Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 42. SwiftKey 3

3.99€ Androidi klaviatuuritarkvara eest? Kõlab sõgedalt, eks? Teisalt jällegi, Androidi kaasa pandud klaviatuur pole mitte just kõige parem asi, vähemalt võrreldes iOS klaviatuuriga. Ning selle vead võimenduvad, kui kasutad seadet, millel on survetundlik või odavam mahutundlik ekraan. Siin tuleb meile appi üks väike tasuline tarkvarajupp, mis vahetab välja sinu Androidi klaviatuuri – SwiftKey 3.

Funktsionaalsus

Mis siis teeb ühe klaviatuuritarkvara niivõrd eriliseks, et selle eest ikkagi pea 4 eurot välja käia? Esiteks, klaviatuur toetab erinevaid keeli, kaasa arvatud eesti keelt. Erinevalt Androidi klaviatuurist või siis telefonitootjate kohandatud variantidest, kuvatakse täpitähed kohe klaviatuurile. Tänu sellele ei pea enam rippmenüüst soovitud tähte taga otsima.

Tekstituvastus tundub suhteliselt vana uudis enamusele meist. Mida saab selles niivõrd revolutsioonilist olla? Erinevalt mobiiltelefoni tootjate poolt kohandatud klaviatuuridest suudab SwiftKey 3 aru saada sellest, kui tähed on valesti vajutatud –  korrigeerib ise ära tühikud, kirjavahemärgid ning aktiivselt pakub ka järgmist sõna, arvestades lause konteksti. Lisaks eelseadistatud andmebaasile saab kohandada tarkvara vastavalt enda kirjutamisstiilile: luba ligipääs enda Gmaili, Twitteri või Facebooki kontole ning SMS’idele ning SwiftKey kohandab enda andmebaasi selle järgi, kuidas sa eelnevalt kirjutanud oled.

Kasutaja saab ära määratleda kuni kolm erinevat keelt, mida tekstituvastuses kasutada. See on kasulik just neile, kes kasutavad igapäevaselt rohkem kui üht keelt. Programm tuvastab kiirelt ära, mis keeles tekstisisestus toimub ning korrigeerib end vastavalt sellele.

Loomulikult on programm igatpidi kasutaja soovi järgi kohandatav – alates klaviatuuri disainist, lõpetades sellega, missuguse tagasiside kasutaja saab. Lisaks on veel väike statistika ning tagasiside programmi poolt – kuipalju sõnu on parandatud, kui efektiivselt sa trükid jpm.

Eraldi peaks ära märkima ka tahvelarvutitele mõeldud lisavõimaluse – klaviatuuri saab horisontaalses asendis kuvada kahele poole ekraani äärde, jättes keskele ainult numbrid. See võimalus teeb kahe pöidlaga trükkimise ka suurema ekraaniga tahvelarvutil võimalikuks.

Kas ma peaks ka selle endale muretsema?

Lihtne vastus sellele küsimusele – kui 4 eurot klaviatuuri eest sinu jaoks palju ei ole, siis jah. Kujuta ette situatsiooni, kus kiirustad peale tööd kodu poole ning tahad elukaaslasele teada anda, et jääd hiljaks. Jõuad trükkima hakata: “Läks täna…” ning programm annab juba soovituse ette, kuidas lause lõpetada, pakkudes välja: “tööl kauem, saabun hiljem!”. Loomulikult, alguses tundub see pealetükkiv ning võib ka valesti pakkuda. Samas, mida kauem on programm kasutusel ning mida rohkem see sinuga tuttavaks saab, seda rohkem see ka sind aitab ning parandab. Seda enam, kui sa kasutad enda Android seadet rohkelt kirjutamiseks.

Kokkuvõte

Korduvalt mainisin, et programmil on klaviatuuri tarkvara kohta krõbe hind. Samas, arvestades fakti, kuipalju see kasutajal trükkimist lihtsustab ning vigu käigu pealt ära parandab, on tegu ikkagi väga hea abimehega. Miinusküljeks aga tõsiasi, et tavaarvuti taha istudes avastad, kuipalju sa tegelikult kirjavigu teed ning tühikuid-kirjavahemärke vahelt välja unustad. Kui sul jätkuvalt tundub, et programm natuke liiga kallis, siis proovi seda 30 päeva tasuta ning otsusta ise.

Swiftkey 3 Google Play Store’s

SwiftKey 3 tahvelarvutitele Google Play Store’s

SwiftKey koduleht.

(1223)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga