Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kasulikud vidinad 96. Speedlink Strike mängupult arvutile

IMG_6235 
Asudes lugema internetivaidlusi teemal, kas parim mänguplatvorm on PlayStation, XBox või PC, võiks kõrvale võtta suurema kannu kohvi sest juttu jätkub kauemaks. Kui vägikaikavedu Sony ja Microsofti konsoolide vahel on üsna iseenesest mõistetav, peavad siiski kõik tõdema fakti et mängimine arvuti peal on põhjapanevalt erinev, seda just sisendi osas – klassikaliset käib see hiire ja klaviatuuriga. Et aga pakkuda konsoolidega sarnast mängukogemust, saab arvutiga kasutada samuti mängupulti – just sellist nagu käesolev Speedlink Strike.

Loosimine on lõppenud, Random.org valis võidunumbriks 12 ja puldi saab endale Ingvar! Võtame võitjaga ühendust.

IMG_6225 
Igal endast lugu pidaval arvutimängul on olemas võimalus kasutada mängupulti. Tegelikult luuaksegi enamus mänge eeskätt konsoolidele, ning kui need turule lastud, siis kohandatakse konsooliversioon PC’le. Seda kusjuures tehakse sageli kiiruga ja koperdades, ning mängides kumab ikkagi läbi see, et ta ei ole päris klaviatuuri ja hiire jaoks mõeldud. See on just üks põhjustest, miks võiks proovida arvutiga mängides pulti. Näiteks GTA IV arvuti esmaväljalaskes oli üht missiooni võimatu läbida, kuna seal vajaminevaid käsukombinatsioone ei olnud õigesti klaviatuurile ümber sätitud. Assassin’s Creed mängusarjas on isegi pidevalt ekraanil kuvatavad põhikäsu nuppude ikoonid sama asetusega, kui nupud mängupuldil, seda ka PC versioonis, ning sarja viimases mängus Black Flag on unustatud luua võimalus klaviatuuri ja hiirega valida relvaks viskenuga. Mõlemad on iseenesest küll väga head mängud.

IMG_6226 
Kujult on Speedlink Strike väga sarnane PS2/PS3 kontrolleritega, ka kõik nupud on praktiliselt samas asukohas ning käes on ta mugav. Kokku on puldil 10 nummerdatud klahvi, neli suunaklahvi (D-pad), kaks analoogkangi ning analog ümberlülitusnupp D-padi jaoks. Sellega saab valida, kas suunaklahvid toimivad autonoomselt või dubleerivad vasaku analoogkangi funktsioone nuppude kujul. D-pad on kaheksasuunaline, seega hoides all kahte nuppu, on võimalik liikuda diagonaalis. Pult on varustatud vibratsioonimootoriga, mis raputab pulti kui sa saad kuuliga pihta või sõidad autoga vastu seina. 

IMG_6229 
Mängupuldi põhiline eelis klaviatuuri ees on see, et absoluutselt kõik nupud on alati sobivast sõrmest vähem kui sentimeetri kaugusel. Kõige kiiremat reageerimist vajavad käsud peaks seadistama nende nelja nupu alla, mis on puldi esiküljel (nupud 5-8), kuna neile on igaühele eraldatud täiesti oma sõrm, samas kui puldi pealmisel poolel askeldatakse kõikidel nuppudel pöialdega. Klaviatuuril peab väga ettevaatlik olema, mis nuppudele mis funktsioonid määrata, muidu peab kohati lausa üliinimlikku sõrmeballetti tantsima. Juhtpuldil on iga asetus kasutatav, lihtsalt harjuma peab.

IMG_6228 
Need on analoogkangid ja on järgmine eelis juhtpuldi kasuks. Klaviatuuril on igal nupul ainult kaks asendit – signaal on/signaali ei ole. Analoogkangidel on aga nii suund kui ka ulatus sujuvalt muudetavad. Seega saab joosta igas suunas, mitte ainult kaheksas(enda vaatenurga suhtes), ja kurvis saab gaasi anda mõõdukalt. Päris paljudes mängudes võib sellest kasu olla.

IMG_6230 
Pult käib arvuti külge peaaegu kahemeetrise tugeva USB kaabliga. Teda saab kasutada ilma driverita aga kõikide funktsioonide kaustamiseks, nt. vibratsioon, saab Speedlinki lehelt tõmmata ka driveri.

(1835)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Speedlink Gamepad Strike SL6535-SR, hõbedane Ergonoomiline juhtpult sinu arvutile
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga