetõttu ei toeta NRF formaati hetkel veel ükski pilditöötlusprogramm. Nikon lubab täiustada omaenda ViewNX tarkvara Windows-versiooni ning arvab sellega ühele poole saavat oktoobrikuuks.

Peale RAW on kaameral aga ka sisseehitatud GPS. See salvestab pildistamise hetkel võttekoha pikkus- ja laiuskraadid ning salvestab need pildi infosse. Hiljem on võimalik foto tegemise kohta kuvada kaardikeskkondadest nagu Google Maps või ESRI ArcGIS.

Fotode arvuti kõvakettale või internetti laadimiseks on Coolpix P6000-l eriti vinge moodus – kaameral on LAN tugi ning selle saab ühendada internetikaabliga arvuti võrgukaarti või ruuterisse.

Peegelkaamera omanikele on P6000 ideaalseks tagavarakaameraks – sellel on Nikoni digipeeglitele sarnane nuppude asetus ning fotograafil on võimalus kontrollida säriaega ja ava. Veel on kaameral nn pop-up välklamp ning välgupesa väliste välklampide kasutamise jaoks. Välgupesas töötavad kõik Nikoni välklambid, kaasa arvatud hiljuti välja kuulutatud SB-900 100.65€.

Tehnilised näitajad on P6000-l täpselt sellised, nagu ühelt kõrgema klassi digikompaktilt oodata võiks – 13,5 MP CCD sensor, 4X suum (28-112mm 35mm ekvivalendina). Kaamera objektiivi külge on võimalik kinnitada konverteri (WC-E76), mis võimaldab pildistada veelgi laiema nurgaga – fookuskaugusega 21 mm (35 mm ekvivalendina).

Veel on kaameral 2,7″ LCD monitor, tundlikkuse seadistamise võimalus kuni ISO 3200 (ISO 6400 3 megapiksliga) ning optiline värinastabilisaator.

Kaamera saab maksma umbes 5000 EEK.

Coolpix S60

Olenevalt maitsest ja sellest mida keegi fotoaparaadi juures oluliseks peab, võib ka S60 nimetada Nikoni kompaktkaamerate lipulaevaks.

S60-l on kõigest kaks nuppu – Üks, kust saab kaamera käima panna ning teine, kuhu vajutades teeb kaamera pilti. Aparaadi tagumine külg on üks suur, 3,5″ LCD ekraan. Aga see on puutetundlik LCD ekraan.

VAid ühe puudutusega on sellel võimalik seada teravust ning säritust mingile kindlale objektile kaadris. Fotode kuvamise reziimis on fotosid võimalik suumida ühe näpuliigutusega, pilte kerida tõmmates näpuga üle ekraani ning kirjutuspliiatsiga fotodele pildialkirju ning silte lisada. Joonistusreziimis saab heale sõbrale maalida ette vuntsid või joonistada pildile mis aga parasjagu pähe tuleb.

Coolpix S60-l on 10 MP CCD sensor, 5X optiline suum (33-165mm 35mm ekvivalendina), HDMI port kaamera ühendamiseks HD televiisoriga ning optiline värinastabilisaator.

Coolpix S60 tuleb turule punases, mustas, valges, purpurses, roosas ja pronksikarva värvitoonis ning  saab maksma ligikaudu 3500 EEK.

Coolpix S610 ja S610c

Need on peaaegu täiesti ühesugused kaamerad, omades 10 miljoni piksliga CCD sensorit, kahe eelmise mudeliga sarnaselt optilist värinastabilisaatorit, 4x optilist suumi, 3″ LCD ekraani ning tundlikkuse seadistamise võimalust kuni ISO 3200.

Ainsaks omaduseks , mis neid kahte eristab (peale hinna) on S610c WiFi ühilduvus. USA-s lisandub sellele veel tasuta ligipääs Wayport WiFi võrgule, mis levib sealmail üle 10 000 ala, milledest enamik on McDonaldsi kiirtoidukohtades. Milline kaval reklaaminipp!

Kaamerad saavad olema hallis, punases ja mustas värvitoonis.

S610 saab maksma umbes 2300 ja S610c 3200 EEK.

Coolpix S560

Coolpix S560  on 10 MP CCD sensoriga, optilise värinastabilisaatoriga varustatud 5x suumiga objektiiviga, 2,7″ LCD ekraaniga kaamera.

S560 tuleb müügile mustas, sinises ja punases värvitoonis.

Coolpix S560 saab maksma 2500 krooni.

Coolpix S710

Nikoni “S” seeria tähendab, et nende kaamerate puhul on erilist rõhku pandud disainile (“S” for style). Roostevaba korpusega S710-l on aga välja käia ka tõsised trumbid tehniliste näitajate poole pealt. Esmalt 14,5 megapiksliga sensor, siis tundlikkuse seadistamise võimalus kuni ISO 12800 (kolme megapiksliga pildistades; maksimaalse pikslite arvuga on ISO ikkagi 3200).

Lisaks sellele on kaameral 3″ LCD ekraan, millelt on fotot OK vaadata ka 170° nurga alt ning 3,6X Nikkori objektiiv. S710-ga saab pildistada, kasutades ava- ja säriprioriteediga reziime,  manuaalreziimi või tavalisi, kompaktkaameratele igiomaseid reziime nagu

landscape, portrait jne. Näotuvastus tunneb kaadris ära kuni 10 lõusta.

S710 tuleb turule mustas, punases ja hõbedases värvitoonis ja saab maksma ligikaudu 3800 EEK.

Nikon Coolpix P6000

Nikon Coopix S60

(211)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Becker Traffic Assist Z204 Lihtsalt määra sihtkoht ning Becker leiab sulle parima marsruudi
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga