Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Microsoft loodab uue fotohaldusprogrammiga võita fotograafide südamed

Esimesel mail üllitas Microsoft fotohaldusprogrammi professionaalidele – “Microsoft Pro Photo tools”. Programmi vast olulisimaks omaduseks loetakse võimalust varustada pilte geograafiliste koordinaatidega.
Vastloodud tarkvara näib olevat samm Apple`i vastu, kellel on juba ammu oma kasutajatele pakkuda sarnane programm “iPhoto”. Microsofti sõnul peaks see tegema nende operatsioonisüsteemi meeldivamaks fotograafidele.

Kuna erinevad GPS süsteemid koguvad aina rohkem populaarsust, võimaldab Pro Photo Tools lisada piltidele geograafilist informatsiooni. Milleks on see vajalik?

Selle funktsiooni kõige kasulikum aspekt on kahtlemata organiseeritus. Kes on kasutanud mingit muud fotohaldustarkvara, on ilmselt juba tuttav sildistamisega (ingl. k. tagging). See võimaldab failidele, olgu nad siis pildid või mitte, lisada iseloomustavaid sõnu, mille järgi neid hiljem lihtne üles leida on.

Näiteks: lisagem piltidele, kus jäädvustatakse kassi nimega Miisu silt “miisu”. Kümne aasta pärast ei pea me otsima läbi kõiki pilte kataloogides, et mälestada ammukadunud kassi. Me sisestame otsingusse sõna “miisu” ja mälestustseremoonia võib alata.
Sarnaselt toimib süsteem geograafilise sildistamise puhul. Siin on aga veel arenenumad võimalused. Need avanevad meile, kui kasutada GPS seadet ja online-kaarte.

Võib ette kujutada, kui palju energiat nõuab tõsiselt fotomaniakilt oma igapäevastele piltidele käsitsi siltide kirjutamine. Pro Photo Tools suudab lugeda GPS seadmelt fotograafi liikumistrajektoori. Sildistamine toimub seejärel automaatselt. Fotokaamera fikseerib pildistamise aja ning lisab selle iga pildi andmetesse. See aeg ja GPS-ilt saadud trajektoor viiakse omavahel kokku ja nii lisatakse pildile koordinaadid ja asukohtade nimetused.

Geograafiline sildistamine pole aga kaugeltki ainuke kasulik Pro Photo Tools´i funktsioon. Programm on võimeline ära tundma ja haldama profikaamerate poolt salvestatud RAW formaadis faile. Kasutaja saab fotosid “kleepida” online-kaartidele et seal näidata nende võttepaika ja nii oma faile süstematiseerida. Aadresse on võimalik muuta vastavateks koordinaatideks ja vastupidi. Lisaks on programmil lihtne kasutajaliides ning ilus disain.

Microsofti digitaalse fotograafia arendusjuht Josh Weisbergi sõnul saab uus programm olema pidevalt arendatav. Uusi võimalusi plaanitakse esitleda juba septembris, Saksamaal toimuval Photokina fotograafiamessil.

Microsoft Pro Photo Tools`i saad alla laadida siit

(280)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga