Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kasulikud vidinad 3. Hama Dust-Ex õhupump

Kas mäletad seda erilist tunnet kui esimest korda peegelkaameralt objektiivi maha keerasid ja sinna sisse piilusid? Nüüdseks sa ilmselt juba tead, et nii sellel esimesel korral kui ka järgmistel eest keeramistel hoovab objektiiviaugust kaamerasse tolm. Suuremad tolmuosakesed, mis sensori peale peesitama jäävad, on fotodel näha tumedate täppidena. Mõnikord satub tolm ka üles mattklaasi peale – siis on tolmukübemed näha pildiotsijast läbi vaadates. Kõige lihtsam viis, kuidas seda tolmu sensorilt ja mattklaasilt minema saab, on õhupump. Photopointis on neid müügil mitmeid – tänasesse kasulike vidinate rubriiki valisin Hama meisterdatud pumba nimega Dust-Ex . Proovime järgi:

Sellises pakendis. Näpumodelliks on seekord meie järelteeninduse osakonna spetsialist Melcery. Tervitused talle.

Õhupump on väga lihtsa ehitusega vidin. Paunaosa on valmistatud vastupidavast kummist, all on õhku sisse laskev ventiil ning üleval plastikust pikendus.

Jõulise vajutusega väljutatakse õhk punase pikenduse otsas oleva pisikese augu kaudu. Sellist üliinimlikku jõudu, nagu Melcery siin demonstreerib, vaja polegi. Õhupumba pumpamisega saavad hakkama ka regulaarset trenni mitte tegevad õrnema soo esindajad.

Kui kaamera manuaalsele sensoripuhastusrežiimile seatud, siis pole muud, kui sea punane pumbaotsik sensorist umbes sentimeetri kaugusele ja kuku kütma. Teise käega ei ole mõtet samal ajal selga sügada – seda võiks kasutada otsiku hoidmiseks – muidu võib see veel agarama pumpamise käigus vastu sensorit laperdada.

Täpsemalt saab õhupumba kasutamist vaadata allolevast Point TV videost. Seal kasutab Ardo-Jako küll ühte teist marki pumpa, kuid vahet ei ole – töövõtted on kõikide puhul ühesugused. Videos näitab Ardo ära ka selle, et kuidas üldse aru saada kas sensor vajab puhastamist või mitte.

Kui ise pumbaga sensori kallale minna ei julge või kui pärast puhastamist ikka tolm häirib, siis too kaamera Photopointi ja sinu kaamera sensor tehakse puhtaks meie järelteeninduse proffide poolt.

(723)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga