Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Ma armastasin kaamerat. Ricoh GR kompaktkaamera ülevaade Digitesti veebilehel

sony-hx50-1

Ma teadsin juba enne kohtumist, et Ricoh GR teeb ilusaid pilte. Kui ühel kaameral on APS-C mõõtu sensor ja fikseeritud fookuskaugusega valgusjõuline objektiiv, siis ei saagi see ju teha koledaid pilte. Muus osas ei tundunud see kaamera olevat aga midagi erilist. Metalselt särava ja paarsada eurot kallima Nikon Coolpix A kõrval jättis GR mulje kui säästuversioon. Lihtsate nuppudega palistatud mittemidagiütleva disainiga korpus ja Ricohi koopiamasinlik kaubamärk süvendasid seda muljet veelgi. Oo, kuis võib esmamulje olla vahel petlik.

Ma sain Ricoh GR kaamerat esmakordselt proovida suvel – siis kui maasikad olid alles punased ja odrapõllud kuldseks värvuma hakkasid. GR oli kergem kui oleks arvanud, aga tekitas pihus üllatavalt tugeva ja tummise tunde. Olles sellega pildistada proovinud, sain ma aru, kui väär oli olnud minu esmamulje. Siin ei olnud tegu mitte mingi säästuversiooniga. GR oli kõige parema ergonoomika ja juhtimismugavusega kompaktkaamera, mis minu kätte kunagi oli juhtunud.

See aparaat reageerib igale seadistusele ja nupuvajutusele momentaalselt, ilma viivituseta. Kiirseaded ja menüüd on esitatud väga lihtsalt ja selgelt – hoolimata sellest, et seadistusvõimalusi on keskmisest märksa enam. Fotograaf saab GR-i nupud ja toimimise peenhäälestada täpselt enda soovide kohaselt. See pildistabki suurepäraseid pilte ja on nii pisike ja kerge, et unustasin tihti selle olemasolu püksitaskus. Mis aga kõige tähtsam: Ricoh GR kaamera tundus käes sõbralik ja sellega oli mõnus pildistada. 

Võib tõepoolest tunnistada, et mingil metatasandil ma ilmselt armusin sellesse kaamerasse. Samas oli mul aga vaja sellest kirjutada ka hea objektiivne arvustus. Kuidas aga arvustada midagi, millest oled niivõrd sisse võetud? See oli raske ülesanne ja seetõttu sai ülevaade valmis just äsja – detsembri algul. Neli kuud pärast esimesi suviseid testpilte.

Sellest ülevaatest saad detailsemalt lugeda Ricoh GR kasutamise kohta reaalse pildistamise juures. Saad vaadata näidisfotosid ja videoid. Ja lisaks saad teada, millised on selle kaamera olulisemad puudused – sest hoolimata minu siinsest kiidulaulust, on GR-il tõepoolest ka puudusi. 

Vaata Ricoh GR kompaktkaamera ülevaadet Digitesti veebilehel

 

IMG_9842

(611)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga