Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Jõulukink vabameelsetele, säästuritele ja nikerdajatele – iOS7 on lahti murtud

iOS-7-Evasion-Jailbreak-6.1.3

Võimsa hiidlainena läbis äsja kõiki vidinauudiseid teade sellest, et eliithäkkerite grupp nimega evad3rs on jailbreak’inud (ehk maakeeli siis avanud) Apple’i värskeima mobiilse operatsioonisüsteemi – iOS7. Vastne jailbreak on nimetatud vastavalt tegijatele selle taga Evasion7 ja selle märksõnaga leiab selle kohta infot ka internetist.

 Apple on tuntud oma kasutajasõbralike, kuid samas suletud operatsioonisüsteemide poolest. Seda uudisväärsem on teade, kui mõni tarkpea on jagu saanud suurkorporatsiooni pingutustest ja vastuseisust. Õunafirma opsüsteemi püütakse lahti muukida valdavalt kolmel põhjusel.

Esiteks muidugi, et oma telefoni (või tahvli) tarkvara ja kasutajaliidest mudida endale käepärasemaks või tuunida enda jaoks sobivamaks nutiseadme raudvara tegevust. Teiseks võivad tarkvaragurmaanid ja muidu vabameelsed niimoodi laadida oma seadmesse rakendusi, mis erinevatel põhjustel Apple’i  AppStore’i lettidele pole jõudnud. Kolmandaks ning võib-olla ehk kõige olulisemaks aga on ligipääs erinevatele põhjatutele piraattarkvara allikatele ning laadida oma kandilisse nutisõpra kvaliteetseid rakendusi ilma sentigi maksmata. Seda enam, et Evasioni rakendusega tuleb kaasa ka otseühendus piraattarkvarale spetsialiseerunud portaalile TaiG (mis on paraku hiinakeelne). Evad3rs ise aga on väidetavasti igasuguse piraatluse vastu ja kuuldavasti üritatakse praegu hiina piraadipealikuid ümber kasvatada.

Okasteta roose pole siiski olemas ning juba on selgunud terve hulk ametlikult aktsepteeritud rakendusi, mis värske jailbreak’iga tööle ei hakka.

Neile, kes aga ei suuda enam kuidagi vastu panna soovile oma iSeade Apple’i ahelatest vabastada, pakutakse siin üksikasjalikku kirjeldust, kuidas Evasion7 rakendada.

Need, kes aga ennast ingliskeelse kirjasõnaga eriti kindlalt ei tunne, leiavad video Evasion7 kasutamisest siinsamas all.

Allikas: PCMag

 

(1640)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga