Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Canon PowerShot A3350 IS digikaamera

Canoni 2012 aasta PowerShot kompaktkaamerate soodsas S-seerias ei ole ühtegi programmirattaga aparaati. Programmiratas – teate küll – on see ketas kaamera peal, millest saab mugavalt ilma menüüsse kaevumata valida erinevaid pildistamisrežiime. Mulle programmiratas meeldib – ja ma usun, et ka paljud teised jagavad minuga sama arvamust. Niisiis on ainult tervitatav, et Photopoint sai käpad külge rariteetsele eelmise aasta mudelile PowerShot A3350 IS 147.42€. Just mõned päevad tagasi jõudsid need kaamerad Photopointi poodidesse. Optilise värinastabilisaatori, 5x suumiga objektiivi ja 3.0″ LCD-ekraaniga on see üks paremaid hinna ja kvaliteedi suhtega PowerShot kaameraid Canoni valikus. Vaatame lähemalt:

Mainisin sissejuhatuses, et Canon PowerShot A3350 IS on rariteetne  kaamera. Miks?

Alustame sellest, et Canon tõi eelmisel aastal välja kolm programmirattaga varustatud soodsat PowerShot`i – A2200, A3200 ja A3300. Sellise kaamera kohta, nagu A3350 aga veebis info praktiliselt puudub. Keegi ei paista teadvat, mis aparaat see on või mille poolest nimetatutest erineb. Pisut uurimustööd teinuna võin väita, et A3350 IS on täpselt sama kaamera, nagu A3300 IS. Kui viimane on saadaval punases, sinises, hõbedases ja roosas värvitoonis, siis A3350 IS on saada ainult musta värvi ning see on valmistatud Canoni poolt eksklusiivselt paari suurema fotoketi jaoks. Enda veebilehtedel Canon seda kaamerat reeglina ei näita.

Olulisemad tehnilised andmed:

  • 16.0 MP CCD sensor
  • F2.8-5.9, 5X optilise suumiga objektiiv,  fookuskaugus 28 – 140 mm (35mm ekvivalent)
  • 3.0″ LCD, 230 000 pikslit
  • Optiline värinastabilisaator
  • HD video 1280×720 px
  • Karbis on: Canon PowerShot A3350 IS digikaamera, laadimisadapter, toitekaabel, AV kaabel, liitiumaku, randmepael, USB-kaabel ja kasutusjuhendid.

    Aasta eest oli A3350 Canoni PowerShot A-seeria soodsate digikaamerate lipulaev. Sel aastal on A-seeriasse lisandunud mitu uut, kallimat ja uhkemate funktsioonidega aparaati nagu näiteks A3400 IS ja A4000 IS. Kuid ega A3350 headus siis sellest halvemaks läinud ei ole.

    Disainilt ei meenuta A3350 sugugi mingit odavat kaamerat. See on rohkem stiilsete IXUS-seeria mudelite moodi, kuid odavate PowerShot`ide nägu.  Korpuski on Canoni sõnul valmistatud metallist. Kaamerat vaadates ja katsudes selle metalne olemus kohe selguda ei pruugi.

    Tarkvara poolelt pakub S3350 tavalist automaatrežiimi ja Smart Auto režiimi. Samuti  Live View režiimi, milles pildistades saab ekraanile ilmuva kolme slaideri abil muuta pildistatava foto heledust, värviküllust ning värvustasakaalu. Olemas on 6 loomingulist digifiltrit, näotuvastus automaatne punaste silmade vähendus ja ilmselt veel üht-teist, mis esmasel vaatlusel märkamata jääda võis.

    Tagaküljel olevad nupud on tõeliselt head. Suured ning alla vajutusel on ka konkreetselt tunda et nupp saab alla vajutatud. Disainitud ka kenasti. Need nupud on märksa paremad, kui 2012 aasta PowerShot`ide A2300, A3400, A4000 IS kaameratel.

    Vasakul pool küljel on aas randmepaela kinnitamiseks ning USB-pesa kummist katte all.

    Nagu Canonil ikka, on siin tegemust micro USB pesaga.

    Kaamera peal on pisike kõlariauk, mikrofoniaugud, päästik koos suumirõngaga ning see kõige olulisem – programmiratas.

    Programmirattale ei ole õnneks pandud tavalisi pildiprogramme nagu “Portree” “Maastik” jne. Viimased on SCN valiku all. Programmirattal on:

    • P – programmrežiim
    • LIVE – Live View Control
    • AUTO – automaatrežiim
    • Punane süda – Lihtne režiim (veel väiksemate valikutega kui roheline)
    • SCN – pildiprogrammide valik
    • Kaks rõngast – kalasilmaefekt
    • Näopilt – diskreetne režiim mis vaigistab kõik kaamera helid ja millega on hea näiteks magavaid lapsi pildistada
    • Filmirežiim.

    Metallist statiivikeeret ei pakuta.

    NB-8L liitiumaku peab ühe laadimiskorraga vastu 230 võtet.

    Canon PowerShot A2300 IS kaamera vasakul ning Canon PowerShot A3350 IS kaamera paremal.

    Sellised, nagu see vasakpoolne, näevad välja kõik liitiumakudega töötavad 2012. aasta PowerShot`id. Viimased pakuvad muidugi juba CMOS sensorit, kuid eelmise aasta ülevaadetes rääägitakse ka A3350 pildikvaliteedist valdavalt positiivses võtmes. Kasutamismugavuselt teeb A3350 uutele kindlasti silmad ette.

    Canon PowerShot A3350 IS digikaameral ei ole välja käia midagi erilist. Väline disain ning tehniliste andmete nimistu maalivad pildi keskpärasest kompaktkaamerast, mis kergesti teiste sarnaste sekka ära kaduma kipub. Lähemal vaatlusel saab aga selgeks, et just A3350 on aparaat, mida võib kahtluseta soovitada kõigile, kes otsivad endale soodsa hinnaga digikaamerat. 145€ eest saab ju kaamera, mis on oma hinnaklassi kohta üllatavalt kiire nii teravustamisel kui ka taasesitusrežiimil. Lisaks on sellega tänu programmirattale ja suurtele nuppudele mugav pildistada ning mitmete ülevaadete sõnul tulevad pildistatud fotod ka väga korralikud välja.

    (592)

    Artiklis kirjeldatud tooted:
    Canon Powershot A3350 IS must 16 megapikslit, 5× optiline suum (35mm ekvivalendina 28 - 140 mm), DiG!C 4 pildiprotsessor, 720p HD video, 3" LCD ekraan, optiline stabilisaator.
    Postitus meeldis?
    Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
    .
    .

    Sarnasel teemal artiklid

    Kommentaarid

    Samast kategooriast

    Viimased kommentaarid

    "https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

    Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

    "Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

    Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

    "Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

    Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

    "Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

    Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

    "Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

    Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga