Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Microsoft tõi avalikkuse ette Windows Phone 8. Mango omanikel suu vesine

Tuhanded tehnikahuvilised ja ajakirjanikud on pööranud oma tänulikud pilgud Microsofti suunas, kust viimasel ajal tuleb uudiseid nagu Vändrast saelaudu. Alles rääkisime Microsofti uutest tahvelarvutitest. Eilsel konverentsil tutvustas pisipehme aga oma uut tarkvaraplatvormi mobiiltelefonidele – Windows Phone 8 Apollo. Telefone endid hakkavad valmistama Nokia, HTC, Samsung ja Huawei. Kuuldavasti on nende nutifonide südameks Qualcomm MSM8960 protsessor, seesama Snapdragon S4 (Krait), millega võivad praegu kiidelda HTC One X 608.98€ ja S. Kõlab ahvatlevalt, kui aus olla.

Kui eelmine Redmondi uudis Surface tahvelarvutite kohta pani nii mõnegi küsivalt õlgu kehitama, siis Windos Phone 8 (edaspidi WP8) puhul on MS just sellel pinnal, mida ta kõige paremini tunneb – so keskendunud tarkvarale. WP8 tundub olevat ülemõõduline telliskivi Androidi kapsaaeda ning pisem lutsukivi Apple’i kogukonda. Küsite miks?

Esiteks sellepärast, et juba Mango (ehk siis WP7,5) on saanud valdavalt kiitvaid hinnanguid st see on ilus, sujuv, kiire ja mugav. Arvata võib, et WP8 pole oma eelkäijast kehvem (kuigi tundes Microsofti võib siin tulla veel üllatusi).

Teiseks (ja minu arvates peamiseks) põhjuseks on see, et WP8 hakkab olema täielikus harmoonias peatselt arvutitesse saabuva Windows 8-ga. Põhimõtteliselt tähendab see seda, et kõik, mis sobib arvutile sobib ka telefonile ja vastupidi. Programmid ja mängud mobiilis, telefoni rakendused arvutis jne jne.  Vähemalt laias laastus ei peaks tekkima mingeid ühilduvusprobleeme jms. Lisaks hakkab Apollo koostööd tegema ka MS-i värskete tahvelarvutitega. Arvestades Windowsi arengut ning reaalsete alternatiivide puudumist, võib siin oodata WP8 jõulist tungimist mobiiliturule.

Windows Phone 8 Apollo olulisemad iseloomustajad

  • Erinevalt Mangost on Apollol mitmetuuma tugi, mis peaks tunduvalt parandama jõudlust. Samuti toetab Apollo MicroSD kaarte. Telefonide ekraanid saavad olema kolme resolutsiooniga: 800×480 (15:9), 1280×768 (15:9) ja 1280×720 (16:9).
  • WP8 saabub juba eelinstalleeritud Internet Explorer 10-ga. Kuigi iseenesest pole see mõistagi mingi argument, siis ütleme nii, et  see pole enam ka põhjus uuest opsüsteemist loobuda. IE nagu ka Windows ise on aja jooksul läbi teinud tubli arengu.
  • Järgmisena kiitleb MS Apollo parema NFC (Near Field Communication) toega. Selles mõttes parema, et Google’i NFC ’rahakotist’ paremaga. Kui Google’i NFC turvalisus on seotud telefoniga, siis Apollo NFC turvalisus on seotud konkreetse SIM-kaardiga. NFC kui kontaktivaba maksesüsteem teeb kiiret arengut ning sellele on oodata suurt tulevikku. Loodetavasti jõuab see peatselt ka Maarjamaale.
  • Järjekordne trump, mida Apollo endas peidab on Nokia kaardid. Kuigi ka Google Maps pole iseenesest põrmugi kehv, siis Nokia kaartid on oma kasutusmugavuse jms poolest võitnud endale õigustatult vägagi suure populaarsuse.
  • Äriklientidele pakub WP8 huvitavat Company Hub rakendust, mis võimaldab turvaliselt jagada firma töötajate vahel olulisi rakendusi ja muud vajalikku infot.
  • Tavatarbija jaoks huvitav edasiarendus on võmalus ekraanil olevate „plaatide“ (tiles ing.k.) suurust muuta vastavalt oma soovidele-vajadustele. See andvat MS-i sõnade järgi võimaluse muuta telefon tõeliselt isikupäraseks. Hahahaa.
  • Täiendavat tähelepanu on Apollo juures pööratud ka multitasking’ule, mis laseb nüüd vabalt nt navigatsioonirakendusel vms vaikselt teiste rakenduste taustal oma tööd teha.
  • Kindlasti rõõmustavad tavatarbijat ka Apollosse integreeritud VoIP ja videovestluse võimalustega. Kuuldavasti peaks nt Skype’i kõned olema eristamatud tavakõnedest.
  • Mõistagi soovib ka pisipehme pista rinda iOS-ist tuntud Siri’ga. Loodetavasti on MS- virtuaalassistent midagi enamat kui MS Office’i esmaversioonidest tuttav kõnelev kirjaklamber.
  • Apollo peaks maanduma mobiiltelefonidesse alates sellest sügisest, kuid täpseid kuupäevi pole Microsoft esialgu veel välja käinud.

Kõik praegused Mango omanikud aga peavad paraku kõike seda ilu vaatama mossis mokaga. Loodetavasti lohutab neid vähemalt WP 7,8 värskendus mida Microsoft neile lahkelt lubab. Aitäh sellegi eest, Redmond.

(456)

Artiklis kirjeldatud tooted:
HTC One X, valge Eriline sooritusvõime standardvarustuses
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga