Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Motorola Droid X nutitelefon võtab Androidilt viimast

[flv:/wp-content/uploads/2010/06/00_DROIDX_PR_h264.flv 620 357]

Üleeile tõi Motorola välja uue Android-operatsioonisüsteemil töötavat nutitelefoni Droid X.  Tegemist on Motorola telefonide lipulaevaga, tema esimese Andriod-telefoni, eelmise aasta lõpus esitletud Motorola Droid (Euroopas Motoroa Milestone) uuendatud versiooniga.

Kui Droid oli väljalibistatava, füüsilise QWERTY-klahvistikuga, siis Droid X telefonil klahvistikku ei ole. Selle asemel on tal aga palju muud vinget – õhuke korpus, suur ekraan,  HD-videot filmiv 8 MP kaamera, 1 GHz protsessor, piisavalt sisemälu ning võimalus WiFi kohtvõrgu loomiseks. Nagu ka Motorola  co-CEO, Sanjay Jha ütles, on Droid X midagi enamat kui lihtsalt nutitelefon. Seda võib vabalt nimetada ka taskuarvutiks.

Kõige silmatorkavam element Droid X pinnal on loomulikult suur, puutetundlik 4,3″ LCD-ekraan. See on mõõtmetelt märksa suurem kui äsja müüki paisatud iPhone 4 LCD, kuid mahutab vähem piksleid – 854 x 480 (vs iPhone 960 x 640).

Droid X üks olulisemaid omadusi on HD sisu haldamine ning selle loomine. Telefoni tagaküljel on 8 MP kaamera, mis on varustatud kahe LED-välguga. Tänu Texas Instruments 1GHz OMAP3630 protsessorile suudab see filmida 720p HD videot. Hiljem saab seda vaadata telefoni enda ekraanil või HDMI-ühenduse abil suuremal teleri-või monitoriekraanil.

RAM-mälu on telefonil 512 MB, sisseehitatud välkmälu on 8 GB (+ komplektis olev 16 GB microSD kaart). Huvitav võimalus on WiFi raadiokohtvõrguga kaetud ala loomise võimalus – Telefon tekitab oma 3G ühenduse baasil enda ümber WiFi leviala ning kuni viis seadet saavad üle WiFi veebi külastada. Selle teenuse kasutamise eest võtab operaatorfirma raha – $20 kuus.

Droid X on Ühendriikides saadaval alates 15 juulist. Telefoni soetamiseks tuleb sõlmida kaheaastane leping mobiilioperaatoriga Verizon – välja käia tuleb 299.99 taala, millest kolmandik makstakse ostjale hiljem kupongi saatmise peale tagasi. Küllap on Uut Droidi peagi ma mõne teise nime all Vanasse Maailma oodata.

Müüki tulles töötab Droid X Android 2.1 operatsioonisüsteemil, millele on peale pandud veel Motorola enda kasutajaliides “Motoblur” (põhiolemuselt sama, mis HTC Sense). Suve lõpus on aga oodata Androidi uut versiooni koodnimega Froyo (Android 2.2) – see olevat senisest märksa kiirem ning toob endaga kaasa ka Adobe Flash Player 10.1 toe.



(406)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga