Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 17. Sygic: GPS Navigation

Kui kunagi ammu esimesed kaardirakendused mobiiltelefonidesse jõudsid, siis neid eriti hästi ei saanud kasutada autonavina. Eks selleks oli ka omad põhjused: väike ekraan, positsioneerimine oli tihti mobiilimastide baasil ning ekraani resolutsioon jäi enamusel taskuseadmetel 320×240 piksli juurde. Aja jooksul on aga telefonid piisavalt edasi arenenud: suur ekraan, täpsed GPS kiibid ning ka hea puutetundlik kasutajaliides. Seega võiks ju kasutada ära seadet, mis sinuga niikuinii koguaeg kaasas on, ka autos navigatsiooniseadmena. Selleks on väga palju erinevaid programme, mõned halvemad, mõned paremad. Osad kallimad, teised soodsamad. Tänases artiklis tutvustame ühte neist, natuke soodsamate kategooriasse kuuluvat programmi.

Funktsionaalsus.

Nagu ka sissejuhatuses mainisme, on GPS Navigation näol tegu täisverelise navigatsioonitarkvaraga, mis siis töötab nii Androidi, iOS’i, Symbiani kui ka Samsung Bada platvormil.

Esimene asi, mis mainimist väärib, on tõsiasi, et programm salvestab enda kaardid seadme sisemällu. Seega erinevalt Google Maps’ist ei ole navigeerimise ajal internetiühendus vajalik. Kaardid aga see-eest on suhteliselt mahukad ning allalaadimine ka koduses WiFi võrgu võib võtta mõnda aega. Näiteks Eesti detailkaart oli kokku ~148MB ning allalaadimine läks kokku umbes 15 minutit. Seega, kui plaanite maailma avastama minna, siis soovituslik oleks eelnevalt vajalikud kaardid seadme sisemällu laadida.

Miinusküljena tuleks välja tuua see, et programmi kasutajaliidest ei saa maakeelseks. Samas jällegi hääljuhised on eesti keeles täitsa olemas.

Loomulikult on sellel tarkvarajupil olemas kõik navigatsiooni jaoks vajalikud osised.  Läbi mitme peatuspunkti sõidu planeerimine, mitmerealiste teede puhul õigesse ritta suunamine, umbkaudse saabumisaja arvestamine. Loomulikult on ka teadlik suurimast lubatust piirkiirusest ning ka kiiruskaamerate asukohast.

Samas saab kasutaja ise ka teavitada teisi kasutajaid ummikutest ning avariidest. Sellisel funktsiooni kasulikkus taandub kahjuks kasutajate hulgale. Kui teavitajaid on vähe, siis väga suure tõenäosusega ei kuvata just sinule vajalikku ummikut ka.

Ahjaa, aadressiotsing ei pea toimuma majanumbri järgi. Sihtkohta võid valida mitmeti. Kas siis täpse aadressina otsida, valida kaardilt, postikoodi järgi. Kui telefonis oleval kontaktil on ka aadress juurde pandud, siis sa saad kasvõi valida sihtkohaks kontakti. Ning kui sihtpunktil pole aadressi, siis võid kasvõi kordinaatide järgi kohale minna.

Samas saad oma telefoni siduda auto helisüsteemiga, kas siis kaabliga või üle Bluetooth ühendusega, kasutades A2DP protokolli. Ja kõnede ajal kuvatakse ikka naviprogrammi, mitte kõne infot. Teisisõnu – roolis olles telefoniga rääkides ei pea sa teelt eksima.

Lisaks on programmil veel hulgim funktsioone, millest me siin pikalt kirjutama ei hakka. Sul on alati võimalus alla laadida nädalane prooviversioon Android Marketist ning ise vaadata üle, kas sinujaoks on just see programm sobivaim.

Kelle jaoks?

Kas oled tüdinenud mitme seadme kaasas kandmisest? Telefon taskusse, navi armatuurilt ära, autost välja. Aga kui sa saad selle ühe etapi vahele jätta. Paned telefoni taskusse ning jalutad minema? Eks sel põhjusel sedasorti tarkvara ka luuakse. Ning loomulikult ka väike majanduslik võit. Kui juba nutitelefon olemas, siis naviprogrammid maksavad, alates 15€, lõpetades 70-80€ juures. Samas täismõõtu autonavi hinnad algavad 120€ juurest ning funktsionaalsus soodsamatel pole nii hea, kui on ka soodamatel programmidel. Seega ikkagi autojuhile, kes hindab mugavust ning ei taha kotitäit erinevaid seadmeid kaasas kanda, vaid integreerida ühte funktsionaalsesse.

Kokkuvõte.

Kuna tänapäevased nutitelefonid on piisavalt suure ekraaniga ning jõudu küllaga naviprogramme jooksutada, siis saab telefone väga hästi autonavigatsioonina kasutada. Seda enam, et säästate end lisaseadme kaasaskandmisest ning saate telefoni kasutada “naviseadmest” mugavamalt. Lisaks muule on ju poodides saadaval ka telefonidele tuuleklaasihoidjaid 1.02€ ning USB laadijaid sigaretisüütajasse 7.63€. St saab panna telefoni auto armatuurile ning teistpidi sigaretisüütajasse laadima ilma probleemideta.

Sygic: GPS Navigation Android Market’is

Sygic koduleht

(4132)

Artiklis kirjeldatud tooted:
HTC telefonihoidik autosse + laadija CU-G100
  • Iminappkinnitusega telefonihoidik
  • Kinnitub kindlalt tuuleklaasile
  • Püsib kindlalt paigal ka rappuval teel
  • Mahutab kuni 2,8" ekraaniga seadme
  • Komplektis ka autolaadija
Speedlink autolaadija Pecos USB Micro (SL-6996-BK)
  • USB vooluadapter autosse
  • Lihtne kasutada – sisesta sigaretisüütajasse
  • Laeb enamikke nutitelefone, GPS seadmeid jms
  • 2.1 A väljundvool võimaldab laadida ka tahvelarvutit
  • Kompaktne disain – autos praktiliselt märkamatu
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga