Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Pentax K-m

Veidi enam kui kuu aega tagasi esitles Pentax oma uut digipeeglit nimega K-m.

Tegemist on algajaile suunatud digitaalse peegelkaameraga, mis on hetkel turulolevatest APS-C mõõdus sensoritega peegelkaameratest kõige väiksem.

Esimene saadetis Pentaxi K-m digipeegleid jõudis Photopointi ladudesse täna hommikul. Homseks peaksid need jõudma ka kõigisse Photopointi kauplustesse.  Esimestest vahetutest muljetest Pentax K-m digipeegli kohta saad fotode vahendusel osa allpool.

Karpi avades jäävad esimestena pihku eestikeelne kaamera kasutusjuhend ning CD-peal kaasas oleva Pentaxi fototöötlus- ja kuvamisprogrammi kasutusjuhendid.

Karp sisaldab Pentax K-m digipeeglit, smc PENTAX-DA L 18-55mm F3.5-5.6AL suumobjektiivi, kaamerarihma, USB-kaablit, CD-d pentaxi fototöötlus- ja -kuvamistarkvaraga, eestikeelseid kasutusjuhendeid ning  nelja Energizeri liitiumpatareid.

Pentax K-m on saadaval ka komplektina, mis lisaks ülalnimetatud kraamile sisaldab veel teist suumobjektiivi – mc PENTAX-DA L 50-200mmF4-5.6ED.

smc PENTAX-DA L 18-55mm F3.5-5.6AL suumobjektiiv. See, koos oma eelmise pildi juures mainitud telesuumobjektiivist suguvennaga on tavalistest, Pentaxi sarnast fookuskauguste vahemikku katvatest objektiividest kergem ning väiksemate mõõtmetega – disainitud spetsiaalselt pisikese K-m`i jaoks.

Pentax K-m täies hiilguses.

Pentax K-m nuppude asetus erineb kõvasti teistest Pentaxi digipeeglitest. Kõik nupud peale välgu avaja on koondatud paremale poole. See pidavat Pentaxi sõnul kergendama navigeerimist neil, kes eelnevalt on omanud digitaalset kompaktkaamerat.

Kuigi PENTAX-DA L 18-55mm F3.5-5.6AL objetiivi mõõtmeid on spetsiaalselt K-m peegelkaamera jaoks vähendatud, kaalub see objektiiv siiski kaamera kreeni.

Küsimärgiga nupule vajutades ilmub esmalt ekraanile paari lause pikkune informatsioon hetkel ratta pealt valitud pildiprogrammi (portrait, sport jne) kohta ning väike juhis, millisel puhul seda programmi kasutada võiks. Pildistusrežiimide (Av, Sv, M jne) puhul saab nupule vajutades teada, mida konkreetne režiim endast kujutab ning millistele nuppudele vajutades tähtsamaid parameetreid muuta saab.

Surudes kaks korda järjest küsimärgiga nupule pakub kaamera välja võimaluse vajutada ükskõik millist kaameral olevat nuppu. Seejärel kuvatakse ekraanile lühike teave vajutatava funktsioonide kohta.

Aku asemel kasutab Pentax K-m nelja AA suuruses patareid.

Pentax K-m VS Pentax K20D. Mõõtmetelt on K-m oma vanemast vennast kõvasti väiksem Kaaluvahet koos aku/patareide mälukaartide ja objektiividega käes väga ei tunnetagi. Paberil on kaaluvahe ilma kõigi nende vidinateta küljes ja sees: K-m`il 525 g, K20D-l 715 g. Ikka on.

LCD-ekraanid on mõlemal isendil 2,7 tollised.

(557)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga